Patricia van Trigt

Travel Agent uit Amstelveen
Klipper 20
1186 VW Amstelveen
Tel : 06-17188229
patriciavantrigt@yourtravel.nl

  • INDONESIË
  • INDONESIË
  • INDONESIË
  • INDONESIË
  • INDONESIË
  • INDONESIË
  • INDONESIË

De bezochte eilanden Java, Bali, Gili Meno en Lombok

Java is zeer goed te bereizen. Het eiland heeft hier en daar wat bergen, de vulkanen en uitgestrekte akkerbouwvelden. De meeste zijn rijstvelden. Je zal op dit eiland  ook geen jungle meer aan treffen. Java is erg goed met het openbaar vervoer te bereizen; er loopt namelijk een bijzonder goed onderhouden trein traject vanaf Jakarta in het westen tot aan Banyawangi in het oosten, waar de boot naar Bali vertrekt. Wel raad ik je aan om de eerste classe te reserveren. Hier heb je aardig wat beenruimte en er is airconditioning. In de treinen zijn allemaal restauratiewagens aanwezig.

Treinkaart

Wij hebben zelf op dit eiland een rondreis per trein gedaan  Wij zijn gevlogen naar Jakarta en na 1 dag de stad verkend te hebben zijn wij verder per trein naar onze eerste stop, de stad Bandung gegaan. Vanaf Bandung hebben wij de trein naar Yogyakarta genomen. Hier heb je diverse prachtige attracties zoals de Borobudur, de Prambanan en de Kraton overblijfselen. Vanaf Yogyakarta zijn wij via Surabaya en Probollingo doorgereisd naar de Mount Bromo (vroeg in de ochtend heb je er een van de mooiste uitzichten van heel Indonesië). Vanuit Probollingo zijn wij weer verder gereisd naar ons eindbestemming op Java, voor de overtocht naar Bali. 

Bali

De ferryovertocht vanuit Banyawangi, het oosten van Bali naar Gilimanuk duurt anderhalf uur in totaal met in- en uitschepen. Vanaf het treinstation Banyawangi is het maar 10 minuten lopen naar de ferryhaven. Even een ticket kopen en je kan gelijk aan boord. De schepen zijn standaard ferryschepen. Boven op het dek zijn er zitplaatsen met een bar waar je wat snacks en drinken kan kopen.

Belangrijk om te weten, bij aankomst op Gilimanuk - Bali  zijn er geen taxi's na 18 uur 's avonds. Regel die van te voren.

Om een idee te geven, de rit vanaf hier naar Den Pasar duurt 3 uur en in de spitstijd 4 uur. Dood enge rit, met veel vracht verkeer, inhaal manoevres waar je bang van wordt. De station manager op Banyawangi regelt taxi's aan de overkant, mits hij aanwezig is natuurlijk.  Je kan ook bustours vanaf Java naar Bali organiseren. Een stuk makkelijker.  Wij zijn de volgende dag gelijk op doorreis naar Gili Meno gegaan om bij te komen van alle hektiek op Java. Bali is ook erg druk in het hoogseizoen, vandaar dat wij voor deze route gekozen hebben. 

Bali is een goed vakantie-eiland voor mensen die houden van stranden, duiken, golven, cultuur en natuur. Hoofdzakelijk komen er twee soorten toeristen op het eiland. De ene groep komt voor de mooie witte stranden aan de toeristische kustplaatsen. De andere groep verkiest het opsnuiven van een stukje Balinese cultuur. Maar waar je ook komt, over het gehele eiland vind je een overvloed van tempels, kunstenaarsdorpen en natuurlijke spa’s. Wij zelf zijn in Ubud geweest voor de dansvoorstellingen en de mooie wandeltochten die je zo vanaf je hotel in de natuur kan maken. Aan het einde van onze vakantie zijn wij in Sanur verbleven, omdat hier de stranden over het algemeen rustig zijn en de zee niet gevaarlijk is voor kinderen ( qua stroming).

Gili Meno

Gili Meno is het rustigste van alle drie de eilanden ten noorden van Lombok, op 30 minuten varen afstand van het vasteland Lombok. Ook heeft dit eiland de mooiste en meest idyllische stranden.  Vanaf Bali kan je een soort van grote speedboat nemen naar Gili Trawangan. Vanuit hier neem je dan weer een kleinere boot die je in 15 minuten varen naar dit eilandje brengt. De prijs voor deze overtocht is aardig aan de prijs voor Indonesische begrippen, maar je wordt afgehaald en gebracht van en naar je vakantieadres in Bali. Prijsindicatie hoogseizoen Eur 300,00 voor een retour.

Op Gili Meno rijden geen gemotoriseerde voertuigen. Alleen maar fietsen en paard en wagentjes. Wat een rust, daar ben je echt aan toe na een rondreis op Java.
Aan de noordzijde van het eiland heb je de ruige golven en de zandstranden. Aan de zuidzijde en de zijkanten van het eiland heb je de koraalbanken en snorkelgebieden. Er zijn stukjes zandgebieden er tussen. Waterschoenen zijn een must hier. Wat een prachtig onderwater leven, alsof je in een aquarium zwemt. Wij zelf hebben fietsen gehuurd, om het hele eiland te verkennen. In principe kan je dit ook wandelend doen, 20 minuten van noord naar zuid en het hele eiland rond is in een uur te doen.  

De hotels zijn heel klein schalig en mooi om te zien, reserveer deze op tijd voor de maanden juli en augustus. Wij hadden ons verblijf in januari gereserveerd en dat was toen eur 80,00 per nacht voor een familiekamer. Bij onze check-in ter plaatse, juli, zagen wij dat de prijzen al met 100% gestegen waren.  

Lombok

Dit is nog een authentiek eiland en qua verkeer nog een stuk rustiger dan Java en Bali. De wegen zijn hier goed begaanbaar en je hebt nog mooie natuurgebieden tussen de dorpen. De stranden zijn prachtig, de mensen zijn super vriendelijk en je kunt er heerlijk eten. Lombok is niet zo toeristisch ingesteld als Bali en staat vooral bekend om de mooie natuur.

In Mataram is er voor toeristen niet bijzonder veel te zien. De stad wordt overheerst door overheidsgebouwen. De Gunung Pengsong tempel is echter wel erg mooi. Deze Hindoe tempel in de stad biedt een schitterend uitzicht over het eiland. Op Lombok is genoeg te doen. Het heeft een indrukwekkende natuur dus een tour rondom het eiland (wat makkelijk te doen is in een paar dagen) is zeker een aanrader. Daarnaast heeft Lombok een paar van de mooiste stranden van het land en uiteraard de op één na hoogste vulkaan van het land.

Wanneer je een reis naar Lombok maakt, is de badplaats Senggigi zeker een bezoek waard. Omdat nog niet de hele stad is overgenomen door het massatoerisme, kun je er goed de Indonesische cultuur leren kennen. Er zijn talloze restaurants waar je heerlijke lokale gerechten kunt eten voor weinig geld. Ook het strand van Senggigi is absoluut de moeite waard. Het is zeer prettig vertoeven op de zandstranden omdat het vaak erg rustig is.

Jakarta

Bezochte bezienswaardigheden in de foto impressie: Batavia stad, National Monument, Pasar Ikan ( de vismarkt ) en de grootste moskee van Azië, de Istiqlal moskee.

Bandung

Bezochte bezienswaardigheden in de foto impressie: uitzicht akkerbouwvelden tijdens de treinrit vanaf Jakarta naar Bandung, de Tangkuban Perahu ( vulkaan), theeplantage en een kleurige optocht tijdens een taxirit vanaf Tangkuban Perahu naar de stad Bandung.

Yogjakarta

Bezochte bezienswaardigheden in de foto impressie: uitzicht akkerbouwvelden tijdens de treinrit Bandung naar Yogjakarta, de Borobudur, de Prambanan, de Riksja's in de hoofdstad van Yogjakarta.

 Mount Bromo

Bezochte bezienswaardigheden in de fotoimpressie: Nacht excursie zonsopgang Mount Bromo, Lava View hotel, de klim naar de top van de Mount Bromo, omgeving Mount Bromo op weg naar Probollingo, Javaans moslim feest (besnijdenis).

Gili Meno

Bezienswaardigheden in de fotoimpressie: boot overtocht Bali, Pandag Bai, naar Gili Trawangan, bootovertocht Gili Trawangan naar Gili Meno, de lokale bevolking en huizen op het eiland, binnenmeer op het eiland Gili Meno, schildpadden centrum en de diverse stranden.

 Lombok

Bezienswaardigheden in de foto impressie: tabaksplantage, Chinese begraafplaats, stranden nabij Sengiggi, vulkaan
de Rinjani, tempel Pura Meru, waterval Tiu Kelep, rijstvelden, foto's genomen tijdens een dagtocht door noord Lombok, lokale markt in Mataram

Bali

Bezienswaardigheden in de foto impressie: bezoek school in Padang Bai, wandeltocht omgeving Ubud, dansvoorstellingen, Tanah Lot

Dansvoorstelling Legong in Ubud

Deze dans is ongetwijfeld de meest gracieuze van alle dansen, begeleid door de prachtige klanken van de gamelan. De Legong dansers zijn vaak jonge meisjes van acht tot tien jaar oud en geselecteerd op hun schoonheid en souplesse. Tot  hun puberteit dansen ze de Legong en daarna dansen ze andere vormen van traditionele Balinese dansen. De Legong Keraton wordt uitgevoerd door drie dansers, twee van hen zijn de Legongs en de andere is de Condong. De Legongs dragen identieke, kostuums met strak gebonden goudbrokaat, hun gezichten zijn prachtig opgemaakt en hun haren versierd met Frangipani bloemen. Deze dans is het bekijken zeker waard.

Dansvoorstelling Kecak in Ubud

De Kecakdans, ook wel apendans genoemd, is een fabeltastisch schouwspel. In deze dans word het verhaal vertelt van de ontvoering van Sita, de vrouw van Rama. De dansers herhalen steeds dezelfde woorden en geluiden op een bepaald ritme. De intensiteit en de eentonigheid hiervan brengt de dansers in een soort trance zodat ze uiteindelijk op blote voeten in het vuur rondlopen en trappen. Het schouwspel gaat door terwijl achter je de zon ondergaat wat een ongelooflijke sfeer creeert. Er is natuurlijk veel publiek bij dit spel, zorg ervoor dat je op tijd bent, het is echt de moeite waard.

 

 

 

 

 

 

 

ZOEK & BOEK

Facebook

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten