Desiree Kok

Travel Agent uit Blaricum
Bussummerweg 39
1261BZ Blaricum
Tel : 06-20300510
desiree@yourtravel.nl

  • Kanaal Eilanden
  • Kanaal Eilanden
  • Kanaal Eilanden
  • Kanaal Eilanden
  • Kanaal Eilanden
  • Kanaal Eilanden
  • Kanaal Eilanden

DE KANAALEILANDEN     *Studiereis*

De Kanaaleilanden is een eilandengroep gelegen op circa 20 kilometer afstand van de Franse kust, ter hoogte van Bretagne. De Kanaaleilanden bestaat uit de hoofdeilanden Guernsey en Jersey en de kleinere eilanden Alderney, Sark, Herm, Lihou, Jethou (privébezit) en Brecqhou (privébezit). Enkel de twee hoofdeilanden kennen een officiële hoofdstad. Voor Guernsey is dit Saint Peter Port en voor Jersey is dit Saint Helier.

Jersey, Guernsey, Herm en Sark lenen zich uitstekend om het actieve met het Bourgondische te combineren. Je vindt er leuke stadjes en dorpjes, interessante bezienswaardigheden, glooiende heuvels en woeste baaien met klifpaden, waar men heerlijk kan fietsen of wandelen. De keuken – met onmiskenbaar Franse invloeden – lijkt speciaal voor fijnproevers geschapen!

De Kanaaleilanden hebben een mild zeeklimaat. In de wintermaanden liggen de temperaturen rond de 10 graden en in de zomermaanden rond de 20 graden. Engels is de officiële taal op de Kanaaleilanden. Daarnaast wordt er vanwege de ligging veel Frans gesproken.

 *** studiereis april 2018*** 

We verzamelen op 17 april op Schiphol. Vervolgens checken we samen in en gaan we onderweg richting de Kanaaleilanden. Rond 17.00 uur zullen we aankomen op de luchthaven van Jersey. De transfer om ons naar Hotel te brengen staat klaar! Eenmaal ingecheckt in het hotel hebben we even de tijd om bij te komen van de reis, waarna we gezamenlijk op een mooie plek gaan dineren.

Let’s start with... Jersey

We starten onze reis op Jersey.

Vandaag gaan we al toerend het eiland over; in groepjes van 4 gaan we in auto’s het eiland verkennen door middel van een Scavenger Hunt. En dat doen we niet in zomaar een auto.., Dat doen we namelijk in een Fiat 500! Leuk hè? Met de opdrachten op zak, bezoeken we diverse hotels en ontdekken de bezienswaardigheden van het eiland. Leuke manier om kennis te maken met het eiland. Onderweg lunchen we langs de kust. Rond 17.00 uur leveren we de auto weer in. Rond het avonduur is het tijd om elkaars ervaring van deze dag te delen, onder het genot van een hap(je) en een drankje!

 Jersey is woest en prachtig. Het is het grootste en meest zuidelijk gelegen Kanaaleiland, zo’n 20 kilometer van de Franse kust (Normandië). De warme golfstroom uit het Caraïbisch gebied zorgt voor een gunstig klimaat met vroege lentes, lange zwoele zomers en zachte winters. De bloemenpracht van het eiland is werkelijk schitterend.

It’s Guernsey time!

Na het ontbijt vertrekken we om 09.00 uur naar St. Helier, daar hebben we de gelegenheid om nog even de stad te bekijken voordat we naar Guernsey varen. Om 11.15 uur gaan we richting de haven om vervolgens de Condor Ferry naar Guernsey te nemen. Om 13.30 uur zullen we op Guernsey (St. Peter Port) aankomen, waar onze gids klaar staat om ons mee te nemen op island tour. Per bus gaan we het eiland verkennen, natuurlijk zijn er een aantal interessante stops inbegrepen, waaronder Jerbourg, St Martins en Little Chapel. Tijdens deze tour is het genieten tijdens de klif wandeling. Natuurlijk bekijken we ook een aantal hotels. Aangekomen bij ons hotel is er tijd om op te frissen en om even bij te komen van alle indrukken van vandaag. Om 19.30 uur is de tafel voor ons gedekt in restaurant Crow’s Nest. Een echte aanrader!

Guernsey, het op één na grootste Kanaaleiland, ligt zo’n 40 km uit de Franse kust. En toch is het een Brits eiland, vol romantiek. Door het aangename klimaat gedijen fauna en flora er overvloedig. De grillige kustlijn is uiterst gevarieerd, met aan de westkant brede zandstranden met goede surfmogelijkheden, klifpaden in het oosten en ongerepte baaien in het zuidoosten.

It’s all about Herm and… Cooking!

We beginnen de dag met een gezamenlijk ontbijt en vertrekken om 09.45 uur naar de haven. Om 10.30 uur vertrekt de Ferry naar ‘heaven on earth’: Herm!

 Eenmaal aangekomen op Herm krijgen we een tour door The White House Hotel en natuurlijk gaan we het eiland ontdekken. Om 14.35 uur vertrekt de Ferry weer terug naar Guernsey. Tot 16.00 uur hebben  we de tijd om even door St Peter Port te dwalen. Vervolgens worden we vanaf Candie Museum opgepikt om nog een aantal top hotels te bezoeken.

Sommigen betitelen Herm als ‘heaven on earth’. Dit paradijsje op aarde is inderdaad een oase van rust, vooral als de dagjesmensen met de laatste boot vertrokken zijn… Herm heeft een afwisselend landschap: mooie stranden aan de noordkant, rotsen en klifpaden

Vanavond mogen we toekijken én een beetje helpen bij het bereiden van een (hopelijk heerlijke) maaltijd in Hotel Saints Bay. We gaan namelijk samen met topchef Ashraf Elsergany koken. Hij heeft grote passie voor zijn vak (o.a. samengewerkt met Gordon Ramsay) en heeft zelfs eigen kookprogramma’s op televisie! Na het ontbijt vliegen terug naar Rotterdam!

ZOEK & BOEK

Facebook

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten