Desiree Kok

Travel Agent uit Blaricum
Bussummerweg 39
1261BZ Blaricum
Tel : 06-20300510
desiree@yourtravel.nl

  • India (1)
  • India (1)
  • India (1)
  • India (1)
  • India (1)
  • India (1)
  • India (1)

India - Een aanslag op je zintuigen!     *Studiereis*

E.M. Forster (schrijver van "A Passage to India") schreef over India: Je leven is nooit meer hetzelfde nadat je in India bent geweest. Het land is een aanslag op je zintuigen. De Indiase geuren zijn nergens mee te vergelijken, de kleuren zijn overweldigend. India is een compleet andere wereld! "

En zo is het! “Incredible India"! Een betere benaming bestaat niet voor dit gevarieerde land. Ik reis in 7 dagen op uitnodiging van een leverancier, door de Gouden Driehoek t.w. Delhi-Agra-Jaipur in een goede en comfortabele bus met airconditioning.

Het stuur zit rechts en wij rijden links. Zo maak ik kennis met het land waar autorijden een kunst is; hard, chaotisch, luid claxonnerend maar toch wel is enige structuur te bemerken. Het verkeer hier blijft verbazingwekkend. Alles kan hier. Pa voor op de scooter, ma zit schrijlings achterop met een baby op schoot en tussen hen in geklemd nog een kleuter. Pa draagt als enige een helm. Vijf jongemannen achter elkaar op één bromfiets. Twee om een graspol kibbelende koeien midden op de snelweg.

Onderweg passeer ik dorpen en zie het straatleven. Spelende kinderen, rondhangende mannen en vrouwen in kleurrijke sari’s, wildplassen is gemeengoed maar ook overstekende koeien zijn aan de orde van de dag.

Bij aankomst zal menigeen zich verbazen en zich misschien wel afzetten tegen van alles wat tot je komt, maar nadat je (na een paar dagen) bent geacclimatiseerd sluit je India in je hart! Wat een bijzondere en adembenemend mooie bestemming. Een bezoek aan één van de zeven wereldwonderen mag natuurlijk ook niet ontbreken tijdens de reis: de Taj Mahal in Agra. India’s meest beroemde bouwwerk is adembenemend. Maar ook het Agra Fort en Akbar’s mausoleum, zijn een “must see”. Delhi met zijn mooie, grote, door groen omzoomde straten, het oude stadsdeel waar de riksja nog hoogtijdagen beleeft en de vele mooie monumenten zoals de Jama Majid Moskee, het Rode Fort en het Raj Ghat.

In het binnenland van Rajasthan – waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan-, zie ik kleine authentieke dorpjes, zoals Nimaj en Bharatpur met de mooiste paleizen en forten. Jaipur oftewel Roze stad, dikke muren omringen het Citypalace, rondom wordt zilver, edelstenen en mooi bewerkte stoffen verhandeld, maar ook Paleis der Winden mis ik niet, net zoals het in de omgeving gelegen Amber Fort.

Pushkar is een eeuwenoud pelgrimsoord, dat door de nomaden als heilige plaats wordt gezien. Geeft een waar schouwspel. Langs de oever van het meer zie ik vele mensen baden bij de badterrassen. Er zijn chaotisch (=gezellige) straatjes met leuke winkeltjes.

De niet te missen 7 uur durende treinreis van Ajmer naar Delhi, met alle spektakels op de stations. Zo maakt India een heel speciale indruk op mij. Buitengewoon mystiek, heerlijk eten, vooral de Indiase curry’s en mooie, zeer comfortabele hotels. India, een ‘must see’ voor de meer ervaren reiziger. Ik heb genoeg foto’s gemaakt om weer een album mee te vullen. Op mij heeft India een onuitwisbare indruk achtergelaten.

Wilt u meer weten over deze prachtige bestemming? Ik vertel u graag over India!  Neem gerust contact met mij op. U wilt u vakantie toch ook bespreken met iemand die er geweest is, dat vind ik logisch!

ZOEK & BOEK

Facebook

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten