Desiree Kok

Travel Agent uit Blaricum
Bussummerweg 39
1261BZ Blaricum
Tel : 06-20300510
desiree@yourtravel.nl

  • Zuid-Afrika, Botswana en Mozambique
  • Zuid-Afrika, Botswana en Mozambique
  • Zuid-Afrika, Botswana en Mozambique
  • Zuid-Afrika, Botswana en Mozambique
  • Zuid-Afrika, Botswana en Mozambique
  • Zuid-Afrika, Botswana en Mozambique
  • Zuid-Afrika, Botswana en Mozambique

ZUID-AFRIKA, BOTSWANA EN MOZAMBIQUE     

Bijzondere combinatie wellicht, maar strandafsluitingen in Afrika zijn vaak een uitdaging.

We vliegen met Emirates naar Johannesburg, alwaar we één nacht verblijven om de volgende dag af te reizen naar het minderbekende Welgevonden Game reserve (ZA). Onze hideaway ligt op drie uur rijden van Johannesburg. Hier verblijven we 2 nachten en brengen deze dagen door met ochtend en middag gamedrives. We zien heel veel wild, het blijft fantastisch keer op keer! Wij vervolgen onze reis en rijden richting de Platjan Border Post, een kleine douanepost tussen ZA en Botswana, alwaar de komende dagen we het Central Tuli Block gaan verkennen. De lodge is prachtig gelegen aan de Koro rivier en omgeven door grote baobab bomen. Het rotsachtige gebied leent zich uitstekend voor o.a. luipaarden. Deze dagen worden we, als enige gasten, flink in de watten gelegd. We maken prachtige gamedrives, sundowners op verrassende plekken. Groot genieten hier. Na het afscheid hebben we een volle reisdag om bij onze eind bestemming te komen. Via Polokwane vliegen we via Johannesburg naar Vilanculos (Mozambique) om aansluitend de transfer per helikopter naar het eiland Benguerra, gelegen in het Bazaruto Archipel. Het vluchtje duurt niet lang, maar wat een prachtig uitzicht! De komende dagen laten wij ons verwennen en verrassen door deze accommodatie: &Beyond Benguerra Island llodge. Naast de prachtige kamers, vriendelijke mensen en fantastisch eten, worden er iedere dag wel activiteiten aangeboden, er is keuze genoeg en voor ieder wat wils, zoals Castaway picknick, Eiland en village tour, Snorkeltrips, Sunset dhow cruises, maar ook zeekayakken, paardrijden en duiken behoren tot de mogelijkheden.

In de groene Waterbergen, op 2,5 tot 3 uur afstand van Johannesburg, ligt het Welgevonden Game Reserve op ongeveer 35.000 hectare land. Het park grenst aan het Marakele Game Reserve waardoor de fauna een groter leefgebied heeft. In Welgevonden is de Big Five aanwezig (olifant, luipaard, neushoorn, buffel en leeuw). Tussen Welgevonden en Marakele zijn voor de dieren geen hekken meer. Dat is voor het wild natuurlijk een goede zaak. De natuur is hier overwegend groen (droge periodes daargelaten) en het landschap is heuvelachtig. Prachtige lodges completeren het 'out-of-Africa' gevoel.

Grenzend aan de Limpopo provincie van Zuid-Afrika ligt het Tuli Block met een landschap dat anders is dan andere parken in Botswana. Tuli Block wordt het 'Hardeveld' genoemd vanwege de rotsformaties en droge rivierbeddingen. In dit park leeft de zogenaamde Tuli-olifant - een type olifant dat afwijkt van de Afrikaanse olifant. Verder vindt u er jagers als leeuwen, luipaarden, cheetah en hyeana. Giraffes, bokken en zebra's zullen ook niet ontbreken. In het Tuli Block zijn diverse Private Game Reserves gevestigd, waar fantastische safari's gehouden kunnen worden.

De schitterende eilanden voor de kust van Vilanculos werden door de Portugezen ook wel ‘Paradijs-eilanden' genoemd. De Bazaruto Archipel  is te vergelijken met de Seychellen; onbedorven stranden, azuurblauwe zee, palmbomen en onder water voor duikers en snorkelaars een waar paradijs met kilometers onaangetast rif. De eilandengroep heeft haar status van nationaal park te danken aan het unieke ecosysteem. Bijna het hele jaar worden barracuda’s, zeeschildpadden, verschillende dolfijnsoorten en reuzenmantra’s waargenomen. Tussen februari en mei is het mogelijk om de goedaardige reusachtige walvishaaien te ‘spotten’, die tijdens de jaarlijkse migratie de kust van Mozambique passeren. Van juni tot september komen er walvissen voor de kust voor.

De Bazaruto Archipel bestaat uit vijf eilanden: Bazaruto, Benguerra, Magaruque, Santa Carolina en het kleinste eilandje Bangué. Stuk voor stuk zijn het pareltjes van eilanden waar u ver van de bewoonde wereld volledig tot rust kunt komen. Naast duiken en snorkelen kunt u catamaranzeiltochten maken langs de verschillende eilanden en diepzeevissen.

ZOEK & BOEK

Facebook

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten