Desiree Kok

Travel Agent uit Blaricum
Bussummerweg 39
1261BZ Blaricum
Tel : 06-20300510
desiree@yourtravel.nl

  • IJsland
  • IJsland
  • IJsland
  • IJsland
  • IJsland
  • IJsland
  • IJsland

IJsland: Puur Natuur

In november 2010 reizen wij af naar de meest noordelijke hoofdstad van Europa en laten ons verrassen door de werkelijk adembenemende natuur van IJsland! Wat te denken van de Blue Lagoon of het prachtige Noorderlicht? Er is geen stad zo eigenzinnig en origineel als Reykjavík. Het lijkt het wel een dorp, maar het hippe uitgaansleven is allesbehalve dorps. Wij ontdekken dit geweldige land met deze bijzondere stad.

De vlucht naar IJsland is uitstekend te doen, in circa 3 uur landt je op de luchthaven Keflavik. Een goede optie is om na aankomst direct door te gaan naar de Blue Lagoon: een natural spa. Hier begint het genieten in het sprookjesachtige blauwige water met een temperatuur tussen de 36° en 62°.  Blue Lagoon is vooral bekend om zijn mineraalrijke, geneeskrachtige zeewater.

Onze dagen zijn gevuld met outdoor activiteiten die wij zelf mogen ervaren.

Zo bezoeken we het Thingvellir Nationaal Park, waar het parlement van IJsland, het oudste van de wereld, werd gesticht. Bovendien is Thingvellir een prachtig natuurgebied, gelegen op de Midden-Atlantische rug waar de Euraziatische- en de Noord-Amerikaanse plaat elkaar ontmoeten. Het nationale park biedt prachtige vergezichten over het glinsterende, diepblauwe water van het Thingvallavatn-meer.

Natuurlijk staat ook een van de mooiste gebieden waar geisers voorkomen op het programma. De Strokkur Geiser, het vormt een mooie blauwe waterbel voordat het hete water een 20-tal meter de lucht inspuit. Dit gebeurt om de 5 minuten. Een spectaculair gezicht.

Van de vele watervallen zien wij een van IJslands mooiste: de Gullfoss. Omdat het zo koud was in november is de helft van de waterval bevroren, wat een indrukwekkend gezicht geeft. Het water dondert zo’n 32 meter naar beneden in een smalle ravijn.

Een andere en heel bijzondere ervaring is onze wandeling over de Sólheimajökull gletsjer, een uitloper van de Myrdalsjökull, in Zuid IJsland. Met onze stijgijzers aan, pikhouweel mee maken een adembenemende gletsjertocht over de Sólheimajökull. Tijdens de tocht vertelt de gids boeiende verhalen over hoe gletsjers ontstaan en evolueren. Liefhebbers kunnen ook aan ijswand klimmen doen!

Ook een ondergrondse wandeling, onder het grote lavaveld in The Blue Mountains, waar je ontdekt hoe IJsland is ontstaan, staat op het programma. Gewapend met mijnwerkershelm dalen wij af om het gangenstelsel te ontdekken.

Voor de echte ´liefhebbers´ staat er een snorkeltocht in het Silfra meer op het programma. Het is het helderste meer ter wereld. Het is vandaag -15° en het omkleden in de buitenlucht klinkt dan minder aanlokkelijk. Gekleed in een dry suit gaan we het water in om deze tocht te ondernemen. Bij het verlaten van het water bevriezen de pakken direct wat het lopen en uittrekken van de pakken niet makkelijker maakt.

Erg leuk om te doen is het bergzame buitengebied van Reykjavik te ontdekken. In de ochtend gaan we naar het Hellisheiði lavaplateau Hier staan ATV’s (quad bikes) klaar, waarmee we een spectaculaire tocht maken. Iedereen wordt voorzien van thermische en waterproof kleding en uitgebreide instructies. Over gravelwegen, onverharde wegen en door de sneeuw maken we een avontuurlijke tocht. Het is genieten van prachtige vergezichten.

Reykjavík, een mix tussen dorp en stad, laat wel een heel speciaal en warm gevoel achter. Onmisbaar is dé winkelstraat van Reykjavík: Laugavegur. Kleurrijke oude huisjes en nieuwe stenen gebouwen maken de winkelstraat tot een waar plaatje. Niet alleen leuk om te winkelen, maar ook erg charmant voor een wandeling of fietstocht. In deze straat zijn zowel vele modeontwerpers te vinden. Vergeet vooral niet een zijstraatje in te duiken, hier zijn erg leuke (sieraden)zaakjes gevestigd! Mocht het weer even niet meezitten, dan is er altijd nog het Kringlan winkelcentrum. Liefhebbers van kunst en cultuur zullen aangenaam verrast zijn door het ruime aanbod van Reykjavík.

IJslanders staan erom bekend dat ze gek zijn op eten, maar nog meer op drinken! IJsland is het land van de vis, wild en lam. Van hippe tot traditionele restaurants, zoals Einer Ben, zijn terug te vinden rondom de winkelstraat Laugavegur. Rond middernacht vullen de kroegen zich en begint de runtur, het 'kroegenhoppen'. Een bezoek aan Kaffi Reykjavik Ice Bar is een must en de echte nachtbrakers kunnen doorfeesten in discotheken als Nasa en Pravda.

Het is het overwegen waard om een paar dagen in Reykjavik te verblijven voordat je het land in te trekt om het landschap te aanschouwen dat vaak wordt omschreven met de woorden "zo mooi dat het pijn doet". IJsland en Reykjavik lokken ieder jaar meer bezoekers; wordt het voor jou ook niet hoog tijd uit te zoeken waar deze interesse vandaan komt?

ZOEK & BOEK

Facebook

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten