Desiree Kok

Travel Agent uit Blaricum
Bussummerweg 39
1261BZ Blaricum
Tel : 06-20300510
desiree@yourtravel.nl

  • Filipijnen
  • Filipijnen
  • Filipijnen
  • Filipijnen
  • Filipijnen
  • Filipijnen
  • Filipijnen
Filipijnen icm Hongkong en Singapore (2015)
 
We vertrekken vanaf Amsterdam  per KLM naar Hongkong en de volgende dag als we geland zijn, is het ontvangst door de lokale vertegenwoordiging die zorg draagt voor de transfer naar het Parklane Hotel waar we voor 2 nachten intrek nemen.
 
Hong Kong bestaat uit het vaste land dat aan China grenst, alsmede vele verschillende eilanden. Het zuidelijkste deel van het vasteland, het schiereiland Kowloon lijkt uit louter winkels en shoppingmalls te bestaan, vooral de wijk Tsim Sha Tsui in het zuidoosten. Op het meest zuidwestelijke punt is het vertrekpunt van de Star Ferry, de veerboot die de oversteek door de Victoria Harbour tussen Kowloon en Hong Kong Island onderhoudt. Op Hong Kong Island zijn de sfeervolle wijken Lan Kwai Fond en SoHo met veel antiekwinkels en trendy restaurants. In het zuiden van het Central District vertrekt de Peaktram naar The Peak, het hoogste punt van Hongkong. Wie de stadse drukte wil ontvluchten kan het zuiden van Hong Kong Island bezoeken met fraaie baaien als Repulse Bay en traditionele vissersdorpjes. Ook vertrekken er veerboten naar vele omliggende eilandjes, waar mooie wandelingen gemaakt kunnen worden en van de ontspannen sfeer kan genieten.
Vele internationale bedrijven vestigden zich in deze metropool, met name op Hongkong Island. En aangezien land uiteraard schaars is op een eiland, leverde dit in de loop van de jaren een enorme hoeveelheid extreem hoge gebouwen op. En als er aan een van deze gebouwen wordt gewerkt, dan zet men er een steiger van bamboe tegenaan: East meets West... De uitstekende infrastructuur en het feit dat de bevolking naast het Chinees ook goed Engels spreekt, maken het verkennen van deze bruisende, kosmopolitische stad en voormalige Britse kolonie erg eenvoudig.
 
Onze kennismaking begint met Kowloon en Hongkong Island. Hier zien we de Won Tai Sin Temple, de Jade Market, de Bird Garden en de Flower Market. De typische Dim Sum lunch was in het Jumbo Floating Restaurant, wel erg toeristisch en druk... Vervolgens maken we de oversteek per Star Ferry alsook een boottochtje per Sampan vanuit Aberdeen Fishing Village gaan we met de Peak Tram omhoog naar de Victoria Peak. 
 
We nemen afscheid van Hongkong en reizen door naar Manilla. Inchecken bij het hotel Citadines voor de overnachting. 

De archipel van de Filipijnen, met zijn meer dan 7100 eilanden, vormt een unieke bestemming in Zuidoost-Azië. In tegenstelling tot de buurlanden is het niet bezaaid met tempels en pagoden. Wel vindt u er een fascinerend landschap: de Luzon bergketens met diepe ravijnen en machtige vulkanen en de Visaya’s met hun schitterende stranden en ongerepte tropische regenwouden. De schitterende natuur in combinatie met de onuitwisbare sporen van 400 jaar Spaanse overheersing en de ‘American way of life’ die de Filipino’s van hun grote buurman overnamen, maken dit gastvrije en muzikale land tot een bijzondere bestemming. 
 
Dag 5, 22 december 2015: Manilla – Boracay
's morgens maken we een stadsrondrit door Manilla. We zien het Financial District, de oude stadsmuren van Intramuros, het American War Cemetery, het Rizal Park, Fort Santiago en de kathedraal. De lunch wordt in een lokaal restaurant gebruikt. Na de lunch igaan we naar de luchthaven voor de vlucht per Philipine Airlines naar Boracay.
 
Na aankomst reizen we per bus en boot naar het Shangri-La Boracay Resort & Spa waar we 6 nachten verblijven.
Het kleine bounty-eiland Boracay heeft één van de mooiste tropische stranden ter wereld. Het witte strand van heel fijn zand is wel 7 kilometer lang. Het is een perfect eiland voor watersportliefhebbers. Langs het strand van White Beach zijn talloze restaurantjes, bars en enkele discotheken, die ’s avonds volop vertier bieden. Aan al het moois komt een einde en we reizen van  Boracay via Manilla door naar Singapore.
 
In Singapore checken we in bij het Marina Bay Sands Hotel.
De kosmopolitische stadstaat Singapore is de belangrijkste springplank van het Verre Oosten. Het moderne zakencentrum met indrukwekkende wolkenkrabbers, de efficiënte SMRT (Singapore Mass Rapid Transit), brede boulevards en enorme winkelcentra zorgen voor een vertrouwde, westerse sfeer. De exotische restaurants, oude wijken als Chinatown en Little India en de bonte mengeling van Aziatische nationaliteiten geven op hun beurt de stad een oosters tintje. Hier proeven we ook nog de sfeer uit lang vervlogen tijden dankzij de overblijfselen uit de Engelse koloniale tijd, zoals het wereldberoemde Raffles Hotel. De grootste tegenstellingen tussen oud en nieuw zien we langs de Singapore rivier, waarlangs ooit de eerste immigranten de stad binnenkwamen. Hier gaan Chinese pakhuizen hand in hand met wolkenkrabbers. Naast Rio de Janeiro is Singapore de enige stad ter wereld met een oorspronkelijk tropisch regenwoud! 

We gebruiken de laatste dag om de Orchid Gardens te bezoeken, gaan aan boord van een traditionele Bumboat voor een tochtje over de rivier en nemen de kabelbaan naar Sentosa Island waar we (heel snel)  de Images Of Live, Madame Tussaud, het Butterfly Park & Insect Kingdom en het S.E.A. Aquarium bekjiken. Met de nachtvlucht vliegen we terug naar Nederland.
 

ZOEK & BOEK

Facebook

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten