Wietske Glaser

Travel Agent uit Duiven
Lege Morgenstraat 15
6922 JP Duiven
Tel : 0316-282264 / 06-34007565
wietske@yourtravel.nl

  • Reisverslag Riviercruise
  • Reisverslag Riviercruise
  • Reisverslag Riviercruise
  • Reisverslag Riviercruise
  • Reisverslag Riviercruise
  • Reisverslag Riviercruise
  • Reisverslag Riviercruise

Waar denk jij aan bij een riviercruise? …

 

Waarschijnlijk aan dezelfde dingen die ik ook in gedachte had. Ik kan je nu uit eigen ervaring vertellen dat die gedachtes niet kloppen. Ik ging namelijk mee met een studiereis over de Donau. Wil je weten hoe het was....

 

GE-WEL-DIG.

 

Budapest

Ik vloog vanaf Düsseldorf Airport naar Budapest. Beide fijne en overzichtelijke luchthavens. Daar aangekomen trof ik mijn medereisgenoten. We namen een transfer van de luchthaven naar het centrum van de stad. Ideaal en heel goed te betalen. Budapest heeft niet de euro, dus erg leuk om weer eens met een andere valuta te betalen.

Aangekomen in de stad hebben we de hop-on-hop-off bus genomen. De stad heeft tal van vervoersmogelijkheden zoals, bus, tram, metro en natuurlijk veel fietsen. De hop-on-hop-off bus had 5 verschillende lijnen. Ideaal! Ik plugde mijn oortje in en kreeg in het Nederlands uitleg over wat ik allemaal zag.

Budapest is in 2 delen verdeeld door de Donau. Pest is het winkel- en zakencentrum en is vlak. Buda ligt aan de andere kant van de rivier en is rustiger, groener en vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over Pest. Bruggen verbinden beiden delen. In Budapest vertelde onze gids over de historie en alle prachtige bezienswaardigheden. Deze stad is een echte aanrader! De mensen zijn zeer vriendelijke ne behulpzaam. Ik voelde me er op mijn gemak en veilig.

 

Amadeus Queen

Mijn schip vertrok vanaf Budapest. De Amadeus Queen is een prachtig, luxe 5*****-hotelschip. Ik had een B-cabine. Zeer comfortabel. Goede bedden, voldoende ruimte en licht, prachtige badkamer en een inloopkast. Van alle gemakken voorzien.

 

Suite

Het eten aan boord is erg goed. De reis is volpension. Dit betekent dat je start met een zeer uitgebreid ontbijtbuffet. Bij de lunch kan je kiezen. De ‘light’ variant. Dit is een buffetje.  Of een 3-gangen lunch in het restaurant. Je kijkt gewoon waar je zin in hebt. ‘s Middags coffee, tea and pastries, oftewel koffie of thee met zalige gebakjes.

Dan nog even een cocktail half uurtje voor het diner. Het diner bestaat meestal uit 4 of 5 gangen. Koffie, thee, water en wijn zijn inclusief. Alles even lekker, goed bereid, mooi opgemaakt en met een stralende lach van de bemanning uitgeserveerd.

 

Bratislava

We voeren wisselend overdag en ’s nachts. Van Budapest gingen we naar Bratislava. Prachtige stad in Slowakije. Je loop vanaf het schip in een paar minuten naar het centrum. Bratislava heeft prachtige pleinen, oude gebouwen, veel groen, leuke winkels en terrassen en is heel overzichtelijk. Ook hier hele vriendelijke mensen. Deze stad kan je prima te voet verkennen. Er rijdt ook een toeristentreintje. In de stad vind je een mix van oude en moderne gebouwen.

 

Wenen

Van Bratislava naar Wenen. Helaas had ik maar een halve dag in Wenen. Ik heb een tour langs de belangrijkste high-lights gedaan en een wandeling met gids. Ook van Wenen ben ik erg gecharmeerd. Leuk om ook weer zoveel fietsers en fietspaden te zien. Ik heb me beperkt tot het centrum. Ook deze stad smaakt naar meer. Ik plan zeker nog een nieuw bezoek in.

Vanaf Wenen vloog ik naar huis. ‘Mijn schip’ voer verder naar Melk, Linz en Passau. Voor het 2e gedeelte van deze reis mochten weer anderen reisagenten mee.

Mijn studiereis over de Donau was top! Niet saai, sjiek of oubollig. Nee, juist actief, ongedwongen en zeer comfortabel. Er gaan gemiddeld 120-140 passagiers mee op dit grote hotelschip. Je hebt alle ruimte op het schip. Overal zijn heerlijke zitjes en fijne ligstoelen. Het zal je aan niets ontbreken. De bemanning kent haar gasten, zijn geïnteresseerd, maken een grapje, leggen je in de watten. Niets is te veel. En wat betreft de kleding. Dat vond ik vooraf erg lastig. Wat moet je aan? Wat is het advies? Heel simpel, gewoon waar jij je fijn in voelt. Het cocktailuurtje met de kapitein en een van de diners is het kledingadvies casual netjes. Smokings, pakken, dassen, galajurken, hakken en rokken zijn niet nodig. Echt vakantie dus!

 

Nieuwsgierig geworden? Riviercruises vind je in Europa en wereldwijd. Maak een afspraak. Ik breng mijn enthousiasme graag aan je over!

 

 

 

ZOEK & BOEK

Facebook

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten