Desiree Kok

Travel Agent uit Blaricum
Bussummerweg 39
1261BZ Blaricum
Tel : 06-20300510
desiree@yourtravel.nl

  • Egypte
  • Egypte
  • Egypte
  • Egypte
  • Egypte
  • Egypte
  • Egypte

Egypte        *Studiereis*

Wie aan Egypte denkt, denkt vrijwel onmiddellijk aan piramides, farao's en hiëroglyfen...

Gelegen op de grens van Afrika en Azië, ligt het vakantieland Egypte dat de bakermat is van het moderne toerisme.

Egypte is een land met fascinerende cultuurschatten, prachtige stranden en een indrukwekkende onderwaterwereld. De studiereis begint met vlucht van Schiphol met ArkeFly naar Luxor (met tussenlanding op Hurghada). Na aankomst in Luxor, verblijven we een aantal nachten in een stadshotel. Het hotel is gelegen in het centrum en ligt op ca. 1 km van Luxor Tempel. Hier bevinden zich de meeste oude monumenten. De stad heeft vele bezienswaardigheden zoals de tempels van Karnak en de Vallei der Koningen, maar ook kleine markten etc.

In Luxor hebben wij mooie dagexcursies naar Luxor en omgeving gemaakt. De gids vertelde veel over de bezienswaardigheden die hier zijn en wij gaan bezichtigen. De Karnak Tempel is het grootste tempelcomplex uit Egypte. Een enorm imposant, maar ook onoverzichtelijk complex wat uitgestrekt is over 25.000 m2. Ook zetten we de excursies voort aan de westoever van de Nijl, alwaar wij de terrassentempel van Hatshepsut en de Vallei der Koningen gaan bezoeken. We dalen meters onder de grond af voor de graftombes. Adembenemend zijn de mysterieuze wand- en plafond beschilderingen en reliëfs en zuilengangen. De dagen erna bezoeken wij de plaatsen Safaga en Soma Bay en eindigen in Hurghada.

Het heerlijke klimaat van Egypte zorgt voor de ultieme ontspanning waarvoor jij en ik voor op vakantie gaan. De hotels in Egypte zijn doorgaans van een hoog niveau. De Rode Zee is een waar paradijs voor duikliefhebbers en behoort tot één van de beste duikplekken ter wereld. Koralen, schitterende vissen, dolfijnen, alles is in overvloed aanwezig. Het zicht op dit adembenemende natuurschoon is door het heldere water vrijwel onbeperkt.

Safaga of eigenlijk Port Safaga, een havenplaats en ligt ten zuiden van Hurghada, het is nog behouden van het massa toerisme. Rustige wateren en onaangetaste koraal zijn te bewonderen vanaf de rustige stranden. Behalve een geliefde duiklocatie is dit gebied een eldorado voor windsurfers. Regelmatig zijn hier dan ook wedstrijden.

Soma Bay: Deze badplaats ligt 45 km ten zuiden van Hurghada aan een prachtige baai. Soma Bay is gelegen op een uitgestoken stuk land met een prachtig panorama over de Rode Zee. Wanneer je achterom kijkt zie je de luxueuze resorts en spectaculaire woestijnbergen. Soma Bay is geliefd bij golfers. Hier ligt namelijk een van de beste golfbanen van Egypte.

Hurghada is van oudsher een klein vissersdorp, maar is uitgegroeid tot één van de meest bruisende badplaatsen van Egypte. Met 40 km kustlijn aan luxe hotels en resorts is er voor ieder wat wils. een badplaats die alles biedt voor een heerlijke strandvakantie. Zonaanbidders kunnen hier volledig tot rust komen en de actievere vakantiegangers kunnen kiezen uit een groot aanbod sporten, zowel op het water als onderwater!

Op locatie zijn tal van excursies te ondernemen tijdens de vakantie. Zo zijn de duik- en snorkelexcursies erg populair. Daarnaast zijn er dagexcursies naar Luxor en Caïro alwaar je de oude culturele schatten van Egypte kunt ontdekken.

Nu het op politiek gebied gelukkig weer wat rustiger wordt, reizen er opnieuw veel mensen af naar Egypte.

ZOEK & BOEK

Facebook

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten