Desiree Kok

Travel Agent uit Blaricum
Bussummerweg 39
1261BZ Blaricum
Tel : 06-20300510
desiree@yourtravel.nl

  • Malediven
  • Malediven
  • Malediven
  • Malediven
  • Malediven
  • Malediven
  • Malediven

Meerdere keren bezoeken wij de Malediven! Een aanrader en zeer geschikt voor een ieder die op zoek is naar prachtige witte stranden, palmbomen, ontspanning en wellness. Een betere plek bestaat niet.

Een vakantie op de Malediven blijkt een genot voor alle zintuigen. Genieten van de schoonheid van deze eilanden, naar hartenlust snorkelen en duiken bij schitterende riffen met rijke onderwater fauna. Eten, zwemmen, zonnen, luieren, een korte avondwandeling op het strand: Malediven ten voeten uit.

Van de 1190 eilandjes, ten zuidwesten van Sri Lanka, zijn 200 bewoond, 90 gereserveerd voor de vakantieganger. De eilanden liggen als parels verspreid over een gebied van 90.000 km². Slechts 3% van de Malediven bestaat uit land. Het totale landoppervlak bedraagt slechts 300 km². De eilanden zijn ringen vulkanische eilandjes, omgeven door een ringrif. Veel eilanden hebben ook een huisrif. De stranden zijn van het zuiverste witte koraalzand.

We vliegen, via Dubai, naar Malé, hoofdstad van de Malediven. Het is vier uur later dan in Nederland. Op de meeste eilanden, wordt daar nog een uur bij opgeteld, zodat er langer van de zon genoten kan worden. De atollen en resorts zijn alleen per watervliegtuig of speedboot bereikbaar.

Bij aankomst in Malé verloopt alles vlot. Transfer naar de watervliegtuigenmaatschappij, prachtige lounge met versnaperingen, wij worden goed verzorgd tot aan moment van vertrek richting ons resort. De vermoeidheid ebt weg.

Vanaf Malé stijgen we op per watervliegtuig. De eerste aanblik vanuit het watervliegtuig op de turquoise ringen, gevormd door de riffen,  in de donkerblauwe zee vergeet ik nooit meer. Een vlucht boven de atollen is een echt avontuur. Pas in tweede instantie zien we de eilandjes: weelderig groene palmbomen omlijst door parelwitte stranden.

De nationale cultuur en natuur worden op de Malediven zoveel mogelijk beschermd. Toeristen worden door de regering strikt gescheiden gehouden van de bevolking: er zijn eilanden voor de bevolking en speciale toeristeneilanden.

We landen bij ons resort. Wat geldt voor de Malediven is: Voor de toeristische eilanden geldt dat er slechts één hotel of resort is per eiland. De helft van de resorts is in handen van buitenlandse ketens.

Alles is fantastisch geregeld. Hartelijk ontvangst, snelle check in en op naar onze strandbungalow. We voelen ons hier helemaal op je gemak. Prachtige bungalow, fantastische (buiten)badkamer en onze tuin grenst aan het strand, waarbij het witte zand bijna pijn doet aan je ogen, het huisrif op nog geen 5 meter afstand. Het uitzicht over de oneindige oceaan met het sneeuwwitte strand is overweldigend! Ons eiland, is net als de andere eilanden van de Malediven piepklein - je loopt er in pakweg twintig minuten omheen - maar hebben een schitterende onderwaterwereld.

Hier besef je de kwetsbaarheid van dit mooie natuurgebied: de eilanden bestaan in feite alléén maar uit een zandbank, begroeid met palmbomen en groen. Wat als deze unieke waterwereld verdwijnt doordat de zeespiegel stijgt? De meeste eilanden liggen niet hoger dan anderhalve meter boven het waterniveau. Volgens voorspellingen gaan de Malediven hun laatste 50 jaar in. Het smelten van de ijskappen kan voor de Malediven desastreuze gevolgen hebben. In twintig jaar zijn veel eilanden mogelijk verdwenen..

Hier, in onze bungalow genieten wij van een ultieme vakantie. Het design past uitstekend in de natuur. Bij het wakker worden luisteren naar de geluiden van de vogels en zee. Grote dieren vindt je niet op de Malediven. Wel zien we gekko’s en heremietkreeftjes. De service van het hotel is echt geweldig. Het geluksgevoel van de gast staat centraal. Iedereen is allervriendelijkst en doen er alles om je verblijf zo relaxt mogelijk te maken

In de restaurants vinden we het eten spartelvers en direct uit de zee. Meer dan 90 procent van alle goederen moet worden geïmporteerd. Eten doe je hier natuurlijk buiten, heerlijk van ontbijt, tot lunch en diner met de voeten in het zand.. Nette kleren lijken hier taboe en  iedereen loopt op blote voeten of slippers. Het ultieme vakantiegevoel.

En, dat is een onbetwist hoogtepunt van een bezoek aan de Malediven! Het is ook mogelijk om je hele vakantie in één resort te verblijven, maar een combinatie van meerdere eilanden is een goed idee. Tussen de eilanden reist u per watervliegtuig, speedboot of traditionele Dhoni en dat is een belevenis op zich.

Desiree heeft meerdere vakanties naar de Malediven gemaakt.
Met verblijf in o.a. deze fantastische resorts:

Conrad Maldives Rangali Island
Huvafen Fushi
Lily Beach Resort & Spa
Jumeirah Vittaveli
Milaidhoo Island

 

 

 

 

 

 

 

ZOEK & BOEK

Facebook

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten