Desiree Kok

Travel Agent uit Blaricum
Bussummerweg 39
1261BZ Blaricum
Tel : 06-20300510
desiree@yourtravel.nl

  • Spanje - Sevilla
  • Spanje - Sevilla
  • Spanje - Sevilla
  • Spanje - Sevilla
  • Spanje - Sevilla
  • Spanje - Sevilla
  • Spanje - Sevilla

Sevilla in 24 uur..  (2013)

Als Spanje liefhebbers zijn we eigenlijk nog nooit in Sevilla geweest. Reden genoeg om met de auto van Marbella naar Sevilla te rijden. We rijden in ca. 3 uur door een overwegend armoedige streek, waarna we de stad Sevilla bereiken. Wat een weelde!

Sevilla, hoofdstad van Andalusië en vierde grootste stad van Spanje heeft, zo blijkt, ons heel wat te bieden. Rondom het centrum zien we de typische volkswijken. Hier voelen we de echte sfeer van de stad. We slenteren heerlijk door middeleeuwse straatjes en steegjes vol bezienswaardigheden en winkeltjes. Geregeld wordt ons wandeling opgeluisterd door straatmuzikanten. Genieten is het in de legendarische wijken Arenal, Santa Cruz, Macarena en Triana met de witte huisjes, oude kloosters en parochiekerken en de daarbij behorende  kunstschatten.

 Maar ook flaneren langs de bedrijvige oevers van Guadalquivir. Zo  nemen we de tijd voor een hapje en drankje bij een van de vele tapasbars, die verspreid over de stad te vinden zijn. Dit alles bij een aangename temperatuur van 25 graden. Ook om te winkelen, kunnen we hier goed terecht, Sevilla heeft een grote verscheidenheid aan winkels. We zien leuke boetiekjes, maar ook traditionele winkels en  souvenirwinkeltjes. 

Ons hotel is gesitueerd tegenover de prachtige en niet te missen, kathedraal met de Giralda minaret. Uiteraard beklimmen we de minaret en eenmaal boven is het genieten van een prachtig uitzicht op de monumenten in het centrum, de Guadalquivir en de buitenwijken van de stad.

Sevilla is de bakermat van de flamenco. Een unieke mengeling van muziek, zang en dans die mede zijn oorsprong vindt bij de zigeuners van Triana. ‘s Avonds laten we ons meeslepen met een Flamenco optreden, waarna we op het dakterras van ons hotel ons nestelen, onder genot van een heerlijk Spaans wijntje en genieten van het fantastische zicht op het fraai verlichte Kathedraal.

Bezienswaardigheden van de stad zijn naast de kathedraal en de Giralda Minaret, Real Alcazar: de koninklijke paleizen en tuinen van het Alcazar. Gebouwd in de de mudejar architectuur (elementen van Christelijke en Moorse kunst). De wijk Arenal, langs de Guadalquivir rivier. Met vlakbij de een van de belangrijkste arena’s van Spanje: Torre del Oro. waar stierengevechten te zien zijn.

April is de drukste maand in Sevilla, want de grote feesten vinden dan plaats. Het eerste is de Semana Santa en is religieus van aard. Het tweede is het Andalusisch volksfeest: Feria de Abril. Je ziet er een week lang mensen in de traditionele flamencokledij, paarden en opgetuigde ruiters.

Mijn bevinding is dat de mix van geschiedenis, architectuur, tradities, feesten en gezelligheid Sevilla echt de ideale bestemming voor een korte stedentrip.

ZOEK & BOEK

Facebook

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten