Desiree Kok

Travel Agent uit Blaricum
Bussummerweg 39
1261BZ Blaricum
Tel : 06-20300510
desiree@yourtravel.nl

  • Botswana
  • Botswana
  • Botswana
  • Botswana
  • Botswana
  • Botswana
  • Botswana

Wanneer u reisplannen heeft, spreekt u natuurlijk het liefst met iemand die er zelf is geweest. Bij YourTravel Blaricum, vindt Desiree dat heel logisch.

Zimbabwe en Botswana  *gezinsvakantie*

Okavango Delta WOW

Om in Zimbabwe/Botswana te komen zijn we wel even aan het reizen. Vertrek van Amsterdam met de KLM naar Johannesburg voor een stopover. Overnachting op Johannesburg en de volgende ochtend de vlucht naar Vic. Falls Airport in Zimbabwe. 

Hier aangekomen en na tijdrovende douaneformaliteiten, worden wij opgewacht door onze chauffeur en d.m.v. een transfer arriveren wij later dan gepland in onze accommodatie in Zimbabwe. We verblijven de komende 3 nachten in een waanzinnige lodge, gelegen aan de Zambezi rivier. Naast fantastische gamedrives in de ochtend en late middag, kan een uitstap naar de Victoria Watervallen niet uitblijven, maar ook beleven wij een unieke ervaring! Wandelen met leeuwen. 

We reizen door naar de grens met Botswana, alwaar onze Botswaanse gids ons welkom heet. Onze eerste stop is in een tentenkamp in het Chobe National Park. We verblijven hier 3 nachten. Tijdens de rit hier naar toe worden wij uitbundig begroet en welkom geheten door vele grote kuddes olifanten. Iets waar het park ook om bekend staat. De komende dagen verblijven wij in een tented camp. Bijzondere ervaring om in een (luxe canvas) tent, met de traditionele safaridouche, en gelegen midden in het prachtige ‘Chobe’, te overnachten! Ondanks dat het eigenlijk in onze winter regentijd in Botswana is, zijn tot nu toe de weergoden met ons. De safari’s zijn adembenemend, vele olifanten, maar ook jagers zoals luipaarden en wilde honden en hun prooien o.a. Impala’s gezien. Daar dit een nationaal park is, is het niet toegestaan off road te gaan, maar met zoveel wild te spotten is dit niet eens nodig. Hoogtepunt is de boottocht over Chobe rivier, waar wij een prachtig schouwspel hebben van grote groepen badende olifanten, maar ook de nijlpaarden en krokodillen ontbreken niet. 

In Chobe struikel je over de olifanten..

Na 2 nachten is het tijd om verder te trekken en vliegen wij vanaf Kasane Airport met een mega klein toestel richting Chitabe Airstrip voor een verblijf in het Sandibe, een privéconcessie bij Moremi. Het camp met slecht 8 huisjes hier word gerund door de meest hartelijke mensen ooit. Naast een op een boomhangende luipaard worden wij door hun al zingend verwelkomd. De safari’s zijn geweldig! Door de hoge waterstand moeten we soms rivieren oversteken met de benen hoog, daar het water ook in de auto steeg. Veel wild en prachtige natuur en wanneer nodig off road achter het wild aan. 

Na afscheid op het camp vliegen wij dieper Botswana in, zeg maar naar het hart van Botswana: Okavango Delta. Ditmaal met een toestel nog kleiner dan klein! Ook hier verblijven wij in een privéconcessie nabij Xudum. Daar dit gebied echt waterrijk is gaan we naast de gamedrives ook in Mokoro’s (uitgeholde boomstammen) op zoek naar wildlife! Wat een ervaring om de `Sunset´ te zien, terwijl je in een Mokoro dobbert in de Delta. 

   Zo dichtbij.. 

Toch nadert het einde van de reis en brengen we de laatste dagen door in Deception Valley (ook privéconcessie en gelukkig maar). Hier komen we in een familiehuis terecht en er zijn maar heel weinig gasten. De leeuwen liggen voor het huis te relaxen, de stekelvarkens verrassen ons ’s avonds met een bezoek, op zoek naar voedsel en Oud en Nieuw word ingeluid met een sundowner op de landingsstrip met aansluitend het diner buiten bij het kampvuur. De rangers steeds alert op de rondtrekkende leeuwen. Ons hoogtepunt in deze concessie is zeker de luipaardenfamilie: moeder met zoon en dochter! Gelukkig verblijven wij in een privéconcessie, waardoor luipaarden tot zeer dichtbij benadert zijn, wat erg mooie plaatjes heeft opgeleverd! Niet één, niet twee, maar drie...WOW

Van Maun, via Johannesburg, vliegen wij vol indrukken en onuitwisbare herinneringen terug naar Amsterdam. Deze reis is een beleving op zich. Het lange reizen om er te komen is het zeker waard.   

Wilt u meer weten over deze prachtige bestemming? Ik vertel u graag over Zimbabwe en Botswana.  

ZOEK & BOEK

Facebook

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten