Desiree Kok

Travel Agent uit Blaricum
Bussummerweg 39
1261BZ Blaricum
Tel : 06-20300510
desiree@yourtravel.nl

  • Kenia en Pemba Island (Tanzania)
  • Kenia en Pemba Island (Tanzania)
  • Kenia en Pemba Island (Tanzania)
  • Kenia en Pemba Island (Tanzania)
  • Kenia en Pemba Island (Tanzania)
  • Kenia en Pemba Island (Tanzania)
  • Kenia en Pemba Island (Tanzania)

KENIA -  Safarilegende van Afrika

EN PEMBA(Tanzania)

 

In december probeer ik altijd een familiereis samen te stellen, waarbij we alle kinderen “mee lokken”. Bestemmingen uit te zoeken, waar ze geen “nee” tegen kunnen zeggen. ;-) Voor deze familiereis was het een uitdaging, doordat de kinderen inmiddels een partner hebben of met vakantiedagen op hun werk zitten. Maar goed, ook dit jaar is het weer gelukt om het gezin bij elkaar te krijgen! En als extra: we vieren hier ons 30-jarig huwelijk. en na 30 jaar (huwelijksreis in 1987) keren wij terug naar dit fantastische land. 

We vertrekken met een deel van het gezin richting Kenia, vliegen op Nairobi en aansluitend na een binnenlandse vlucht naar Mombassa. Hier verblijven we 4 nachten bij Diani Beach in het geweldige strandhotel Kinondo Kwetu, een unieke accommodatie met een aangename sfeer en is gelegen ten zuiden van Galu Beach. Kinondo Kwetu ook wel betiteld als ‘A home away from home’.

 

Een goed begin van de reis, heerlijk verblijf aan de witte stranden van Kenia! Zwemmen in het zwembad of in de Indische Oceaan, een boekje lezen, laten masseren en gewoon lekker helemaal niets doen. 

Na een heerlijk ontspannen verblijf reizen we terug naar Nairobi in afwachting van de komst van de overige gezinsleden, we verblijven een nachtje in een geweldig hotel in een rustige villawijk, Het Hemingways. Vlakbij ons hotel ligt het Giraffe Centre https://www.giraffecentre.org, waar de bedreigde Rothschild Giraffe beschermt wordt en waar fokprogramma’s uitgevoerd worden. Erg leuk om te bezoeken met daarnaast High tea bij Giraffe Manor,  stond uiteraard ook de bucketlijst. 

De volgende ochtend is het gezin compleet en reizen we af naar onze eerste safari bestemming. Het Lewa Wildlife Conservancy.   

Het natuur reservaat is gelegen op het Laikipia plateau. Het reservaat behoort toe aan de Lewa Wildlife Conservancy (LWC), opgericht in 1995 in samenwerking met de ranches op het plateau en de lokale stammen waaronder de, Ndrorobo, Mukogodo en de Samburu. Lewa Downs heeft een typerend landschap bestaande uit moerassen, hoogvlaktes met mooie klippen en laag vlaktes met een grote diversiteit aan vegetatie. In het reservaat, in samenspraak met de lokale bevolking, zijn er diverse eco-lodges gebouwd waarbij een deel van de opbrengst terugvloeit naar de gemeenschap en ten behoud van wildleven op Laikipia. Het wildleven bestaat uit de big-five, gerenuk, grevy zebra, netgiraf en op Laikipia kent met momenteel de grootste olifanten concentratie buiten de nationale parken. In de moerassen van Lewa Downs leeft de met uitsterving bedreigde Sita Tunga.Lewa Downs is een ideaal gebied om van de geijkte wegen af te wijken op een safari. Daar waar de andere nationale parken overbevolkt raken door toeristen is hier nog de rust en het respect te vinden voor het wildleven. Uitgestrekte gebieden waar rondgereden kan worden zonder andere tegen te komen. Op een mooi uitzichtpunt neer te kijken op Lewa Downs en daar het ontbijt wat meegebracht is te nuttigen, terwijl de dieren zich onbekommerd voort bewegen. Black Rhino Program: De zwarte neushoorns die werden gevangen wennen aan hun nieuwe omgeving waarna er een fokprogramma werd opgezet, ook de witte neushoorn werd er aan toegevoegd. 

We genieten hier 3 volle dagen van dit prachtige gebied. Vooral de lodge het Sirikoi Lodge, is een absolute topper. 

We reizen door naar de Masai Mara waar we gedurende 4 dagen ons weer onderdompelen tussen al het wild. We maken hier een ballonvlucht, hebben dagelijks 2 safari’s en tussendoor genieten we van elkaars gezelschap. 

Masai Mara Nature Reserve behoort tot de meest bekende wildparken van Afrika. Het park grenst aan Serengeti N.P. in Tanzania en is bekend vanwege de jaarlijkse migratie van zebra’s en gnoe’s, komend vanuit de Serengeti. Masai Mara wordt doorsneden door de Mara rivier, waar u bijzondere beelden kunt waarnemen wanneer de zebra’s en gnoes oversteken. Krokodillen liggen op de loer om de zwakste dieren te verorberen. Daarnaast is het zien van duizenden gnoes en zebra's op de uitgestrekte vlaktes ronduit spectaculair te noemen. Het park biedt niet alleen een uitbundige dierenwereld, maar ook prachtig natuurschoon en adembenemende vergezichten. Uniek is een ballonsafari boven de savannes. U zweeft in alle rust en stilte boven grote kuddes wild en het indrukwekkende landschap. 

Want na deze nachten nemen we weer afscheid van 2 gezinsleden en reizen wij weer in nieuwe samenstelling door naar het eiland Pemba en sluiten onze reis af bij Fundu Lagoon.   

Op Pemba landen we u op het zeer kleine Chake Chake Airport. Vanaf hier reizen we per auto en speedboot vanaf Mkoani Port naar de lodge Fundu Lagoon. Deze kleinschalige, intieme lodge bestaat uit slechts 18 kamers vanuit de lodge worden diverse activiteiten aangeboden, zoals een snorkeltour naar Misali Island, een bezoek aan de oeroude, met jungle overwoekerde ruïnes van Jambangome, een dagexcursie naar het Ngezi Forest of een sundowner cruiseJe kan hier ook waterskiën, windsurfen en vissen. Een kanotocht door de mangrove en een cruise per traditionele dhow zijn inbegrepen. 

We vertrekken een dag na onze 30-jarige trouwdag. Hoe bijzonder om dit met je kinderen te kunnen vieren!

ZOEK & BOEK

Facebook

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten