Desiree Kok

Travel Agent uit Blaricum
Bussummerweg 39
1261BZ Blaricum
Tel : 06-20300510
desiree@yourtravel.nl

  • Zuid-Afrika
  • Zuid-Afrika
  • Zuid-Afrika
  • Zuid-Afrika
  • Zuid-Afrika
  • Zuid-Afrika
  • Zuid-Afrika

'ZUID-AFRIKA, DE WERELD IN ÉÉN LAND'    *Studiereis*

neushoorn met baby 

Begin december (2018) reiste ik, samen met collega’s, naar Zuid-Afrika. Hier zoomde wij tijdens deze rondreis in op de minder bekende safariregio’s, zoals Madikwe ten noordwesten en Waterberg ten noorden van Johannesburg.

Deze regio’s moeten vaak opboksen tegen de grote namen van de privé-reservaten grenzend aan het Krugerpark. Maar aan deze landschappen zijn tal van voordelen verbonden, zoals de mooie prijs-kwaliteitverhouding, het is malariavrij - dat is vaak voor families een enorm pluspunt -, open landschappen met prachtige vergezichten en variatie aan activiteiten, waaronder safari’s in open 4x4’s te voet en zelfs bootsafari’s.

De reis was goed verzorgd. Qatar is een fijne airline om mee te vliegen, ook erg prettig zijn de relatief korte overstappen via Doha naar Johannesburg en v.v. Economy Class was prima, Businessclass was een belevenis. Prettige stewards en stewardessen.

Het landprogramma zat goed in elkaar, mooie op bouw van de reis. We reisden in een week door de 3 NP/gamereserves t.w. Welgevonden, Marakele en Madikwe. Deze parken zijn voor ons interessant vanwege natuurlijk de Big 5, maar ook, omdat dit nog malariavrije gebieden zijn, wat natuurlijk heel prettig is voor reizigers! Duidelijk werden de verschillen van de NP/GR.

Welgevonden Game reserve – vanaf de Johannesburg Ca. 4 uur rijden, prachtig wildreservaat gelegen in Waterberg Mountains regio, malariavrij, geschikt voor gezinnen. Prachtige en afwisselde landschappen, zoals beboste valleien tot droge savanne. Big5 aanwezig en ook zwarte en witte neushoorns zijn hier te vinden. In dit park is geen self-drive toegestaan, safari’s worden uitgevoerd door rangers van de lodges.

Marakele National Park – gelegen in het hart van Waterberg Mountains regio, malariavrij, geschikt voor gezinnen, prachtige flora en fauna, relatief klein park (ca. 650KM) Big5, veel antilopes aanwezig en voor de vogelaars een uitstekend gebied, Het landschap heeft heuvels, bergen en savanne en met de rivier die door het park stroomt een mooi compleet plaatje.

Madikwe Game Reserve – vanaf Johannesburg ca. 5 uur rijden (360km), het GR ligt in het noorden en grenst aan Botswana (dus leuk ook combinatie met Botswana te maken, het is een van de grootste parken in ZA, zeer afwisselend landschap, graslanden, open vlaktes, bossen en heuvels. Big5 is goed vertegenwoordigd, alsmede wilde honden en cheeta’s. Ook deze bestemming is malariavrij, ook zeer geschikt voor families.

De lodges die wij bezochten zijn alle 5 prachtig. De een was kleinschalig met 5 villa’s, de andere weer wat groter van opzet. Alle lagen op prachtige locaties met fantastisch uitzicht. De kwaliteit van het eten was zeer goed. En de service was uitmuntend. We verbleven deze week in 5 verschillende accommodaties, welke allen zeer sfeervol en aan te raden zijn.

Mhondoro Game Lodge, Marataba Safari Lodge, Tuningi Safari Lodge, Jamala Madikwe Royal Safari Lodge en Madikwe Lepala Lodge. Genieten was het bij de uitzichtpunten/waterholes bij de accommodaties, waar de dieren passeerden om wat te drinken. Het vele wild wat we gezien hebben, blijft iedere keer weer verrassen.

Deze bestemming is geschikt voor iedere natuurliefhebber, vogelliefhebber, onervaren en ervaren safari liefhebbers komen hier goed aan hun trekken. Daarnaast is dit een malariavrij gebied en is dit voor iedereen erg prettig, maar vooral ook voor gezinnen met kinderen. De meeste lodges hebben ook programma’s/safari’s voor de jonge kinderen. Zij zijn in de meeste lodges welkom. Geschikt voor reizigers die kiezen voor seldrive, fly-in of juist met chauffeur willen reizen, of kiezen voor de combinatie Kaapstad met bijv. Wijnroute/tuinroute, Krugerpark, Limpopo, Botswana zeg het maar...

Zuid-Afrika is een populaire en toegankelijke bestemming met een zeer ruim aanbod, maar dit ruime aanbod maakt dat u de bomen door het bos niet meer ziet. Plaatjes op de website kunnen er prachtig uitzien, maar is de locatie van de lodge wel goed voor een authentieke safari-beleving? Zijn de gidsen van goede kwaliteit? Hoe is de persoonlijke service? Ik kan u duidelijk de verschillen uit te leggen zodat u de juiste keuze voor uzelf kunnen maken op basis van budget en uiteindelijk uw droomreis gaat maken naar uw specifieke reiswensen.

Er zijn talloze mogelijkheden om uw vakantie tot een succes te maken, van een avontuurlijk tot een relaxte vakantie. De keuze is aan u!

Heeft u specifieke vragen of wilt u gewoon eens overleggen over de mogelijkheden, neem dan contact met mij op. desiree@yourtravel.nl of 035-2400144

Leeuw in de wind 

 

 

 

ZOEK & BOEK

Facebook

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten