Desiree Kok

Travel Agent uit Blaricum
Bussummerweg 39
1261BZ Blaricum
Tel : 06-20300510
desiree@yourtravel.nl

  • Dublin
  • Dublin
  • Dublin
  • Dublin
  • Dublin
  • Dublin
  • Dublin

Dublin oftewel Publin!

Zou u direct denken aan de stad Dublin als stedentrip? Ik wel!!

Op uitnodiging van een van mijn leveranciers, reis ik af naar Dublin voor een flitsbezoek van 2 dagen.

Direct na aankomst op de luchthaven gaan we de “Country Site” ontdekken. Een mooie rit door een prachtige groene omgeving was de 1e stop bij een “Cosy farm”. Deze boerderij is een prima locatie om grotere groepen zoals jaarclubs of (bedrijfs) incentives te vermaken. We worden door de familie allerhartelijkst ontvangen met koffie en scones en aansluitend ondernemen wij diverse activiteiten, schapen hoeden, brood bakken voor de lunch. Maar ook worden we deelgenoot van de Ierse dans en leren we de Bodhrán (een Ierse lijsttrommeltje) teiu bespelen en zo zijn er vele activiteiten te doen.. Wij sluiten de ochtend af met een heerlijke lunch genuttigd met eigen gebakken brood!

Het rustige platteland word ingeruild voor het drukke stadsleven van Dublin. Uiteraard dompelen wij ons onder in een heuse Pub en na een allerhartelijkst ontvangst tappen we ons eigen glas “Guiness”, we spelen een lokaal spelletje, nee dit was geen dart, maar ringwerpen en aansluitend nuttigen een typisch Ierse snack, Ierse zalm. De maaltijd, want dat was het zeker.. word in Ierse stijl afgesloten met een zelfgemaakte Irish Coffee. Aangekomen bij ons hotel, inchecken voor de nacht bij The Gresham, een prachtig 4* stadshotel en zeer centraal gelegen zijn we klaar voor het avondprogramma. Als eerste een gokje wagen bij Harold ´s Cross Greyhound Races. Ondanks dat het voor een ieder de 1e keer is, en we niet goed weten hoe e.e.a. in zijn werk gaat, blijkt al snel dat na de “race” bijna iedereen gewonnen heeft met het gokken op “onze” honden! Erg gaaf om te zien hoe dit allemaal in zijn werk gaat. We sluiten de avond af in The Arlington, bekend om de liveshow met traditionele Ierse muziek en dans onder genot van een maaltijd en .. ja, je raadt het al een of meerdere Guiness. Wat een enorme leuke afsluiting van deze dag.

Amper alle indrukken van dag 1 verwerkt.. beginnen we vandaag, na een heerlijk ontbijt, aan onze 2e en ook laatste dag Dublin. Samen met gids, chauffeur en begeleiding wordt Dublin goed en efficiënt verkend. Het is een dag cultuur snuiven op zijn best.. een bezoek aan de tentoonstelling: The "Book of Kells" ondergebracht in de "Old Library" van Dublin, waarbij we ook de werkelijk prachtige bibliotheek binnengelopen zijn. Tijd voor koffie met scones bij de oudste pub (1198) van Dublin. Op naar Dublin Castle en aansluitend Saint Patrick’s Cathedral: Ierland's grootste kerk. Tijd voor een andere vorm van cultuur snuiven en zeker een niet te missen bezienswaardigheid is het Guinness Storehouse, een iets wat commerciële toeristische attractie bij de brouwerij van Guinness. Het hele proces van het brouwen kan je al dwalend over de verdiepingen volgen. Het oude gebouw en de stalen balken zijn gehandhaafd en daar doorheen lopen schuin en dwars over elkaar moderne roltrappen. Overal zijn doorkijkjes, soms tot onder aan toe. Uiteindelijk komen we bij de glazen koepel op de 7e verdieping, hoog boven de fabriek en krijgen een gratis Guinness. Je hebt hier echt een fenomenaal uitzicht over de stad. Ook serveren ze hier lunch. In ons geval een heerlijke Stew, waarvan de basis uiteraard Guinness was. Het wordt tijd om afscheid te nemen van deze geweldige stad, maar eerst een laatste stop bij Café en Seine, de meest bekende en stijlvolle bar/restaurant van Dublin. Nu op naar de luchthaven. Na een vlucht van 1.15 uur sta ik weer op Schiphol met een warm gevoel. Dublin: echte aanrader.

Dublin ademt de echte Ierse sfeer van weleer uit maar is tegelijkertijd een moderne, multiculturele stad. Een trip naar Dublin is niet compleet zonder het wereldberoemde bier Guinness geproefd te hebben en dan als het even kan in één van de bijna duizend pubs die de stad rijk is. De trendy wijk Temple Bar is “the place to be” voor wie eens wil uitgaan op z’n Iers. Dublin staat bomvol monumenten die van wereldbelang waren voor de Ierse geschiedenis. Denk maar aan het Dublin Castle en de St. Patrick’s Cathedral.

Wilt u meer weten over deze prachtige bestemming? Ik vertel u graag over Dublin. U wilt u citytrip toch ook bespreken met iemand die er geweest is, dat vind ik logisch!

ZOEK & BOEK

Facebook

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten