Desiree Kok

Travel Agent uit Blaricum
Bussummerweg 39
1261BZ Blaricum
Tel : 06-20300510
desiree@yourtravel.nl

  • Sri Lanka
  • Sri Lanka
  • Sri Lanka
  • Sri Lanka
  • Sri Lanka
  • Sri Lanka
  • Sri Lanka

Ayubowan in Sri Lanka!  (2012)

Sri Lanka, het oude Ceylon, Parel van de Indische Oceaan. Je voelt mystieke aantrekkingskracht van het Verre Oosten, het zit in de mensen en voelt het in de tempels, in de geluiden en geuren. Een land zo anders dan het onze, dat alleen al maakt een bezoek bijzonder.

Op uitnodiging van onze touroperator, vertrekken wij 30 maart richting Sri Lanka. Voor Desiree een hernieuwde kennismaking, voor Carina is deze bestemming nieuw. Bij aankomst worden wij omarmd door een heerlijk warme tempratuur en staat onze gids ons al op te wachten. Snel de reisschoenen uit en slippers aan, truien verwisselen voor T-shirts.

We starten meteen met een rit van 5 uur naar Habarana, centraal gelegen voor een bezoek aan een olifantenweeshuis en Sigirya oftewel “Leeuwenrots” en is op de route naar Polonnaruwa. We verblijven in een prachtige lodge, voorzien al van alle gemakken. Dit was een welkome accommodatie, daar we flink wat reisuren in de “benen” hebben zitten.

De volgende dag beginnen we aan ons avontuur en gaan de wijde omgeving verkennen. We bezoeken Polonnaruwa, waar het museum een goed overzicht geeft van de geschiedenis. De site toont prachtige ruïnes van het Koninklijk paleis, het Gal Vihare-complex en de graftombe Alahana Pirivena. Verder door naar Kandy! Via een prachtige route en een stop bij een kruidenplantage arriveren we in Kandy, één van de grotere steden. Je ruikt, proeft en voelt sfeer. Toeterende bussen, vrachtwagens, auto’s, tuk tuks. Het verkeer hier kent zijn eigen regels. In Kandy is de ' tempel van de Tand’ een must see. 3x per dag vindt hier de ceremonie plaats waarbij de (hoek)tand van Boeddha wordt getoond, een niet te missen spektakel. Overnachten in mooi hotel gelegen aan de rivier.

´s Morgens verlaten we Kandy en rijden we naar het station om per trein verder te reizen. Het is een prachtige reis langs watervallen, berglandschappen en dwars door theeplantages, richting Nuwara Eliya. Wat een ervaring! Aangekomen staat onze gids alweer op ons te wachten en gaan we op weg, via prachtige plantages compleet met pluksters, naar een heuse theefabriek. Zo zien we het proces van plukken tot aan het eindproduct aan ons voorbij komen. Door de ligging van Nuwara Eliya regent het hier regelmatig, maar de temperatuur blijft heerlijk én de natuur is prachtig groen. Onze hotel voor de nacht, is een statig Brits hotel. De combinatie regen en Engelse bouwstijlen hier, geeft deze plaats ook wel liefkozend de naam: "Little England".

 Onze volgende bestemming: Udawalawe NP, een van de vele NP van Sri Lanka. We checken in bij een kleine Hide Away met slechts 5 kamers. Een geweldig mooie locatie met even vriendelijke mensen. Na een heerlijke lunch gaan we op Jeepsafari. Dit park staat vooral bekend om de olifanten, maar we vinden ook buffels, herten, krokodillen, arenden, pauwen en vele andere bijzondere vogels. Onze jeepsafari werd extra spannend doordat wij in een moerassig gebied vast kwamen te zitten. Samen met de hulptroepen konden we na dit “avontuur” genieten van een prachtige zonsondergang. Inmiddels zijn we al over de helft van de tijd heen en naderen wij onze eindbestemming en zetten nu definitief koers naar strandbestemming Hikkaduwa, waar we onze laatste nachten in een nieuwe accommodatie met uitzicht over strand en zee verblijven.

Deze dagen zien we veel, zoals Blow Holes, een edelsteenmijn, waar moonstone wordt gedolven, diverse markten, visafslag, vissers en maken een riviersafari bij Balapitiya. Uiteraard zien we het door de VOC gebouwde Fort Galle met knusse straatjes. Langs de kust en o.a. bij Hikkaduwa zien wij prachtige azuurblauwe zee en hagelwitte stranden met evenzo prachtige accommodaties. De laatste dag, rijden we naar Colombo, prachtige vergezichten over strand en zee, brengt ons bij de hoofdstad. We bezoeken de highlights van de stad inclusief lokale groentemarkt. Aan het einde van de middag genoten wij van een High Tea en later sloten wij de reis af met een heerlijk diner. Rond middernacht vertrekken wij met Emirates naar Amsterdam.

Sri Lanka is groot als het gaat om de vakantiemogelijkheden. Het biedt een rijke cultuur, een overweldigende natuur, een schitterende zee, uitgestrekte stranden, traditionele kunst, volop sportmogelijkheden en een warme bevolking. Kortom, Sri Lanka is een land voor zowel de klassieke rondreiziger als de natuurliefhebber, maar ook voor de avonturier en de strandvakantieganger.

ZOEK & BOEK

Facebook

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten