Desiree Kok

Travel Agent uit Blaricum
Bussummerweg 39
1261BZ Blaricum
Tel : 06-20300510
desiree@yourtravel.nl

  • Tanzania (1)
  • Tanzania (1)
  • Tanzania (1)
  • Tanzania (1)
  • Tanzania (1)
  • Tanzania (1)
  • Tanzania (1)

Safari highlights van Tanzania

Bij aankomst in de avond van het prachtige noorden van Tanzania overnachten we in een lodge vlak bij het plaatsje Arusha, dat niet ver van het Kilimanjaro Airport ligt. Arusha is gelegen aan de voet van Mount Meru.

Ons reisschema voor de komende dagen: Arusha, Lake Manyara, Ngorongoro, Oldevai, Ndutu, Serengeti

Na een ontbijt begint de safari met vertrek richting het Ngorongoro gebied. Een prachtige rit waarbij we eerst indrukken opdoen van dit prachtige land. We overnachten in een lodge met uitzicht over de Oldeani Vulkaan en op slechts korte afstand van de gate naar de Ngorongoro Krater.

Om dit hoogtepunt te bezoeken moeten we de volgende ochtend vroeg uit de veren voor een halve dag kratertour. Na een afdaling via een smalle weg met een schitterend uitzicht over de krater wordt de kraterbodem bereikt. Hier wordt een gamedrive gemaakt door de krater om zoveel mogelijk te kunnen genieten van het vele wild wat hier leeft. Het dak van de wagen gaat open zodat op deze manier veel mooie foto’s gemaakt kunnen worden maar ook dat er volop genoten kan worden van het landschap en de dieren. De krater is een ingezakte vulkaan. Op de bodem van de krater zijn zowel een sodameer als ook een zoetwatermeer. Deze twee meren trekken veel wild aan maar ook veel verschillende soorten vogels. De krater is geen Nationaal Park maar een onderdeel van het veel grotere “Ngorongoro Conservation Area”, land toebehorend aan de Masai bevolking, dat de kraterhooglanden alsmede een flink stuk van de Serengeti omvat. Het doel van dit “Conservation Area” is om een evenwicht te bereiken tussen de behoeften van deze natuurlijke bewoners en het hier voorkomend wild. Natuurlijk zijn er conflicten tussen de Masai die de kuddes vee hoeden en de roofdieren in dit gebied maar mens en dier weten zich verder toch staande te houden. De Masai bevolking woonden vroeger op de bodem van de krater maar werden gedwongen dit gebied te verlaten om plaats te maken voor het wild. Het hoogland rondom de krater wordt nu bewoond door de Masai bevolking. Vaak dalen de Masai met hun kuddes de kraterwand af om het vee in de krater te laten grazen. De afdaling naar de krater, met zijn schitterende uitzichten, is spectaculair en een belevenis.  In de krater leven enorm veel wilde dieren  zoals o.a. olifanten, cheeta’s, buffels maar ook neushoorns, die hier nog het best beschermd worden vanwege de omringende kraterwand die een permanente bewaking mogelijk maakt. Een picknicklunch gaat mee om in de krater van te genieten (pas op voor de roofvogels die een boterham zo uit de hand proberen te stelen). Na de picknicklunch vertrek naar de Seronera voor de overnachting.

Er worden gamedrives gemaakt door de Seronera, de Serengeti Nationaal Park en het gebied rond Ndutu. 

Ook brengen we een bezoek aan de Olduvai Kloof. Deze woestijnachtige kloof ligt aan de voet van de Ngorongoro hooglanden en is wereldwijd bekend als een gebied waar veel overblijfselen van dieren zijn gevonden die de afgelopen eeuwen hebben rondgedoold over deze vlakten. Het is mogelijk om een bezoek te brengen aan het museum waar de schedel van de beroemde Zinj ligt, de Zinjanthropus man van 1,8 miljoen jaar oud, wiens overblijfselen hier gevonden zijn door Dr. Leakey. Tevens brengen we een bezoek aan een Masai dorpje.

Ook een gamedrive door het Lake Manyara Nationaal Park staat op het programma en we gaan dus op zoek naar de leeuwen in de bomen, waar dit gebied om bekend staat. Na de lunch naar het plaatsje Mto wa Mbu voor een bezoek aan de Afrikaanse souvenirmarkt waar veel leuke spulletjes verkocht worden (goed onderhandelen!!!).

Na nog een heerlijke overnachting vertrekken we al weer richting Nederland. Deze reis heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten.

ZOEK & BOEK

Facebook

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten