Desiree Kok

Travel Agent uit Blaricum
Bussummerweg 39
1261BZ Blaricum
Tel : 06-20300510
desiree@yourtravel.nl

  • India (2)
  • India (2)
  • India (2)
  • India (2)
  • India (2)
  • India (2)
  • India (2)

INDIA - OP ZOEK NAAR DE TIJGER

Zoals jullie weten ben ik gek op Afrika, hou van gamedrives op zoek naar het wild, de Big Five. Zo heb ik ook een bucketlist dingetje.. Ik wil een tijger in het wild spotten!

In Afrika is geen tijger te vinden, maar wel in India. In maart 2017 kan ik weer een bucketlist dingetje afstrepen! We gaan op zoek naar tijgers..

We vlogen met Emirates, wat ik echt een heerlijke vliegmaatschappij vind naar Mumbai, ontvangst op de luchthaven en transfer naar ons hotel waar we een nacht verblijven in het Taj Mahal Palace & Tower. Wat een geweldig hotel, aan het water gelegen naast Gateway van India. We lopen buiten om de omgeving te verkennen. Het is druk buiten, veel mensen zijn op straat. Het is vandaag Holi…

Het Holi-Festval is een hindoeïstisch feest dat jaarlijks rond maart wordt gevierd. Het is een soort combinatiefeest. Holi is zowel een lentefeest, een feest van de overwinning van het goede op het kwade en een soort van Nieuwjaarsfeest.

In de stad Mumbai treffen we een combinatie van moderne hoge gebouwen en kantoren en Victoriaanse invloeden uit de tijd dat de Britten het voor het zeggen hadden in India. We bezoeken de Gateway van India. Maar er is meer:  Towers of Silence, Marine Drive en het Prince of Wales Museum en Victoria Station. De Elephanta Caves  liggen op een eiland in de Arabische Zee op ongeveer een uur varen vanuit het centrum van Mumbai.

We reizen de volgende dag door. We vliegen met Air India naar Raipur  en aansluitend een transfer van ca. 4 uur naar Kanha National Park. We verblijven 3 nachten in het Banjaar Tola. Prachtig!

Takken kraken onophoudelijk in Kanha National park dat gekenmerkt wordt door sal bomen en veel bamboe. De kans tijgers te spotten is hier groot. Maar ook als zij zich niet laten zien, zijn er momenten genoeg om de adem even in te houden. We volgen de Banjaar rivier stroomafwaarts en ontmoeten wilde honden, herten en antilopen die hier komen drinken. Diep in het oerwoud klinkt de schreeuw van een jakhals. Kanha is een bijzonder groot park met een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Ook dit park heeft verschillende toegangspoorten.

Deze dagen gaan we op zoek naar groot en klein wild én de tijgers. Onze ranger vertelde ons tijdens de safari, dat in januari en februari slechts één keer de tijger gespot was. Het is dus een uitdaging! In totaal spotten we 7 tijgers! Vreugde moment! Maar zien ook luipaarden, wilde honden, jakhalzen en heel veel antilopen, apen etc.

Tijd om door te reizen nu rijden we naar Pench National Park, ook dit  is ca. 4 uur rijden.  Na de gedeelde ochtendsafari en na het ontbijt rit naar Pench National Park, ca. 4 uur rijden. Hier verblijven we 2 nachten in Jamtara Wilderness Camp. Naast de safari’s maken we ook een natuurwandeling en bezoeken we een nabij gelegen dorpje.

Pench National Park ligt in het lage zuidelijke deel van de Satpura bergrug en is naar de rivier Pench genoemd. Deze loopt van noord naar zuid door het park heen. Het park is totaal 758 vierkante kilometer groot waarvan 299 vierkante kilometer deel uit maakt van het Indira Priyadasrhini Pench National Park en het Mowgli Pench Santuary. De overige 464 vierkante kilometer is de zogenaamde ‘buffer’ zone, het deel van het park waar het tijgerreservaat zich bevindt.

Leuke wetenswaardigheid: Pench Tijgerreservaat is het de setting waarop het Ruyard Kipling’s beroemde Jungle Book is gebaseerd. Het natuurgebied is heel divers met mooie valleien tot droge dichte bossen. Er zijn hier al 1200 verschillende plantensoorten geregistreerd waarvan sommige zeer zeldzaam. Er zijn fraaie open velden, gemengde bossen en veel waterpartijen. Er komen veel hertensoorten voor als Chital en Sambar maar natuurlijk ook luipaard, tijger, wilde hond, lippenbeer, nilgai en gaur.

Na 2 nachten rijden we naar de luchthaven van Nagpur en vliegen via Delhi door naar de Malediven, waar we nog een paar dagen relaxen in het nieuwe resort Milaidhoo en onze indrukken laten bezinken voor we weer terug naar Nederland vliegen.

ZOEK & BOEK

Facebook

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten