Desiree Kok

Travel Agent uit Blaricum
Bussummerweg 39
1261BZ Blaricum
Tel : 06-20300510
desiree@yourtravel.nl

  • Malawi
  • Malawi
  • Malawi
  • Malawi
  • Malawi
  • Malawi
  • Malawi

MALAWI - HET WARME HART VAN AFRIKA    *Gezinsvakantie*

We hebben er zin in! Met ons gezin reizen we in december 2018 af naar Malawi. Meestal wordt deze bestemming gecombineerd met Zambia. Maar met 11 nationale parken/wildreservaten en het prachtige Lake Malawi was voor ons genoeg redenen om het tot een bestemming te houden.

 We vliegen op Blantyre en reizen aansluitend per minivan in ca. 2 uur door naar het Majete Game Reserve (700 km²), het enige Big Five reservaat in Malawi. Puur natuur: waterbokken, elanden, sabelantilopen, nyala, kudu, civetcat, buffels, nijlpaarden, krokodillen, olifanten, neushoorns… behoren allemaal tot het dagelijkse decor. En natuurlijk hopen wij oog in oog te staan met één van de leeuwen of luipaarden die in 2012 hier een nieuw thuis vonden! We verblijven 2 nachten in Mkulumadzi, een kleinschalige lodge idyllisch gelegen op de oevers van de Shire rivier. Vanaf het terras is het genieten van de luidruchtige nijlpaarden. In de ochtend en middagen maken we gamedrives door dit prachtige reservaat.

We vervolgen de reis richting Thyolo Mountains, gelegen Blantyre en Mulanje Mountains in het hart van de Satemwa regio, waar zich de koffie en theeplantages bevinden. Satemwa wordt gekenmerkt door groen glooiende heuvels, bedekt met thee en koffie plantages, groenblijvende bossen, tropische planten en enkele kleine rivieren. Het is een oase voor wandelaars en vogelaars. Thee is één van de grootste exportproducten van Malawi en een belangrijke inkomstenbron voor de bevolking die hier werken als theeplukkers. De thee wordt wereldwijd geëxporteerd en is terug te vinden in bijvoorbeeld Lipton Yellow Tea Label.

 We verblijven 2 nachten in Huntingdon House. Gebouwd in de jaren ‘20, het landgoed is al generaties in de Cathcart Kay familie en de thee en koffie productie worden nog steeds gerund door leden van de familie. Het grote oude landhuis is in koloniale stijl gebouwd met een half overdekt patio terras en is omringd door een prachtige groene rustgevende tuin met verschillende zitjes voor een high tea. De tuin en het prachtige landschap zijn een oase van rust en is een heerlijke afwisseling naast het safari programma. Hier genieten we van de weidse theeplantages. Hebben begeleide wandelingen door de theeplantages en bezoeken ook de fabriek, inclusief een theeproeverij. Er staan mountainbikes ter beschikking, croquet & badminton, Thyolo Sports Club op het domein zelf gelegen is tegen een dagelijkse fee eveneens toegankelijk en biedt een 9 hole golfbaan, een zwembad, tennis en andere sportactiviteiten.  

We reizen in ca. 3 uur verder en de volgende stop is in het Liwonde National Park. Het Liwonde N.P. is landschappelijk één van de mooiste parken in Afrika en het meest wildrijke nationale park van Malawi. Prachtig gelegen aan de Shire-rivier treffen we hier een uitbundig vogelleven en vele nijlpaarden en krokodillen langs de oevers aan. Dit is absoluut beste vogelobservatie gebied van Zuidelijk-Afrika. We maken hier dagelijks gamedrives in open landrover en boottochten op de Shire rivier maar ook een safari te voet langs de lagunes, moerassen en genieten vol op van de savannelandschappen. Naast de vele nijlpaarden, leven hier veel olifanten en antilopen. En sinds mei 2017 zijn opnieuw cheeta’s geïntroduceerd!

We verblijven 3 nachten in Mvuu lodge, een kleine intieme lodge, verbluffend gelegen aan de oever van een lagune vlak bij de Shire rivier op de westelijke grens van Liwonde National Park. Dit weelderig natuurgebied van moerassen, open savanne, bossen en gebergte herbergt een grote diversiteit aan fauna en flora. Mvuu betekent “nijlpaarden” in de lokale Tonga taal.

Vanaf het terras zien we, met of zonder verrekijker, badende olifanten, passerend wild en kleurrijke vogels. Tijdens bootsafari’s, begeleide ochtendwandelingen in de natuur of middag gamedrives zien we grote kuddes olifanten, massa’s nijlpaarden, enorme krokodillen, vele soorten antilopen, leeuwen en luipaarden.

Onze eindbestemming na de safari’s is Likoma Island, gelegen in Lake Malawi. Lake Malawi behoort tot de ‘three great lakes’ van Afrika! Het zoetwatermeer, zo groot als België, heeft over haar gehele lengte kleine dorpjes langs de kust liggen en heeft exotische zandstranden en kristalhelder, azuurblauw water vol inheemse tropische vissen.

Likoma Island ligt voor de kust van Mozambique, maar behoort tot Malawi en kan alleen via de lucht bereikt worden. Wij verblijven de komende dagen in Kaya Mawa Lodge. Hier is het genieten! Prachtig uitzicht over het meer met een uitgestrekt goudgeel strand, waar ’s morgens de lokale bevolking de was doet en wat een prachtig schouwspel is. Heerlijke relaxt is het hier. We bezoeken de lokale markt en verkennen het eiland, kinderen gaan duiken, snorkelen of kajakken.. Vieren Nieuwjaarsdag met lokale bevolking en verder… genieten en luieren we en laten ons flink verwennen door de medewerkers van de lodge. 

Wij begrijpen heel goed dat het tijdschrift “Conde Nast” Kaya Mawa  tot “één van de tien meest romantische bestemmingen van de planeet” benoemd.

Wilt u meer weten over deze prachtige bestemming? Ik vertel u graag over Malawi. Neem gerust contact met mij op. U wilt u vakantie toch ook bespreken met iemand die er geweest is, dat vind ik logisch!

ZOEK & BOEK

Facebook

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten