Wietske Glaser

Travel Agent uit Duiven
Lege Morgenstraat 15
6922 JP Duiven
Tel : 0316-282264 / 06-34007565
wietske@yourtravel.nl

  • Reisverslag studiereis Algarve Portugal
  • Reisverslag studiereis Algarve Portugal
  • Reisverslag studiereis Algarve Portugal
  • Reisverslag studiereis Algarve Portugal
  • Reisverslag studiereis Algarve Portugal
  • Reisverslag studiereis Algarve Portugal
  • Reisverslag studiereis Algarve Portugal

4-daagse studiereis naar het prachtige Algarve georganiseerd door het Portugees Verkeersbureau

 

Dag 1 van mijn studiereis zit erop. Wat een mooi land! Prachtige natuur en lieve mensen...

Wij zijn met 5 reisagenten 4 dagen op stap in de Algarve. De reis wordt begeleid door het Portugees Verkeersbureau. Gisteren wandelden we langs de 7 Hanging Valleys van Marinha Beach naar Benagil. Prachtige kustlijn en mooie verhalen gehoord van onze gids van Portugal4u. Daarna gingen we naar Lagos om de rotsformatie Ponta da Piedade te zien en Lagos te bekijken. Hier sloten we af met een super diner. En.... een kijkje in de wijnkelder van de restauranteigenaar. Moe en voldaan vertrokken we naar het hotel. Het was een geweldige dag! Morgen (vandaag dus ????) bezoeken we Faro en het natuurpark Ria Formosa.

Dag 2

Faro en Ria Formosa. In een paar woorden zou ik deze dag beschrijven als verrassend en prachtig. Joana nam ons in Faro helemaal mee in de cultuur en historie van de Algarve. Zij deed dat op zo’n gepassioneerde, enthousiaste en fijne manier, daar word je vanzelf helemaal blij van. We bezochten de mooiste restaurantjes. Authentiek, klein en local. Zo leuk! Ik kan iedereen aanraden Faro te bezoeken. Daarna een boottocht over de lagunes van het natuurpark Ria Formosa. Prachtige gebied ook weer. Voor de kust liggen eilanden. Degene die bewoond is bezochten wij. Een wandeltocht door prachtige natuur naar de Atlantische oceaan. WoW! En als verrassing mochten wij de vuurtoren beklimmen om te genieten van de zonsondergang. 

In het donker weer terug naar het vaste land voor een heerlijk diner in Vila Monte Farm House. Het diner was ook volgens Portugees gebruik.

Rond middernacht moe, voldaan en super genoten van deze prachtige streek mijn bed weer in. 

Morgen meer...

Dag 3

Dag 3 van mijn ontdekkingstocht in de Algarve stond in het teken van het achterland. 's Ochtends werden we opgehaald per jeep en begon onze off-road tocht. De Algarve heeft een prachtige rijke natuur. Je vindt van alles langs de weg, vijgen, mandarijnen, sinaasappels, amandelen, munt en veel bijzondere vogels en dieren. Rond het middaguur genoten we weer van een zalige warme lunch met allemaal streekproducten. Na de lunch was de route nagenoeg alleen nog off-road over smalle paden met grote stenen en kuilen. Onze lunch werd goed door elkaar gehusseld ????. Ondanks de bumpy road was het zeker de moeite waard. Voldaan kwamen we aan het einde van de middag terug bij ons hotel waar we aansluitend genoten van de supermooie zonsondergang! Het was een bijzondere dag!

 

Dag 4

Vandaag op tijd op. Mijn vlucht vertrek om 09:30 uur naar Amsterdam. Het zit er alweer op... Als ik de Algarve in een paar woorden moet omschrijven dan zeg ik afwisselend, groen, authentiek, gastvrij en heerlijk! Het was gewoon super! Een druk en prachtig programma was voor ons samengesteld om zoveel mogelijk te leren en te zien van deze streek. Alle tourguides waren even enthousiast en gepassioneerd over hun streek! Zo mooi om te zien en te horen. Ik ga zeker nog een keer terug. Tja en dan kom ik op Schiphol en staat mij een warm welkom te wachten van onze dochters. Dat is een heel fijn welkom thuis!

Nieuwsgierig naar de lange versie van mijn reisverhaal?

Neem gerust contact met mij op. Ik vertel er graag over.

 

 

ZOEK & BOEK

Facebook

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten