Desiree Kok

Travel Agent uit Blaricum
Bussummerweg 39
1261BZ Blaricum
Tel : 06-20300510
desiree@yourtravel.nl

  • Budapest
  • Budapest
  • Budapest
  • Budapest
  • Budapest
  • Budapest
  • Budapest

Budapest - Betoverende stad aan de Donau   *Studiereis* 

 Op uitnodiging ga ik mee met een 2-daagse incentive reis naar Budapest.  Het weer is ongewoon zacht voor november en de stad laat zich op haar mooist zien. Rond het middaguur landen wij per KLM in Budapest en een half uur later zitten we al in het Panorama Restaurant op de Citadel aan de Buda-zijde van de stad. Goulash stond uiteraard als eerste op het menu.

Het doel van deze trip is ons Budapest mee te maken als een soort “buffet/menukaart” van mogelijkheden op het gebied van incentives en groepsreizen. Zo gaan we deze 2 dagen van alles een beetje “proeven”.  En zo begint een wervelwind aan bezienswaardigheden, activiteiten en belevenissen.

Van een privé mini-concertje op de trappen van het Operagebouw tot een wijnproeverij van heerlijke Hongaarse wijnen in ondergrondse gewelven; van een schilderworkshop m.b.v. meerdere zintuigen in het Museum of Fine Arts tot een rondrit per Trabant en van een stad rally te voet en per metro tot een privé cruise met lunch op de Donau. Een strijkje bij het diner in het fraai verlichte Vissers Bastion geeft de avond cachet. De reis wordt afgesloten met een appelstrudel workshop.

Boedapest is een stad waar oud en nieuw elkaar ontmoeten en in harmonie samengaan. Het rijke architecturale verleden maakt van de stad een attractie op zich. De stad ligt op beide oevers van de Donau en wordt niet voor niets de koningin van de rivier genoemd. Boeda, op de rechteroever, is het deel waar vooral de historische bouwwerken geconcentreerd zijn. Pest, op de linkeroever, is het vlakke en moderne deel van de stad waar de meeste winkels liggen, het uitgaansleven geweldig is en het zakenleven hoogtij viert.Boedapest is ook de stad van de thermale baden. Ook wat gastronomie betreft, ontdekt u een uitgebreid aanbod van gerechten. Laat dat echter geen reden zijn om niet te proeven van de overheerlijke plaatselijke schotels zoals goulash en vissoep. Wijnen krijgen een speciaal plaatsje op de kaart want Hongarije is wereldwijd niet minder dan het vijfde belangrijkste land op het vlak van wijnexport. 

Eenmaal in het vliegtuig bekijk ik de foto’s van dit flitsbezoek. Het beeldverslag doet denken dat ik een week weggeweest ben. Het was slecht 1 nacht/ 2 dagen.

Loop je ook al een tijdje rond met het idee om iets leuks te doen met je jaarclub of zoek je iets voor een bedrijfsuitje? of wilt u meer weten over deze prachtige bestemming als citytrip? 

Ik vertel u graag over Budapest! Neem gerust contact met mij op. U wilt u vakantie toch ook bespreken met iemand die er geweest is, dat vind ik logisch!

ZOEK & BOEK

Facebook

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten