Desiree Kok

Travel Agent uit Blaricum
Bussummerweg 39
1261BZ Blaricum
Tel : 06-20300510
desiree@yourtravel.nl

  • Peru
  • Peru
  • Peru
  • Peru
  • Peru
  • Peru
  • Peru

PERU - Toppers reis                  *Studiereis*

Eind november 2018 mocht ik samen met collega’s in een select gezelschap Peru gaan verkennen. Met de rechtstreekse vlucht van KLM vliegen we naar Lima. We hebben een “pittig” programma, aangezien we 6 dagen hebben voor de highlights.

Bij aankomst is de avond al gevallen en checken in bij ons hotel. We verblijven 2 nachten in Lima en hebben een super leuk en vooral culinair programma voor deze 2 dagen.

Deze 1e dag bezoeken we Pachacamac, een bedevaartsplaats even ten zuiden van Lima, en maken een stop bij een prachtige Hacienda, waar de Paso paarden gefokt en getraind worden en genieten we van de Paso show met heerlijke Criolla lunch. We hebben een stadstour door Lima langs alle bezienswaardigheden zoals  het San Francisco Kathedraal en klooster met catacomben. ’s Avonds dineren wij bij het sterrenrestaurant Central – welke in de top 10 staat van de wereld. https://www.centralrestaurante.com.pe

De volgende morgen gaan we als eerste een lokale markt bezoeken, waar we kennismaken met lokale groentes, fruit en allerlei ingrediënten, die we aansluitend tijdens een kookworkshop gaan gebruiken. Vanaf de markt wandelen we naar de locatie waar we traditionele Peruaanse gerechten gaan bereiden. Zo zijn we druk met het bereiden van Pisco Sour, Ceviche, Picarones, Lomo Saltado en causa rellena. Natuurlijk willen we dit ook allemaal proeven en ik kan vertellen. Peru heeft een fantastische keuken. ’s Middags een stop bij het indrukwekkende Larco Museum en maken een wandeling de boulevard, gelegen op een klif en het Love Park, wat op Gaudí geïnspireerd is.

Lima is niet alleen de hoofdstad, maar meteen ook de grootste stad van Peru. Een moderne stad met een prestigieus neokoloniaal centrum, veel musea die gericht zijn op de Inca cultuur en een bruisend nachtleven. Hippe clubs vindt u in de nieuwe wijken Miraflores, San Isidro en in het bohemienne Barranco. Een aanrader om hier een terrasje op te zoeken.

Na 2 heerlijke dagen in Lima en omgeving vliegen we op dag 3 al vroeg richting Cuzco en hebben een transfer naar de Heilige Vallei. We stoppen onderweg bij Pisac en Ollantaytambo, indianenplaatsjes met archeologische Inca site, Maras Salt Mines en de Archaeological Site of Moray. We verblijven in het fijne Aranwa Sacred Valley.

 De Heilige vallei was in de Inca tijd één van de belangrijkste valleien. Door het verbouwen van mais werd de vallei gezien als de graanschuur van Peru. De Urubamba rivier, die door de vallei stroomt, werd door de Inca's beschouwd als de weerspiegeling op aarde van de Melkweg. Duidelijk is te zien dat sommige delen van de rivier gekanaliseerd werden om land te winnen. Het koloniale stadje Pisac wordt gedomineerd door één van de mooist gelegen Incasites met de grootste terrassen die de Inca ooit ontwierpen. Het stadje Chinchero is gelegen op het plateau tussen Cuzco en de Urubambavallei. Vanuit Chincheros hebt u een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergketens die door de Inca's als heilig beschouwd werden. Ollantaytambo heeft een prachtige Incasite gedomineerd door een zonnetempel. Ook het oudste gedeelte van het stadje dateert uit de Incatijd en behield zijn originele stratenplan.

De volgende ochtend (dag 4) reizen we door naar Ollantaytambo, waar we de trein nemen naar Aguas Calientes en eenmaal aangekomen staan we dan op het Machu Picchu complex. WOW! Dit is adembenemend mooi en gaaf. Na een kleine 3 uur reizen we per trein naar Poroy, waar we overnachten bij Casa Cartagena.

Waarschijnlijk de meest bekende archeologische site in Zuid-Amerika is de Inca stad Machu Picchu, gelegen op 2400 meter hoogte. De stad ligt ingesloten tussen twee steile pieken en is door de Spanjaarden nooit ontdekt en daardoor ook niet door hen vernietigd. Het steile pad naar de stad is nog intact en is ook nu nog te bewandelen via de zeer populaire Inca Trail. Over de functie van de stad zijn verschillende theorieën, maar de meest plausibele is dat het een buitenverblijf voor koningen en andere hooggeplaatsten was. De stad is in 1911 herontdekt maar kreeg pas twee jaar later algemene bekendheid door National Geographic.

 Cuzco is de oude Inca hoofdstad en één van de mooiste steden van Zuid-Amerika. Voor de Inca was het de navel der aarde, de Spanjaarden echter hadden weinig respect voor de Incacultuur. Cuzco is natuurlijk het startpunt voor een bezoek aan het beroemde Machu Picchu maar ook in de nabije omgeving van Cuzco bevinden zich een aantal indrukwekkende Incasites. Tambo Machay, een heiligdom waar het water vereerd werd. De tempel van de maan, de tempel van de aap, het ceremoniële centrum Qenqo en de indrukwekkende citadel Sacsaywaman waar de Inca hun nieuwe zonnetempel bouwden.

Onze laatste dag in Peru is aangebroken, we geniet van Cuzco tijdens de stadstour, waar we ook de historische Inca monumenten en archeologische sites Sacsayhuamán en Puka Pukara aandoen en sluiten de reis af met een heerlijke lunch in het Limo Restaurant. Via Lima vliegen we terug naar Nederland.

ZOEK & BOEK

Facebook

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten