Patricia van Trigt

Travel Agent uit Amstelveen
Klipper 20
1186 VW Amstelveen
Tel : 06-17188229
patriciavantrigt@yourtravel.nl

  • Canada
  • Canada
  • Canada
  • Canada
  • Canada
  • Canada
  • Canada

 

Canada is razend populair

Volgend jaar wordt het 150 jarige bestaan van Canada gevierd. Alle nationale parken hebben vrij entree. Super interessant dus!!

De rondreis die ik u kan aanraden, is de reis die ik zelf heb gemaakt.

Rondreis British Columbia en Vancouver Island

Een ideale introductie van het westen van Canada en Vancouver Island. Dit is ook prima te gebruiken als basis voor een zelf samen te stellen reis door dit deel van Canada. Vanuit Vancouver reist u naar de bekende nationale parken van West-Canada. U kunt een van de prachtigste routes ter wereld rijden, de Icefield Parkway in de Rocky Mountains. Dit wordt ook de Alberta Highway 9 genoemd. Deze weg gaat langs veel natuurschoon in de Canadese Rocky Mountains, zoals canyons, gletsjers, en rivieren. De parkway is 230 kilometer lang en werd voltooid in 1940. 

Bezoekt u de leuke plaatsen, Banff, Whistler en onder andere Vancouver. Beren zien, kan ook geregeld worden. Ik weet namelijk waar ze zitten. Tip Riversafari, tussen Valemount en Clearwater. Of op Vancouver Island, bij een klein riviertje nabij Ucluelet.

Vaak wordt Canada vergeleken met Amerika,

maar of dat terrecht is, is een discussie waard. Je ziet duidelijk overeenkomsten, maar er zijn ook veel verschillen tussen beide landen. De Canadezen zijn over het algemeen vriendelijker, het land is op veel vlakken minder doorgeslagen dan Amerika en je ziet dat de Canadezen de kwaliteit van het leven hoog in vaandel hebben staan. Men leeft bewuster. In de restaurants in Ucluelet worden bijvoorbeeld geen rietjes meer gegeven. Wat wel zo is, is dat je de leuke gezellige eetgelegenheden of stadjes mist tussen de natuurgebieden of als je van de ene plaats naar de andere plaats rijdt. Dus hier kom je echt alleen voor de natuur.

Canada staat voornamelijk bekend om de natuur. Ik zelf heb nog nooit zoveel bomen bij elkaar gezien. Je ziet hier indrukwekkende bergen, prachtige bosgebieden, mooie valleien, watervallen, gletsjers en nog veel wilde dieren. Een vakantie in Canada is echt perfect voor natuurliefhebbers. Ook voor de wintersport kan je naar Canada, veel meer ruimte dan op de drukke pistes in Europa.

 

Als je de natuur wilt ontdekken, dan is een camper een ideale optie. Dit land is echt een kampeerland waarbij je met alle soorten kampeermogelijkheden te maken krijgt. Zo kun je onderweg overnachten op een groot aantal campings en kampeerterreinen. De mooiste plekken vind je in de nationale parken. Campings in Canada zijn anders dan wat we in West-Europa gewend zijn. Omdat men in Canada vooral met volledig uitgeruste campers en caravans reist zie je dat het aantal voorzieningen op de campings gemiddeld beperkter is. Een snackbar, bar of campingwinkel op de camping? Vergeet het vaak maar. Als je geluk hebt kun je wat kopen bij de receptie. Vaak is ook het aantal douches, toiletten en plekken om af te wassen kleiner dan in Europa. Dat komt omdat een redelijk deel van de gasten in hun eigen camper of caravan douchet en afwast. Campers zijn gemiddeld een stuk groter dan bij ons (de kleinere campers in Canada zijn een normaal formaat in Europa) en de campingplaatsen zijn anders ingericht. Als je een zogenaamde 'full hookup' plaats hebt dan heb je stroom, water en een directe afvoer voor je vuilwatertanks. Met een camper kun je daardoor eigenlijk onbeperkt douchen en toiletteren als je op je plaats staat. Let op, want je vindt dit soort plaatsen niet overal.

De hotels en motels zijn ook erg schaars. De hotels in de plaatsen Banff en Jasper zijn vrij hoog aan de prijs in vergelijking met de plaatsen buiten de Rocky Mountains. De wegen zijn zeer goed onderhouden en duidelijk aangegeven. Het enige waar u echt rekening mee moet houden, zijn de tankstations. Die zijn er soms pas om de 100 km. 

Vancouver Island is synoniem voor wildernis. Waar wilde dieren en indianen elkaar ontmoeten. En het is de 'zalmhoofdstad' van de wereld

Je zou hier met gemak een paar weken of langer kunnen doorbrengen. Hier is op een relatief klein oppervlak heel veel natuurschoon te ontdekken. Zalm, beren, orka's en dolfijnen.Een mooi stukje geschreven door Droomplekken;

Vancouver Island is synoniem voor wildernis. Waar wilde dieren en indianen elkaar ontmoeten. En het is de 'zalmhoofdstad' van de wereld.

Vancouver Island in het westen van Canada is synoniem voor absolute wildernis. Dit is waar de Rocky Mountains de zee ontmoeten. En, het is de thuisbasis van opvallend veel dieren. Natuurliefhebbers speuren hier naar zwarte beren, orka's, walvissen en talloze andere dieren. Terwijl ook het indiaanse verleden nog rond sluimert in de bossen. En in de mensen. Vancouver Island ligt op de grens met de Verenigde Staten. Het eiland is 450 kilometer lang. In het midden ligt een gebergte, waar op de toppen sneeuw ligt, daaromheen liggen uitgestrekte bossen met immense hoge bomen en talloze meren. De bossen herbergen bomen van wel 100 meter. En meer dan tien meter in omvang.Vancouver wordt ook wel 'zalmhoofdstad van de wereld' genoemd.De kust is op sommige plekken rotsachtig, terwijl er ook diverse zand- en kiezelstranden zijn. De westkust is het ruigst, de Atlantische zee beukt hier continu op. De achterliggende heuvels geven het landschap diepte. Maar diepe inhammen doorsnijden het land. Dit deel is relatief weinig onbewoond en wordt gezien als wildernis.  De ligging en het landschap zorgen voor een indrukwekkende fauna. Vancouver Island is zeer populair bij natuurliefhebbers. In de zee eromheen, maar ook op het land en zelfs in de lucht.

Op Vancouver Island groeien opvallend grote bomen, die ook in de winter groen zijn. De voornaamste soorten zijn de sitkaspar (90 meter hoog) en de Douglasspar (100 meter maximaal). Hier groeit ook de reuzenlevensboom, een soort cipres die zo'n 40 meter hoog kan worden. Bij ons wordt hij, net als de Douglasspar, wel als sierboom gehouden.
Bossen van deze bomen worden wel gematigd regenwoud genoemd, dit omdat het een ecosysteem op zich is waar veel planten en dieren leven. Het merendeel is relatief onaangetast. Met als gevolg dat bomen oud kunnen worden (denk aan zo'n 1000 jaar in sommige gevallen). En breed (denk aan zo'n negentien meter in omvang). Als ze dood zijn vallen ze om en zorgen zo weer voor nieuw leven. Zonder dat er één mensenhand aan te pas komt.

 

Vancouver

De stad Vancouver kent veel hoogbouw. Hierdoor is er een indrukwekkende skyline ontstaan van tientallen hoge gebouwen met op de voorgrond de haven en cruiseterminal. De beste plek om deze skyline vast te leggen is vanaf Stanley Park en dan met name vanaf het deels met de auto toegankelijke Deadman's Island.

Vancouver is een naam met een Nederlands tintje. De naam is een in 1886 aan de stad gegeven en verwijst naar de Engelse marineofficier George Vancouver, die in 1792 Vancouver Island en delen van British Columbia bezocht. De naam Vancouver is een verbastering van de de Nederlandse achternaam Van Coever, waarmee aangegeven werd dat iemand van Coevorden komt. Toen George Vancouver's overgrootvader zich in de Britse stad Norfolk vestigde werd de naam 'ver-Engelst' naar Vancouver. 

 

 

 

 

 

 

ZOEK & BOEK

Facebook

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten