Desiree Kok

Travel Agent uit Blaricum
Bussummerweg 39
1261BZ Blaricum
Tel : 06-20300510
desiree@yourtravel.nl

  • Vietnam (1)
  • Vietnam (1)
  • Vietnam (1)
  • Vietnam (1)
  • Vietnam (1)
  • Vietnam (1)
  • Vietnam (1)

In mei 2008 vertrokken wij met onze 3 kinderen en een bevriende familie, in de samenstelling van 4 volwassenen met 6 kinderen, naar Vietnam. Vietnam, bekend om de oorlog en vooral geliefd bij backpackers, blijkt ook goed als familie te bereizen.

Ons reisschema: Start Hanoi, Halong Bay, Hué, Hoi An, Da Nang, Ho Chi Minh (Saigon), Mekong Delta en Phan Thiet.

In Hanoi, hoofdstad van Noord Vietnam, is de koloniale sfeer goed behouden gebleven. Het heeft vele contrasten en bezienswaardigheden. Kenmerkend zijn de vele meren die in en rond de stad, zoals vlakbij het centrum het Hoan Kiem, met een eilandje waar de schildpaddenpagode staat. Vlakbij is het 'Oude Kwartier' met zijn doolhof van nauwe straatjes, welke te voet bewandeld kan worden, maar er niets leuker om dit met een ‘cycle rickshaw’ te doen. De 36 straatjes (de straatnamen verwijzen naar de handel die er bedreven wordt) kunnen zo goed bekeken worden. Overige bezienswaardigheden van Hanoi zijn: de Doug Xuan markt, Hanoi Water Puppet Theater en Chua Mot Cot, de pagode met een zuil. Een andere bezienswaardigheid zijn de afgeladen brommers. Zij rijden kriskras door de stad en vervoeren zo de meest uiteenlopende ladingen. zoals varkens, (levende) kippen, zakken rijst, bloemstukken, autobanden en groenten. Voor de fotografen een lust voor het oog! 

Vanaf Hanoi rijden we naar Halong Bay. Dwars door de Red River Delta en passeren vele rijstvelden. Aangekomen, inchecken op een traditionele Jonk. We varen langs vele indrukwekkende kalksteeneilandjes die uit het heldere water rijzen. Het is inderdaad één van de mooiste natuurwonderen van Vietnam. Er is tijd om te zwemmen en te kayakken, maar ook om te zonnen op het dek. De maaltijden, aan boord geserveerd, zijn van zeer goede kwaliteit, evenals de cabines waarin wij slapen. ’s Avonds ging de Jonk voor anker en genieten wij van de adembenemende zonsondergang. Verrassend om ‘in the middle of no where’ drijvende dorpen tegen te komen. Hier leeft men van de visvangst en bevoorrading van de boten. Het is mogelijk een trektocht te maken op een van de eilanden.

Na een mooie rit langs de kust komen we aan in de oude keizerstad Hué. Hué is een ruimtelijke stad en heeft veel Franse gebouwen en brede lanen. Het belangrijkste oriëntatiepunt van deze stad is de Huong Giang, de 'Parfum rivier'. Rondom Hué liggen de keizerlijke praalgraven. Om deze mausolea te bezoeken is de boot een prettig vervoersmiddel. Ook de 21 meter hoge Thien Mu pagode met tempelhof ligt op de noordelijke oever van de rivier.

Via een prachtige kustweg verder naar Hoi An met een stop over in Danang. Ook passeerden we de Marble Mountains. Hoi An is favoriet bij ons! Deze stad, met het historische centrum en kleine straatjes en vooral houten huizen is geweldig om doorheen te slenteren. Het voelt als een openluchtmuseum. Enkele oude Chinese huizen zijn toegankelijk voor publiek, er wordt wel entreegeld gevraagd. Ook zitten hier de beste kledingmakers van Vietnam en kan er voor weinig geld een prachtig pak aangemeten worden. Een aanrader is de markt en cultuurliefhebbers komen aan hun trekken! Een wandeling over de Japanse overdekte brug is een van de weinige overdekte, houten boogbruggen die in Vietnam bewaard zijn gebleven. Verder niet te missen: Phuoc Kien Assembly Hall, Quan Cong Tempel, Cua Dai strand, Tra Kieu Citadel, Chien Dan Tower en Suoi Tien Springs.

 Van Danang vliegen we naar Ho Chi Minh, het voormalig Saigon. Hier bezoeken we het Reunification Paleis en Notre Dame kathedraal. Maar het meest indrukwekkend bij ons volwassen, als onze kinderen, was het War Remnants museum. Hier worden we eigenlijk voor de 1e keer deze reis geconfronteerd met de ‘Vietnamoorlog” welke bijna 30 jaar geduurd heeft. Vele attributen, zoals tanks en kanonnen, maar ook zwart wit foto’s geven beeld aan deze verschrikking. Helaas zijn we niet toegekomen om de Do's Chu Chi tunnels te bezoeken.

Van Ho Chi Minh door naar de Mekong Delta, het waterrijke gebied in Zuid Vietnam. Bootjes krioelen op het water, er wordt handel gedreven, het is kleurrijk, bruisend en boeiend. We maken een schitterende boottocht over de Mekong rivier en bezochten een authentieke drijvende markt en fabriekje waar o.a. rijstkoeken gemaakt worden.

Na 10 dagen van Noord naar Zuid gereisd te hebben strijken we uiteindelijk neer in een van de vele strandresorts van Phan Thiet. Hier kunnen we in alle rust nagenieten van een prachtige reis door een ongelofelijk mooi land, waar de mensen meer dan vriendelijk zijn.

Na deze reis zijn wij zeer enthousiast geraakt over Vietnam. Er zijn zoveel mogelijkheden en combinaties te bedenken om het land te zien. Van de drukte en chaos in Hanoi, de prachtige stranden, van de eilanden tot de natuur en cultuur.

ZOEK & BOEK

Facebook

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten