Danique Pater

Travel Agent uit Hoogeveen
Stuifzandseweg 5
7903 BA Hoogeveen
Tel : 0615947109
danique@yourtravel.nl

  • Authentiek Myanmar
  • Authentiek Myanmar
  • Authentiek Myanmar
  • Authentiek Myanmar
  • Authentiek Myanmar
  • Authentiek Myanmar
  • Authentiek Myanmar

 Myanmar

Het minder bekende Myanmar is een zeer exotische reisbestemming. Een reis naar Myanmar voelt alsof je terug in de tijd reist. Uit een ver verleden vind je er de prachtigste tempels. Maak tijdens je rondreis Myanmar kennis met de oprechte vriendelijkheid en bijzondere tradities.

Maak je rondreis Myanmar onvergetelijk door met een luchtballon over de tempelvlakte van Bagan te zweven. Deze zonsopkomst evenaren wordt een mooie uitdaging. Of stap aan boord van The Yangon Circular Railway, een treintraject dat de buitenwijken van de stad Yangon doorkruist en je een kijkje in het dagelijks leven geeft. Ook het magische Inle-meer is een onmisbare toevoeging aan je rondreis Myanmar.

Door mijn eigen reiservaring door Myanmar kan ik zeggen dat het een authentiek land is waar de toerisme nog in opkomst is. Het is op dit moment te vergelijken met Thailand van 20 jaar geleden of het Cuba van een paar jaar terug. Een bestemming waar je heen moet zijn geweest en als een ware ontdekkingsreiziger het land verkend. Ik help je graag bij het samenstellen van individuele Myanmar reis of een internationale groepsreis en maak daarbij gebruik van ons grote aanbod aan mogelijkheden, zodat je de imponerende geschiedenis en bijzondere bevolking van dit land op je eigen manier ervaart. 

Bezienswaardigheden Myanmar

Reizigers naar Myanmar wanen zich in een verloren tijdperk. Het is een land waar u bij uitstek kunt ervaren hoe de mensen in Zuidoost-Azië een aantal eeuwen geleden leefden. Myanmar, dat ook bekend staat als Birma, is ongeveer zestien keer groter dan Nederland en kent vele bijzondere bezienswaardigheden. Enkele hoogtepunten die u tijdens een reis door Myanmar niet mag missen, zijn het archeologische complex van Bagan met haar duizenden tempels, het rustgevende Inlemeer, de koloniale steden Mandalay en Yangon en de prachtige stranden aan de Golf van Bengalen.

Bagan 

Afbeeldingsresultaat voor bagan

Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Myanmar is de tempelstad Bagan, één van de voormalige hoofdsteden van het land. Het tempelcomplex, dat zo’n 104 km² beslaat, is genomineerd voor de UNESCO Werelderfgoedlijst. Bagan heeft duizenden tempels, stoepa’s en pagodes uit de hoogtijdagen van de Birmese geschiedenis, die duurde van de 10e tot en met de 13e eeuw. Het tempelcomplex is het beste te verkennen per fiets. Op die manier kunnen bijvoorbeeld de goud gespitste Anandatempel en de hoogste tempel van Bagan – de Thatbyinnyu – worden bezichtigd. Een andere bijzondere bezienswaardigheid in Bagan is de gouden stoepa Tan Kyi Paya, die je tijdens de zonsondergang vanaf de berg tegemoet schittert.

Inle Meer

Afbeeldingsresultaat voor inle lake
Het Inlemeer heeft een oppervlakte van ruim 116 km² en wordt omringd door gebergten. Het meer staat bekend om haar drijvende boomgaarden, de Intha-dorpjes op palen en met name de unieke manier van roeien van de vissers. Net als gondeliers staan de vissers op hun bootjes.

In tegenstelling tot de Venetianen omklemmen de vissers op het meer de roeispaan met hun been. Afhankelijk van de waterstand kunnen de Shwe Indein ruïnes bezocht worden, vanaf waar er een prachtig uitzicht is over de stoepa’s, de vallei en het meer. Tijdens een boottocht kunnen reizigers zelf tussen de drijvende akkers door varen naar het plaatsje Ywama. Bovendien kunt u ook voor een mooi souvenir goed terecht bij het Inlemeer: er is een vijfdaagse markt, die dagelijks wisselt tussen vijf verschillende dorpjes langs het meer.

Koloniaal Yangon en Mandalay

Gerelateerde afbeelding

De oud-koloniale invloeden van de Britten zijn in Myanmar nog goed zichtbaar. Zo was Mandalay de hoofdstad van Birma ten tijde van de Britse overheersing. Momenteel is Mandalay het culturele en religieuze centrum van het land. Dit wordt gesymboliseerd door de imposante zittende boeddha van Kyauktawgyi aan de zuidzijde van de Mandalayheuvel.

In Yangon is de Britse koloniale invloed beter zichtbaar, met name in de brede wegen en de architectuur. Echter, de grootste bezienswaardigheid in deze stad en tevens het belangrijkste religieuze bouwwerk van Myanmar is de gouden pagode Shwedagon Paya, ofwel de 'gouden draak'. Deze 100 meter hoge koepel schittert je vanuit de gehele stad tegemoet. Vlakbij Yangon ligt bovendien de vergulde rots Kyaiktiyo, die volgens de legende haar perfecte balans boven de afgrond behoudt door een zorgvuldig geplaatste haar van boeddha.

Afbeeldingsresultaat voor yangon

De stranden van Ngwe Saung

Afbeeldingsresultaat voor ngwe saung

Naast de vele religieuze bouwwerken en authentieke landschappen, heeft Myanmar ook een kustlijn van ruim 1.930 kilometer lang. Het aan de Golf van Bengalen gelegen Ngwe Saung staat bekend om haar lange witte zandstranden met palmbomen en het heldere water. Behalve ultiem relaxen, is er nog meer te doen rondom het strand van Ngwe Saung. Zo is er een authentiek vissersdorpje ten zuiden van het strand, zitten er volop vogels om te spotten en biedt het heldere zeewater de mogelijkheid om op mooie plekken te snorkelen. Het is dus een prachtige plaats om bij te komen van een indrukwekkende reis door Myanmar.

Meer informatie over de reizen naar Myanmar neem contact met mij op via danique@yourtravel.nl of via 0615947109.

 

ZOEK & BOEK

Facebook

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten