Desiree Kok

Travel Agent uit Blaricum
Bussummerweg 39
1261BZ Blaricum
Tel : 06-20300510
desiree@yourtravel.nl

  • Ecuador en de Galapagos
  • Ecuador en de Galapagos
  • Ecuador en de Galapagos
  • Ecuador en de Galapagos
  • Ecuador en de Galapagos
  • Ecuador en de Galapagos
  • Ecuador en de Galapagos

Ecuador en de Galapagos

Ecuador is een klein land wat een grote diversiteit aan bezienswaardigheden herbergt. Van besneeuwde vulkanen tot tropisch regenwoud en van koloniale steden tot de bijzondere Galapagos eilanden. In de hooglanden met reusachtige vulkanen en prachtige hoge kratermeren zijn authentieke, kleurrijke Indianenmarkten en prachtige koloniale architectuur. Ten oosten van de hooglanden begint het immense Amazone woud, rijk aan tropische flora en fauna. Aan de kust ligt meer dan duizend kilometer strand en natuurlijk in zee de onvergetelijke Galapagos archipel; nergens in de wereld staat u van zo dichtbij oog in oog met reuze-schildpadden, leguanen, zeeleeuwen en vele endemische vogelsoorten.

Per KLM vliegen wij met het gezin naar Quito en bij aankomst hebben wij een transfer naar Ibarra/ Cotacachi, waar we in een prachtige haciënda verblijven.  Hier bezoeken we Parque El Condor en  indianendorpjes in omgeving, maar ook de waterval van Peguche en Cuicocha meer.

 

De Andes ten noorden van Quito

Omringd door hoge vulkanen zoals de Cayambe (5790 m), de Cotacachi (4939 m) en de heilige Imbabura (4609 m) ligt de kleurrijke stad Otavalo op 2500 meter. De stad is vooral bekend om de markten waar vee, handwerk, leerbewerking, houtsnijwerk en textiel verkocht wordt. Deze markten gaan terug tot de pre-Inca tijd en de Otavaleños (inwoners van Otavalo) staan internationaal bekend om hun weefkunst en vakmanschap. In de buurt ligt het prachtige kratermeer Cuicocha. Verder zijn er in de omgeving interessante indiaanse gemeenschappen, watervallen en een Condor opvangcentrum.

 We nemen afscheid van de omgeving Ibarra/ Cotacachi en reizen richting de jungle in het Amazone gebied. Om er te komen vliegen we vanaf Quito met een binnenlandse vlucht naar Coca om vervolgens per gemotoriseerde kano naar de lodge gebracht te worden. De komende dagen staan wildlife safaris, boottours, junglewandelingen op het programma.

Het nationale park Yasuni bevindt zich iets ten zuiden van het Cuyabeno reservaat. In het park leven een aantal lokale stammen die nauwelijks contact met de buitenwereld hebben, zoals de Tagaeri en Taromenane stam. Het park bestaat voornamelijk uit regenwoud en wordt wel de biologisch meest diverse plek op aarde genoemd! Met een immense diversiteit aan amfibieën, vogels, zoogdieren en vaatplanten. De Yasuni vleermuis komt zelfs alleen maar in dit park voor. Tot de rijke flora die in het reservaat aanwezig zijn behoren meer dan 550 verschillende vogelsoorten, zoals de Amazone adelaar met een spanwijdte van bijna 2,5 meter en meer dan 350 vissoorten, waaronder piranha's. Onder de reptielen anaconda's, alligators en rivier schildpadden. En tenslotte zoogdieren zoals de roze zoetwaterdolfijn.

 

Na 4 dagen Amazone gaan we ons onderdompelen in Quito. Samen met een gids, bezoeken we het historisch centrum van Quito en staan er op de evenaar bij Mitad del Mundo.’s Avonds op zoek naar een gezellig restaurant. Wat een heerlijke stad!

 Quito is de hoofdstad van Ecuador. De stad heeft een unieke ligging op een hoogte van 2850 m. Quito wordt omgeven door 14 deels actieve vulkanen op de oostelijke helling van één van deze 14, de Pichincha. Ook de vorm van de stad is bijzonder, met zijn 70 km lengte en slechts 4 km breedte is het uitzonderlijk lang gerekt. Het historische centrum van Quito is, na dat van Havana (Cuba), het grootste van Latijns-Amerika. In 1978 werd het centrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Hiermee werd Quito, samen met het Poolse Krakau, de eerste stad ter wereld waarvan het centrum op deze lijst werd geplaatst. Het historische centrum bestaat uit karakteristieke witgepleisterde huizen, smalle straatjes, markten, rijkversierde kathedralen en barokke kerken rondom het grote centrale plein, de Plaza de Independencia.

 

 

Onze laatste stop van deze reis zijn de Galapagos Eilanden. Een reizigersdroom, er zijn nauwelijks woorden te vinden die de schoonheid van deze eilandengroep omschrijven.

 

De Galapagos archipel voor de kust van Ecuador is onvergetelijk. Nergens in de wereld staat u van zo dichtbij oog in oog met leguanen, zeeleeuwen en vele endemische vogelsoorten. Reuzenschildpadden, blauwvoet Jan-van-genten en Galapagos pinguïns gaan er hun eigen gang, zonder zich ook maar iets aan te trekken van de mensen die vlakbij naar hen staan te kijken. Jonge zeeleeuwen spelen in het water met zwemmers en de tientallen zeeleguanen die op de zwarte rotsen liggen te zonnen, doen niets anders dan terug staren.

Via de luchthaven van Quito hebben we een binnenlandse vlucht naar Baltra/Galapagos eilanden. We slapen een nacht op Santa Cruz voordat we 3 nachten gaan cruisen langs de eilanden. Hier bezoeken we Charles Darwin research station, aan de rand van het dorpje, is natuurlijk een must. In dit broedcentrum verblijven meerdere landschildpadden en in het museum vinden we veel  informatie over deze reuzen en de unieke Galapagos eilanden en ondertussen struikelen we over de zeeleeuwen, die overal vrij rond hoppen.

Tijdens onze  cruise doen we diverse eilanden aan. Wat een andere wereld komen we terecht! Bij het prachtige Mosquera-eiland gelegen tussen Noord-Seymour en het eiland Baltra treffen we een vlak, zand eiland aan welke een grote kolonie zeeleeuwen herbergt. Het is ook een uitstekende locatie om kustvogels zoals reigers en lava meeuwen te observeren. Er is geen pad op Mosquera Islet, dus elke bezoeker kan genieten van de open ruimte. Het grootste deel van het eilandje is bedekt met zand en kale lavasteen. We stappen vandaag ook uit op North Seymour.  Dit is hét eiland voor de vogelliefhebber! Je vindt hier de grootste broedkolonie fregatvogels met felrode keelzakken, en grote kolonies blauwvoet Jan-van-Genten en zwaluwstaartmeeuwen. Om indruk te maken op de vrouwtjes, blaast de mannelijke fregatvogel zijn rode keelzak op om er vervolgens met zijn snavel op te slaan, een indrukwekkend gezicht. Zodra je voet op dit eiland zet wordt je begroet door de opgeblazen fregatvogels en blauwvoet Jan-van-Genten. In het broedseizoen barst het hier van de rode ballonnen en blauwe voetjes! Ook zeeleeuwen en landleguanen komen hier voor. Hoe bijzonder dat je hier een wandeling van ongeveer twee uur te midden van grote broedkolonies maakt!

Santa Fé is een klein eiland dichtbij Santa Cruz. Hier woont een landleguaan met dezelfde naam die uitsluitend op dit bijzondere eiland leeft. Inderdaad, de Santa Fe landleguaan komt nergens anders ter wereld voor. Het verder onbewoonde eiland is vrij vlak en dichtbegroeid met speciale cactussoorten die als ontbijt, lunch en diner dienen voor de bewoners van het eiland, oftewel de landleguanen. Verder is het ook hier weer opletten waar je je voeten neerzet omdat het strandje vaak bezaaid ligt met slapende zeeleeuwen. Net als alle andere dieren op de Galapagos trekken ook deze zeeleeuwen zich niks aan van alle fotograferende toeristen. Af en toe gaat er een kopje omhoog dat net zo snel weer terug in het zand ploft.

We sluiten af op San Cristobal waar we nog een paar nachten verblijven. De duikers onder ons komen goed aan hun trekken! Zij verkennen de onderwaterwereld bij Isla Española en bij Kicker Rock!

Isla Española en Kicker Rock staat vooral bekend als goede duik en snorkel locatie. Kicker rock ligt net voor de kust van San Cristobal.

 

 

 

ZOEK & BOEK

Facebook

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten