Patricia van Trigt

Travel Agent uit Amstelveen
Klipper 20
1186 VW Amstelveen
Tel : 06-17188229
patriciavantrigt@yourtravel.nl

  • Abu Dhabi
  • Abu Dhabi
  • Abu Dhabi
  • Abu Dhabi
  • Abu Dhabi
  • Abu Dhabi
  • Abu Dhabi

Abu Dhabi, een nog authentieke stad in het Midden Oosten

Abu Dhabi is een stad, dat bestaat uit allemaal kleine schiereilanden die verbonden zijn met bruggen. Veel mooie hotels worden er aangeboden met een strand voor de "deur". Op zich heerlijk,  er is alleen 1 maar, overal is er uitzicht op bebouwing. Het echte strandgevoel, dat ik ervaren heb, is op het eiland Saadiyat. Hier alleen, kijk je op de zee zonder bebouwing uit.

Abu Dhabi is het op het moment meer Arabisch dan Dubai. Je merkt dat aan de mengelmoes van mensen op de straat. Lokale mensen met hun traditionele kleding en westers geklede mensen. Men stelt zich open voor bezoekers, is moderner dan de omringende landen maar weer conservatiever dan Dubai.

Saadiyat Eiland

Abu Dhabi heeft veel te bieden en op internet, of bij een toeristenbureau en hotel zijn de meeste " things to do" makkelijk te achterhalen.
Mijn tip voor Abu Dhabi is, verblijf op Saadiyat eiland. De regering heeft de grootste plannen ermee. Ik ben bij de tentoonstelling over de toekomstige ontwikkeling van Saadiyat geweest en hier kon ik goed de toekomstige plannen zien van dit eiland.  Het wordt een soort Miami, zo te zien, met jachthavens, hotels, stranden, restaurants, wolkenkrabbers, villa’s en winkelcentra. En…..het is echt waar, het Guggenheim museum en het Louvre, een dependance van Parijs. In 2030 moet alles klaar zijn. Erg interessant om te zien. Wandel tenslotte nog wat over het eiland om daarbij ongetwijfeld weer snel op het prachtige brede en zeer rustige witte strand terecht te komen. Dat strand blijft, ook volgens de maquettes in Manarat!   Meer info: http://www.saadiyat.ae/en/

Lokale gebruiken

Waar je als bezoeker in Abu Dhabi rekening mee moet houden, is dat het een islamitische bestemming is, waar men leeft volgens de normen en waarden die daarbij horen. Dat betekent niet, dat je als vrouw gesluierd over straat moet lopen, maar enigszins rekening houden met de lokale bevolking wordt wel gewaardeerd. Probeer daarom in het openbaar het tonen van teveel lichaam te vermijden. Dus geen korte rokjes, hotpants of blote schouders voor de dames als je je tussen de lokale bevolking mengt. Voor de heren geldt ook dat de schouders en knieën dan bedekt moeten zijn. Bij het bezoeken van de Sheikh-Zayed-moskee worden er strengere regels gehanteerd. Vrouwen moeten hun lichaam en haren bedekken. Voor heren geldt dat een lange broek verplicht is en dat de schouders bedekt moeten zijn. Je hebt excursies naar deze moskee, waarbij je zelf een Abaya kan dragen. Zie foto.

Zelf heb ik Abu Dhabi als een hele veilige bestemming ervaren.

Kleding Dish Dasha

Mijn tips

De Sheikh Zayed Moskee, Abu Dhabi Heritage Village, een verblijf in het Emirates Hotel, Observation Deck 300 op de 74ste etage in de Etihad Tower. Ik ga niet verder uitweiden over de bezienswaardigheden, daar is genoeg over te vinden op internet.

Mijn foto impressie Abu Dhabi; Hotel Emirates, de moskee van binnen en buiten, Heritage village, uitzicht van het oberservation deck, uitzicht vanuit het Emirates hotel.

 

 

 

.

 

ZOEK & BOEK

Facebook

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten