Desiree Kok

Travel Agent uit Blaricum
Bussummerweg 39
1261BZ Blaricum
Tel : 06-20300510
desiree@yourtravel.nl

  • Zimbabwe
  • Zimbabwe
  • Zimbabwe
  • Zimbabwe
  • Zimbabwe
  • Zimbabwe
  • Zimbabwe

Er zijn talloze mogelijkheden om uw vakantie tot een succes te maken, van een avontuurlijke tot een relaxte vakantie. De keuze is aan u! Heeft u specifieke vragen of wilt u gewoon eens overleggen over de mogelijkheden, neem dan contact met mij op. 

Zimbabwe    *Studiereis*

Desiree in ZimbabweZimbabwe Wilde honden

In november 2015 reis ik (Desiree) in een kleine groep op uitnodiging van Untamed Travelling mee op studiereis naar Zimbabwe. Zimbabwe wordt omschreven als “Het warme hart van zuidelijk Afrika”. Mijn verwachting is hoog! We zullen iedere dag op een andere locatie overnachten en maak in deze dagen kennis met diverse highlights van Zimbabwe.

 De eerste stop is bij Victoria Falls. De Victoria Falls worden gezien als één van de zeven wereldwonderen. Over een lengte van meer dan 1,7 kilometer stort het water van de Zambezi rivier zich hier in een nauwe kloof. De watervallen liggen op de grens met Zambia. Het is mogelijk om de watervallen vanuit het stadje Victoria Falls in Zimbabwe of vanuit Livingstone in Zambia te bezoeken. Waarbij gezegd moet worden dat het beste zicht is vanuit Zimbabwe. Via een mooi wandelpad langs Vic Falls, zijn er vele mooie uitkijkpunten.

 Ook vanuit de lucht heb je goed overzicht in een ultralight vliegtuigje of helikopter. In het natte seizoen een muur van water. Ik bezocht “Mosi-oa-Tunya", (donderende mist) in het droge seizoen. Minder watervallen, maar wel veel beter zicht! 

 De stad Livingstone is vernoemd naar ontdekkingsreiziger Livingstone. De watervallen, de hoofdattractie, die hij ontdekte, vernoemde hij naar zijn koningin Queen Victoria. De eerste overnachting is in het prachtige Victoria Falls River Lodge, een bush lodge, gelegen in een privéconcessie van het Zambezi NP. Het nieuwe luxe tentenkamp is gelegen aan de oever van de machtige Zambezi rivier. Zo dichtbij de Victoria watervallen dat ik de opstijgende nevel in de verte kan waarnemen. Hier ontmoet ik voor het eerst mijn grote vrienden, de olifanten en tijdens de boottransfer spotten we diverse nijlpaarden die in de Zambezi aanwezig zijn. Geweldig!

 Onze tweede dag in Zimbabwe is in het Hwange NP. Het grootste en bekendste park van Zimbabwe. (Opp. 14.600 km). Het landschap, de vegetatie en wildlife variëren sterk. In het park leven meer dan 100 verschillende zoogdieren waaronder de leeuw, het luipaard en de neushoorn. Hwange staat bekend om de grote populatie olifanten. Tijdens dit droge seizoen ben ik getuige van grote concentraties wildlife rond de nog zeldzame waterpoelen. De enkele kampen in Hwange NP liggen goed verspreid. Ik kom weinig andere bezoekers tegen tijdens de game drives, een unieke belevenis.

 De tweede overnachting in Zimbabwe is het prachtige Somalisa Camp in Hwange NP. Een kleinschalige safarilodge met authentieke Afrikaanse charme,  met zeer comfortabele canvas tenten en heeft eigen badkamer en bush shower. Het kamp heeft een eigen poel wat veel wildlife trekt. Honderden olifanten, wilde honden en buffels etc. hebben we voorbij zien komen, waanzinnig!

We trekken verder door het Hwange NP. Ver weg van toeristische plekken, bevindt zich het vernieuwde Linkwasha Camp. Het is een fris open kamp met een hedendaags interieur en past goed in de omgeving en heeft een prachtig zicht over de drinkplaats waar dan ook veel wilde dieren gebruik van maken. Het is genieten van het onbelemmerd uitzicht over de Makalolo Pan vol wilde dieren.

Een nieuwe dag met alweer een nieuw hoogtepunt! Ik reis met onze groep af per vliegtuig(je) naar Matusadona NP en Lake Kariba. Eerst de kleine airstrip vrijmaken van o.a. een groep zebra’s en met het toeziend blik van de olifanten langs de landingsstrip stijgen we op richting Lake Kariba.

Lake Kariba is ontstaan in de jaren ’50 met de bouw van Kariba Dam, waarbij deZambezi vallei onder water kwam te staan.Het is nu de op twee na grootste kunstmatige meer ter wereld: het Kariba Meer. Het wild concentreert zich op de eilanden en de oevers waar Matusadona NP gevormd is. Vooral het karakteristiek beeld van de verdronken mopane bomen geven een fantastisch aanblik! Ook hier veel wild, van kuddes olifanten tot krokodillen en de Big Five. Maar ook buffels vele antilope soorten en in het water nijlpaarden!  De gamedrives staan vol met het wild wat we overal tegenkomen, wat een beleving! De natuur is weer totaal anders en de ondergaande zon geeft een spectaculair beeld. Enorm leuk om hier te vissen, tussen de krokodillen en nijlpaarden met de olifanten op het land en.. gegarandeerd dat er vissen gevangen worden, terwijl de sundowner genuttigd wordt..

Vandaag overnachten we in het Changa Safari Camp, gelegen aan de oevers van Lake Kariba. Het kamp ligt verscholen in omringende bush en biedt een prachtig uitzicht over het meer met de Matusadone bergen op de achtergrond. Mopane bossen, graslanden, 5km kustlijn met talloze zijrivieren, grote kuddes olifanten, buffels, antilopen, nijlpaarden en krokodillen, de Big Five en andere katten: een onvergetelijk wildernis ervaring. De tent is smaakvol ingericht. Echte authentieke Afrikaanse safari sfeer met een heerlijk terras met uitzicht.

Vandaag vliegen we verder. Het laatste park wat wij uitgebreid gaan ontdekken is het wonderschone Mana Pools NP. Gelegen aan de machtige Zambezi rivier en met een schitterend en afwisselend landschap. Op het water zijn kanosafari’s één van Zimbabwe’s ultieme ervaringen waarbij wij een prachtig zicht hebben op de vallei. Het gebied is perfect voor wandelsafari’s. Zo gingen wij op zoek naar de Wilde honden en zagen wij olifanten, buffels,  eland, waterbok, zebra, impala en vele andere antilopen. Het wild is gewend geraakt aan mensen te voet wat Mana Pools één van de beste Afrikaanse nationale parken voor wandelsafari’s maakt!

Wij verblijven 3 nachten in dit nationale park. De eerste nacht verblijven wij in het Kanga camp. Het kamp staat bekend om de “armchair” safari. Genietend vanaf het terras aan de waterpoel trekken de dieren langs op zoek naar water! Dit nog eens bijzonder om zo het wild te spotten en observeren! De waterpoel is de enige waterbron in de wijde omgeving. De olifanten en ander wild stampt door het kamp heen. Het blijft overweldigend om de dieren op armlengte afstand te zien! Wat een onvergetelijke ervaring.

Hoogtepunt is het kamp van “Zambezi Life Style” Zambezi Lifestyle Camp is een origineel en persoonlijk kamp in het legendarische Mana Pools National Park. Het kleinschalige luxe mobiele tentenkamp is voor onze aankomst opgezet op een fantastische locatie midden in de natuur, direct aan de oevers van de Zambezi rivier. Er is geen betere manier om de wildernis van Mana Pools te ervaren.

Het kamp zelf doet denken aan de koloniale safarikampen uit vervlogen tijden. De tenten zijn comfortabel ingericht met twee eenpersoonsbedden en een aangrenzende badkamer met emmerdouche.

De dag start vroeg in de ochtend met koffie en ontbijt. Daarna per open 4x4 voertuig stroomopwaarts, op zoek naar olifanten, wilde honden, grote kuddes buffels, leeuwen, luipaarden en vele antilopen. Na de siësta en high tea maakten wij een avontuurlijke kanosafari stroomafwaarts tussen de krokodillen en nijlpaarden en genieten midden in de rivier van onze sundowner onder toeziend oog van de nijlpaarden. Uiteraard een verfrissende duik in de Zambezi kon niet uitblijven en is een onvergetelijk moment. Per kano  terug naar het kamp waar een welverdiende diner klaar staat. ’s Avonds was het genieten onder de sterrenhemel van smaakvolle maaltijd. En dan….. worden we gewekt en stapt er een nijlpaard langs je tent!

 Het laatste (eenvoudige) kamp: Vundu Camp Beleven wij een spannende wandelsafari.. We gaan op zoek met gewapende gids, naar een roedel wilde honden. Spannend moment als wij deze roedel van ca. 18 honden te voet benaderen en kunnen fotograferen.

Zimbabwe is een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar een echte bijzondere safari beleving. En Zambezi life Style Camp is voor mij het hoogtepunt!  Het is een reis vol aan een schakelingen en schitterende belevingen.

Olifanten steken de Zambezi over

 

ZOEK & BOEK

Facebook

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten