Lianne Bloem

Travel Agent uit Assen
Bosanemoon 43
9408 LA Assen
Tel : 06-27481916
lianne@yourtravel.nl

  • Het nieuwe reizen
  • Het nieuwe reizen
  • Het nieuwe reizen
  • Het nieuwe reizen
  • Het nieuwe reizen
  • Het nieuwe reizen
  • Het nieuwe reizen

Reisbeperkingen

U gaat (mogelijk) binnenkort op reis. De situatie rondom de toelatingseisen van landen in verband met het corona-virus verandert continu.

Het is de verantwoording van u als reiziger om zelf te checken of er vanwege COVID-19 reisbeperkingen gelden. Bij weigering van de reiziger op de luchthaven of bij aankomst op de bestemming is er geen restitutie mogelijk. Meer informatie vindt u op onderstaande links: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen

 

Actuele toelatingseisen

Via deze link kunt u tot kort voor vertrek de meest actuele toelatingseisen opzoeken.

Iata Travel Centre: https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.htm

 

Gezondheidsverklaring

Daarnaast geldt voor alle passagiers dat ze een gezondheidsverklaring moeten meenemen. Het betreft een eenvoudige gezondheidsverklaring die u van te voren kunt downloaden, invullen en mee kunt nemen naar de luchthaven. Hiervoor is geen dokterverklaring o.i.d. nodig.  Klik hier.

 

PCR-test

Voor enkele landen is het verplicht een zgn. COVID PCR-test met een negatief resultaat te overleggen. De voorwaarden hiervoor kunnen per land iets verschillen.
Check op https://www.nederlandwereldwijd.nl/; let op: dit kan dagelijks veranderen!
Voor meer informatie over PCR-testen zie  https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen. U kunt zich  door de GGD laten testen, echter alleen als u klachten heeft. De procedure kent geen vaste termijnen. De uitslag kan te vroeg of te laat zijn. De GGD test niet in het kader van reizen, zij geven ook geen verklaringen af. Hiervoor moet u bij een particulier gezondheidscentrum zijn.  Een commerciële test bij een erkend lab kost tussen de  €150,- en €200,-.  Vraag hierbij om een op naam gestelde PCR-verklaring in het Engels.

 

Mondkapjes

Het is verplicht om zowel op de luchthaven, tijdens het boarden en tijdens de vlucht een mondkapje te dragen. Zorg er altijd voor dat u voldoende mondkapjes bij u heeft. Heeft u geen mondkapje, dan kunt u geweigerd worden op uw vlucht. (elke vier uur moet een mondkapje vervangen worden).

 

Reisapp Buitenlandse Zaken

Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en stel het alert op de app in voor uw bestemming.  Zo blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen in uw vakantieland. Klik hier.

 

Verantwoordelijkheid bij reisbeperkingen

De reiziger dien ten alle tijden zelf te checken of er vanwege COVID-19 reisbeperkingen gelden. Bij weigering van de reiziger op de luchthaven of bij aankomst op de bestemming is er geen restitutie mogelijk.

 

Meer informatie kunt u teruglezen op:

https://www.yourtravel.nl/info/coronavirus

 

ZOEK & BOEK

Facebook

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten