Desiree Kok

Travel Agent uit Blaricum
Bussummerweg 39
1261BZ Blaricum
Tel : 06-20300510
desiree@yourtravel.nl

  • Oman (1)
  • Oman (1)
  • Oman (1)
  • Oman (1)
  • Oman (1)
  • Oman (1)
  • Oman (1)

Oman - beauty has an adress (2013)

Op 29 mei 2013 mocht ik mee met een studiereis richting Oman. Uiteraard ging ik enigszins voorbereid op pad, maar toch geen idee wat te verwachten. Wat ik weet is dat van alle Emiraten, Oman het meest “vrouwvriendelijk” en “westers” is.

Bij aankomst in Muscat proef en ruik je het land, een mengelmoes van geuren in een tropische hitte. Muscat is druk en er wordt veel gebouwd. De Muttrah souk is leuk om rond te dwalen. Het heeft een wirwar van straatjes waar de mensen hun waar aanprijzen. Er zijn weinig toeristen en het is kleurrijk. De geur van wierook is al om.

 Sultan Qaboos Bin Said wordt in Oman op handen gedragen. Hij heeft dit land de welvaart gebracht die het nu kent en hij is nog steeds erg betrokken en geliefd bij zijn volk. Er is uiteraard een bezoek aan de Grand Mosque ingepland, een cadeau van de Sultan aan zijn bevolking. Bij de Grand Mosque is het verplicht om het lichaam goed te bedekken, dat betekent hoofddoek, lange blouse (polsen bedekt) en lange broek(enkels bedekt). De Grand Mosque is prachtig: Perzische tapijten overal en kroonluchters met Swarovski kristallen. Heel indrukwekkend! We logeren in het Shangri-La Hotel Al Bandar, even buiten Muscat.

Met de vele Jeeps zijn we klaar om richting  Niswa te rijden voor de geitenmarkt en het Fort. Tijdens de rit naar Niswa krijgen we een goede indruk van het landschap. Zeer dunbevolkt, her en der wat dorpjes en een verdwaalde kameel. De geitenmarkt op vrijdagmorgen in de oude hoofdstad Nizwa is een must voor toeristen, maar toch vooral ook een écht geitenmarkt voor de plaatselijke bevolking.

We overnachten in Wahiba Sands in het 1000 Nights Camp, in traditionele bedoeïenententen, gelegen in de woestijn. Sprookjesachtiger kan niet. Goede maaltijd, overweldigende sterrenhemelen onze gastheren vertellen vol trots over hun land. Als we gaan slapen is de temperatuur nog altijd dik boven de 30 graden en is de hemel een en al sterren...Prachtig! In alle vroegste opstaan tijdens de spectaculaire zonsopkomst is een fantastische ervaring.

De volgende dag gaan we “dune bashen”: met 4WD’s racen we over de duinen van Wahiba Sands. Onze chauffeurs, allen gekleed in lange witte gewaden zgn. dishdasha’s vinden het wel leuk om ons hun kunsten te laten zien. Scheef hangend in het zand om vervolgens met een noodgang een duin af te racen.

Volgende stop is bij een “wadi”, een oase met meertjes en weelderige begroeiing. Heerlijk ontspannen en zwemmen in Wadi Bani Khalid. Het water is helder en heerlijk verkoelend bij een tempratuur van 40 graden.

Een hoogtepunt van deze reis is zeker tijdens het verblijf bij Rass Al Jins, de broedplaats voor reuzenschildpadden. Tijdens de avondwandeling met een gids beleef je een wonder van de natuur. Reuzenschildpadden die hun eieren leggen in holen op het strand, hard werken om deze te bedekken en vervolgens aan de tocht naar zee te beginnen over het strand. Oman is een van de grootste en belangrijkste broedplaatsen van deze reuzenschildpadden. Je overnacht hier in het hotel of in luxe tenten.

We bezoeken goede hotels: Al Bustan Palace en boetiekhotel en The Chedi zijn wel de meest toonaangevende en luxe hotels in Muscat. Prachtige tuinen en schitterende kamers. Maar Oman heeft ook goede middenklasse hotels biv. in Niswa en een overnachting in een woestijncamp is een aanrader!

Oman is een heerlijke bestemming voor een fly-drive of avontuurlijke vakantie. Vriendelijke bevolking, heel veilig, goede infrastructuur en goed te combineren met b.v. Dubai. De wegen zijn goed en de bewegwijzering in het Engels. En de benzine is erg goedkoop. Oman is een bijzondere bestemming. Mensen die iets apart willen, een combinatie van natuur en cultuur en geen massatoerisme, zullen hier genieten!

Wil je meer weten over deze prachtige bestemming? Ik vertel je graag over Oman!

ZOEK & BOEK

Facebook

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten