Desiree Kok

Travel Agent uit Blaricum
Bussummerweg 39
1261BZ Blaricum
Tel : 06-20300510
desiree@yourtravel.nl

  • Fins Lapland
  • Fins Lapland
  • Fins Lapland
  • Fins Lapland
  • Fins Lapland
  • Fins Lapland
  • Fins Lapland

Fins Lapland – magisch winter wonderland  
- gezinsvakantie december 2019 -

Het gaat er van komen! Met ons gezin gaan we op vakantie naar Fins Lapland!

Fins Lapland staat bekend als de laatste wildernis van Europa. In de wintermaanden bedekt met een dikke laag sneeuw. We kijken uit naar de witte wereld met sfeervolle dagen en hopelijk het mysterieuze Noorderlicht.

Met een rechtstreekse vlucht vliegen we in 3 uur richting de poolcirkel en landen we op de luchthaven van Kittilä. De transfertijd naar Levi is kort, slechts 15 minuten.

Lapland is meer dan een provincie in Finland. Het is ook een uitgestrekte regio in Noord-Scandinavië die reikt van Tromsø in Noorwegen tot Murmansk in West-Rusland. Het gebied is het “thuis” van de Sami en rendierherders die in nauw contact leven met de natuur.

Levi ligt in gemeente Kittilä, zo’n 170 km boven de Poolcirkel. Levi, de populairste wintersportplaats in Fins Lapland is een begrip onder skiliefhebbers. In de afgelopen 10 jaar is Levi uitgegroeid tot het meest internationale skigebied van Lapland. De skipistes zijn tot in de late uurtjes open. In het kleinschalige centrum van Levi vinden we op loopafstand voldoende keuze uit restaurants, barretjes én nachtclubs.

Meteen buiten het skigebied begint heuvelachtige en bosrijke Lapse wildernis. Hier ondernemen we een aantal unieke activiteiten, zoals een sneeuwscootersafari, een husky- en een  rendiersafari! Wat echt leuk is om mee te maken. we bezoeken SnowVillage en gaan een dagje ijskarten! Maar voor de liefhebber behoort langlaufen of een wandeling met Sneeuwschoenen ook tot de mogelijkheden.

Tijdens ons verblijf is het de donkerste periode van het jaar, met zo’n 5 uur licht per dag in Kittila. De zon komt tot nét boven de horizon, blijft even hangen, en gaat alweer onder. Dit spektakel zorgt trouwens wel voor een prachtige opeenvolging van kleuren aan de hemel, (heet ‘kaamos’). De felle roos-oranje tinten in de lucht zijn prachtig en uniek voor deze periode.

Staat Lapland ook op jouw “bucket list”? Niet onterecht!

et uiterste noorden van Finland en Zweden behoren tot de laatste uitgestrekte wildernissen van Europa. Je wordt er ondergedompeld in een unieke sfeer en maakt er kennis met tal van winterse activiteiten. Hier vind je tijdens jouw droomvakantie rust & ruimte, of je kan terecht voor actie & avontuur in een surreëel en sereen winters landschap. Met 200 dagen sneeuwzekerheid en temperaturen die soms duiken tot -35°C staat een reis naar Lapland garant voor de échte Winter op z’n best.

Het was een goede combinatie:  wintersport met typisch Lapse activiteiten zorgden voor ons als gezin voor een erg geslaagde vakantie! 

NB. Lapland is niet alleen geweldig als gezinsvakantie, maar ook als shortbreak, midweek, voor teambuilding of bedrijfsuitje, skivakantie of zoek de immense ruimte en verplaats je met het geliefkoosde vervoersmiddel van de Lappen voor meerdaagse tochten per husky’s of sneeuwscooters.

Wilt u meer weten over deze bijzonder mooie bestemming? Ik vertel u er graag over. Neem gerust contact met mij op. U wilt u vakantie toch ook bespreken met iemand die er geweest is, dat vind ik logisch!

 

ZOEK & BOEK

Facebook

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten