Stedentrip Vilnius

Vilnius was enige tijd terug nog culturele hoofdstad en wordt door een van ’s werelds beroemdste reisgidsen, Lonely Planet, bejubeld.

Welkom in Vilnius!

Stedentrip

Bruisende hoofdstad 

Wij geven u graag nog een handvol extra redenen om deze veelzijdige hoofdstad van Litouwen te gaan ontdekken.

Vilnius verrast iedereen

Laat u door Vilnius verrassen. Ga op ontdekking in het oude centrum, waar u heerlijk wandelt door de vele kleine steegjes en langs vele prachtige kerken. De meeste van de oude klassieke gebouwen in de historische stad prijken op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Allen hebben zij een eigen karakter en een eigen architectuur en bouwstijl. Gotische kerken naast renaissance huizen, eclectische panden naast , neoclassicistische gevels, u treft het in deze stad allemaal gemoedelijk naast elkaar.

Cafe s en barretjes

Laat u tijdens uw stedentrip naar Vilnius ook verrassen door de veelzijdigheid aan kleine cafe s en barretjes.

Bezoek Užupis

Twee steden voor de prijs van een. Hoe kan dat, hoor ik u denken. Bij een stedenreis Vilnius krijgt u namelijk Užupis cadeau. Dit is een onconventionele stadskwartier in het centrum, een wijk die zich in 1998 onafhankelijk verklaarde. Een bolwerk van kunstenaars, compleet met eigen valuta.

KGB museum

Ooit was Litouwen, even als de ander Baltische Staten in handen van de Sovjet Unie. Voor een blik op deze geschiedeins bezoekt u het KGB museum, dat eigenlijk de naam ‘museum voor genocide slachtoffers’ draagt. De duistere geschiedenis van het land ontvouwt zich in dit indrukwekkende museum.

Laat u ook verrassen door Veelzijdig Vilnius.

Stedentrip Vilnius zoeken en boeken

Via het zoekmenu kunt u uw stedentrip zoeken en boeken. Let op: dit is slechts een selectie van ons totale stedentrip Vilnius aanbod. YourTravel biedt het grootste aanbod aan stedentrip en stedenreizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland.

Kijk voor alle stedentrip reizen op deze website of neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Travel Agent op. 

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten