Desiree Kok

Travel Agent uit Blaricum
Bussummerweg 39
1261BZ Blaricum
Tel : 06-20300510
desiree@yourtravel.nl

  • Thailand icm Hongkong
  • Thailand icm Hongkong
  • Thailand icm Hongkong
  • Thailand icm Hongkong
  • Thailand icm Hongkong
  • Thailand icm Hongkong
  • Thailand icm Hongkong

Hongkong – Thailand   24 daagse rondreis

Wij starten de rondreis in Hongkong, toen nog behorend tot de Engelse kolonie. Gedurende 5 dagen gaan we deze bruisende omgeving verkennen. Al met al is duidelijk dat dit een uitstekende plek is, zeker ook met kinderen. Het is een levendige stad vol wolkenkrabbers en verkeer, maar aan de andere kant geven water en natuur een uitstekend tegenwicht. Hongkong omvat verschillende gebieden. Het grootste gedeelte van het vasteland staat bekend als de New Territories, het zuidpunt ervan is Kowloon. Tegenover Kowloon ligt Hongkong Island. Rondom liggen diverse eilandjes.

Hier ontdekken we Hongkong Island met de drie districten van Hongkong Island: Central, Wanchai en Causeway Bay. Ook het hoogste punt van Hongkong, de beroemde Victoria Peak, het vissersdorp Aberdeen, Repulse Bay en de Stanley Market staat op het programma.

Victoria Peak is het hoogste punt (554 meter) van Hongkong Island. Om de Peak te bereiken, kan je bereiken per bus, maar met de beroemde Peak Tram (eigenlijk een tandradbaan) is het leuker. Hiervandaan hebben we een adembenemend uitzicht over de noordkant van Hongkong Island en het er tegenovergelegen Kowloon. www.thepeak.com.hk/en/home.asp

Het vissersdorp Aberdeen ligt in het zuiden van Hongkong. Dit is de grootste vissersplaats van Hongkong waar nog altijd vele bootmensen, ongeveer 20.000 mensen, verdeeld over 3000 sampans en vissersboten, in armoedige omstandigheden, leven. Hier maken wij een boottocht tussen de vele sampans, in het begin van de avond, van circa 1 uur. Vissers varen dan de haven binnen, wat een prachtig schouwspel oplevert. Eten kan hier ook een van de vele Jumbo Floating Restaurants.

Repulse Bay is een van de populairste toeristische bestemmingen in het zuiden van Hongkong Island, een baai met een schitterend zandstrand, Repulse Bay Beach. Aan de waterkant van Repulse Bay liggen veel restaurantjes en noedelskraampjes. Niet te missen is Chinatown, de haven van Yamaumatai Thyphoon, Yueng Long, het ommuurde dorp Kam Tin en in China – the new Territories.

Macao per boot

Macau is net als Hongkong een SAR oftwel een Special Administrative Region en dat betekent dat je door de douane moet. Vanuit Hongkong is redelijk eenvoudig en gaat supersnel. In Macau is dat echter een heel andere gebeurtenis. Zodra we van de ferry af komen, blijkt de douane niet berekend op een dergelijke massa. Wij hebben geluk en binnen 20 minuten is onze transfer. Hier zijn nog enkele Tai Pa huizen te bekijken. Dit zijn originele huizen die vroeger door de Portugezen werden bewoond en waarvan er een paar bewaard zijn gebleven. In Hongkong zijn vele excursies te doen, zoals Cheung Chau of Hongkong eiland tour, dolfijnenexcursie, wandelingen door historische buurten, maar ook (zeker met kinderen) kan je naar Hongkong Disneyland gaan.

Thailand

Bangkok hebben we in een vorige reis al voldoende bezocht, dus na aankomst en overnachting hier, zijn we min of meer begonnen aan de reis door het prachtige Thailand.

Wij vertrekken per minibus richting Damnoen Saduak, de drijvende markt, één van de meest kleurrijke van het land. Onderweg een stop bij een kokosnotenboerderij en vervolgens richting Nakhon Pathom waar we de tempel en de Phra Pathom chedi, het hoogste boeddhistische monument ter wereld, hebben bewonderd. Lunch Rose Garden, met een Thaise culturele en folkloristische show. (Zeer toeristisch). In de namiddag komen we aan in Kanchanaburi, bekend om de River Kwai. De reis gaat dwars door het Thaise platteland en langs de rivieren Kwai Noi, Kwai Yai, Maeklong en hun valleien vormen zeker één van de mooiste natuurlandschappen van Thailand. Diepe bergengtes, grotten en watervallen, het is onvergetelijk. De beroemde brug bewonderen wij bij zonsondergang.

De volgende dag gaan we langs het oorlogskerkhof van Kanchanaburi, waar Engelse, Nederlandse en Australische soldaten begraven liggen. Ze kwamen om bij de aanleg van de Dodenspoorweg en bij de slag om de befaamde Brug over de River Kwai. Bij het oorlogsmuseum ‘Jeath’ vertelt de gids over het dagelijkse leven van de gevangenen en hun ontberingen. In de namiddag volgt een treinrit over de Dodenspoorweg.

We reizen richting Phitsnanulok, met een stop onderweg bij het historische park Ayuthaya, de vroegere hoofdstad van Thailand. Hier is een enorme culturele rijkdom te zien. De tempel Wat Chaimongkul die meerdere Boeddha’s bevat en die bekend is voor zijn overhellende chedi en de Wat Sri Samphet tempel met zijn indrukwekkend ruïnecomplex. Ook het mooie zomerverblijf van Koning Rama V, met prachtig aangelegde tuinen, bij Bang Pa In is een bezoek waard. In de namiddag rijden we door naar Phitsanuloke voor diner en overnachting.

Noorden van Thailand

In Phitsanuloke bezoeken we de tempel Wat Phra Sri Ratana Mahathat, waar de mooiste vergulde bronzen Boeddha van Thailand staat. De plaatselijke marktkraampjes bieden allerlei typische plaatselijke lekkernijen en specialiteiten aan. Neem ook een kijkje bij de beroemde bronsgieterij, waar de Boeddha’s gegoten en gebeeldhouwd worden. Verder naar Sukhothai, de wieg van de Thaise beschaving. Het Historische Park van Sukhothai is een must: de ruïnes van de Koninklijke paleizen en tempels, oude stadsmuren, lotusvijvers en dijken geven goed een beeld van het spirituele leven van het vroegere rijk. Aansluitend toch maar even langs het Nationaal Museum van Ramkhamhaeng. Lunch in Sri Satchanalai. Onderweg gestopt bij een ananasplantage. Overnachting in Chiang Rai.

Vanuit Chiang Rai gaan we richting het Mae Salong massief. Hier vandaan gaan we in kleine 'pick-ups' via smalle weggetjes op weg naar 2 verschillende bergstammen, de Akha en de Yao, die nog steeds volgens het oude traditie en gebruik leven om aansluitend de legendarische Gouden Driehoek bezoeken, waar de grenzen van Thailand, Myanmar/Birma en Laos samenkomen. Lunch aan de oevers van de Mekongrivier, waarna we een boottocht op de Mekong maken.

Van Chiang Rai gaan we verder naar Chiang Mai. Onderweg zien we de bijzondere tempel Wat Rongkhun. Het hotel is gelegen in de wijk Sankhampaeng. In de namiddag bezoeken wij de trots van Chiang Mai: verschillende lokale bedrijven, waar ambachten en de traditionele productie van zijde, gelakt hout, het slijpen van jade en andere edelstenen alsook de schilderkunst op parasols getoond worden. Een bezoek aan de olifantenschool staat ook op het programma, hier krijgen wij een voorstelling over hoe deze immense dieren ingezet worden bij bosontginning en daarna was er gelegenheid om een ‘safari’ op de rug van de olifant te maken. Ook wandelen we door een orchideeënkwekerij, de nationale bloem van Thailand. Bovenop de mooie heuvel van de Doi Suthep is een schitterend uitzicht over Chiang Mai. Een lange trap van 306 treden leidt ons naar de tempel Wat Prathat Doi Suthep (hoogte 1.054 m) met zijn prachtige, vergulde parasols. We vliegen van Chiang Mai via Bangkok door naar Pattaya, voor een welverdiende strandvakantie.

ZOEK & BOEK

Facebook

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten