Manita de Kinkelder-de Roo

Travel Agent uit Losser
Lijsterbesstraat 15
7581 XX Losser
Tel : 06-52393434
manita@yourtravel.nl

 • Zuid Afrika - Garden Route en Kruger Park
 • Zuid Afrika - Garden Route en Kruger Park
 • Zuid Afrika - Garden Route en Kruger Park
 • Zuid Afrika - Garden Route en Kruger Park
 • Zuid Afrika - Garden Route en Kruger Park
 • Zuid Afrika - Garden Route en Kruger Park
 • Zuid Afrika - Garden Route en Kruger Park
 • Zuid Afrika - Garden Route en Kruger Park

Zuid Afrika - Garden Route en Krugerpark

Een 17 daagse rondreis met Nederlandstalige reisleiding van Manita de Kinkelder

banner zuid afrika

 

Beschrijving van de reis

Deze reis start in Kaapstad. Vanuit deze mooie stad wordt eerst Kaap de Goede Hoop bezocht waarna we via de prachtige wijngebieden van Stellenbosch en Paarl de kust volgen over de indrukwekkende Garden Route. We hebben prachtige vergezichten over de oceaan en langs deze route hebben we onze eerste safari al. Aan het einde van het eerste deel van deze rondreis bezoeken we Tsitsikamma National Park. Een bezoek aan dit park is een absolute must als je in de buurt bent.

Met een binnenlandse vlucht vliegen we naar Johannesburg om van daar uit via Hazyview een bezoek te brengen aan het wereldberoemde Krüger Park. Hier hebben we 2 dagsafari's in open auto's. We bezoeken een traditioneel dorp waar de bewoners ons kennis laten maken met muziek en dans en lokaal eten. Vanuit Hazyview hebben we ook een dagtocht over de adembenemende Panoramaroute. Via Johannesburg vliegen we terug naar Amsterdam.

Tijdens de reis hebben we de beschikking over een bus met chauffeur, voor zowel het eerste gedeelte in het zuiden als voor het gedeelte in het noorden. De reisleiding wordt door mijzelf verzorgd.

De hotels zijn zorgvuldig geselecteerd, kleinschalig en vaak op bijzondere plekken.

Deze reis is ook individueel te boeken met huurauto of prive chauffeur, vraag Manita voor meer informatie.

 

Dag tot Dag Programma

Hieronder vind je een complete beschrijving van de reis van dag-tot-dag. Het programma kan enigszins wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van accomodaties op moment van boeken.

 

Dag 1 - Amsterdam - Kaapstad

Vertrek vanuit Amsterdam naar Kaapstad. De aankomst is begin van de avond. We worden opgepikt door onze buschauffeur die ons naar het hotel brengt.


Dag 2 - Dagtour Kaapstad

Vandaag hebben we een dagtour door Kaapstad en de omgeving. We bezoeken ook de Tafelberg en Kirstenbosch Botanical Garden.

Uitzicht vanaf de Tafelberg


Dag 3 - Cape Point

Via Chapmans Peak Drive (een van de mooiste wegen van Zuid Afrika) rijden we naar Kaap de Goede Hoop. Hier bezoeken we Cape Point waar met met het kabelspoor naar de top gaan en van het geweldige uitzicht genieten.

Kaap de Goede Hoop - Cape Point

Als we geluk hebben spotten we hier onze eerste walvis al! We overnachten in een geweldig guesthouse in Simonstown. Voordat we hier aankomen brengen we een bezoek aan de pinguïn-kolonie met ruim 3000 Afrikaanse Pinguïns.

Boulders Beach

Boulders Beach


Dag 4 - Vrije dag Simonstown

Vrije dag in Simonstown. Relax in ons guesthouse, of bezoek bijvoorbeeld het marine museum. Wil je iets avontuurlijkers ondernemen? Ga dan snorkelen of duiken met zeehonden. Een geweldige belevenis om tussen deze speelse dieren te zwemmen.
Simonstown is een van de toplocaties om Witte Haaien te spotten. Je kunt deze machtige dieren observeren vanuit een veilige kooi, je hoeft daar geen goede zwemmer of een duiker voor te zijn. 
Ik geef je graag meer informatie over de mogelijkheden in Simonstown. Activiteiten van vandaag zijn optioneel en niet inbegrepen in de reissom. 

Zeehonden komen vaak aan de oppervlakte, dus snorkelend is dit ook een geweldige belevenis. Materialen wordt voor gezorgd.


Dag 5 - Paarl

We gaan langs de oostkust van de kaap naar Stellenbosch / Paarl. Dit is het wijngebied van Zuid Afrika. Vandaag bezoeken we een wine-estate waar we ook een wijnproeverij hebben. We overnachten op een prachtige wijn-boerderij bij Paarl, hier verblijven we 2 nachten.

Zuid Afrika Wijngebied


Dag 6 - Dagtocht door de wijngebieden

Tour door het wijngebied van Franschhoek en Paarl uiteraard met een proeverij en als afsluiting van de dag een Afrikaanse braai op de wijn-boerderij in Paarl.

Zuid Afrika Wijnproeverij


Dag 7 - De Zuidkapers van Hermanus

Door het wijngebied rijden we naar Hermanus. We hebben onze reis midden in het walvisseizoen. Hermanus noemt zichzelf “de walvis hoofdstad van de wereld”. Dat is zeker niet onterecht. Tussen juni en december zijn de walvissen te zien en de populatie is in oktober het grootst. Vandaag zien we hoogstwaarschijnlijk de walvissen al vanaf de kust. Ook vanaf de boulevard van Hermanus zijn ze al te spotten.

Hermanus walvis Zuidkaper

walvis gespot vanaf de boulevard van Hermanus 


Dag 8 - Walvissen spotten, VOC geschiedenis en de eerste safari

We beginnen de dag met een boottocht om walvissen te spotten. Deze Zuidkapers van 14 meter (en langer) en 23.000kg komen zo dicht bij de boot dat je ze bijna aan kunt raken.
We vervolgen de reis via het Drostdy Museum in Swellendam, waar een stuk Nederlandse VOC geschiedenis te bezichtigen is, naar Albertinia. In Albertinia hebben we ’s avonds onze eerste safari van de reis. In een open auto rijden we de zonsondergang tegemoet en ondertussen spotten we veel wild.

Zuid Afrika Drostdy museum


Dag 9 - De tweede safari en naar Knysna

Na een ochtend safari, waarbij we zien hoe het park langzaam wakker wordt, vervolgen we onze route richting Knysna. Een leuke plaats aan een baai.

Zuid Afrika Safari Albertinia

Zuid Afrika Safari Albertinia


Dag 10 - Dagtocht in de omgeving van Knysna

Vandaag bezoeken we de ruige kust van de Knysna Heads en maken we een tour per boot naar Featherbed.

Zuid Afrika Knysna


Dag 11 - Tsitsikama National Park

Op weg naar Port Elizabeth maken we een stop in het Tsitsikama National Park. Een schitterend natuurgebied met een ruige kust. We maken een wandeling naar de hangbruggen waar we een geweldig uitzicht hebben op de kust.

Zuid Afrika Tsitsikama


Dag 12 - Via Johannesburg naar Hazy View

Met een ochtendvlucht vertrekken we richting Johannesburg. Daar wacht een nieuwe chauffeur op ons om ons naar Hazyview te brengen. Hazyview is het uitgangspunt van onze eerste safari-dag in het Kruger Park en  het vertrekpunt voor de Panorama route.


 

Dag 13 - Dagsafari Kruger Park

Safari Kruger Park. In open auto’s rijden we door het park en proberen de Big 5 te spotten. We rijden met 9 persoons open auto’s zodat iedereen een goed uitzicht heeft. De ervaren ranger vertelt van alles over de dieren en hun gedrag.

Zuid Afrika Safari Kruger

Zuid Afrika Safari Kruger

Zuid Afrika Safari Kruger

Zuid Afrika Safari Kruger


Dag 14 - De Panorama Route

Panorama route. Een dagtocht door een schitterend gebied met watervallen en geweldige uitzichten. Met als hoogtepunten God’s Window, Three Rondavels en de Potholes. Na de route rijden we door naar de zuidkant van het Kruger Park en overnachten in Malelane.

Zuid Afrika Panarama Route Gods Window

God's Window

Zuid Afrika Panorama Route Potholes

Bourkes Luck Potholes


Dag 15 - Dagsafari Kruger Park

Safari Kruger Park. Vandaag verkennen we een ander gedeelte van het Kruger Park ook nu weer onder zeer deskundige leiding van ervaren rangers. We overnachten in Malelane.

Zuid Afrika Safari Kruger Park

Zuid Afrika Safari Kruger Park

Zuid Afrika Safari Kruger Park

Zuid Afrika Safari Kruger Park


Dag 16 - Naar Johannesburg

De laatste dag van deze reis. We vertrekken naar Johannesburg om van daar uit met een  intercontinentale vlucht naar Amsterdam te vliegen.


Dag 17 - Einde reis

Aankomst op Schiphol.

 

Aanvullende informatie

Inclusief

 • Internationale vluchten op basis van economy class
 • 1 stuks handbagage + 23 kg ruimbagage (conform voorwaarden KLM)
 • Vervoer in Zuid Afrika
 • Binnenlandse vlucht
 • Vol pension

 Exclusief

 • Transfer van en naar Schiphol
 • fooien
 • Optionele activiteiten zoals bijv. op de vrije dag in Simonstown
 • toegangsprijzen voor excursies die niet in deze reis vermeld zijn

Reisdocumenten

Voor Zuid Afrika is paspoort verplicht dat minimaal 30 dagen geldig is na vertrek uit Zuid Afrika. Een visum is niet nodig

 

U kunt bij mij ook de reisverzekering afsluiten en thuis de benodigde vaccinatie uit laten voeren.

Neem voor meer informatie en prijzen contact op met Manita

Alle foto's zijn gemaakt met een eenvoudige spiegelreflex (met telelens) of met compactcamera of zelfs mobiele telefoon, óók de safari-foto's.

 

 

ZOEK & BOEK

Facebook

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten