Vertrekdatum

Voorkeur Accommodatie

 

Stedentrip Venetië

Venetië is werkelijk uniek! De stad is gebouwd op meerdere eilanden. Loop over de vele bruggetjes, dwaal door de smalle steegjes, pak één van de kenmerkende gondeltjes en breng een bezoek aan het Dogenpaleis en de Basiliek van San Marco. Het aanbod bezienswaardigheden is gigantisch!

Venetië is echt één groot openluchtmuseum.

Venetie

Indrukwekkend

De sprookjesachtige stad zal veel indruk op u maken. U komt ogen en oren te kort! Maak een bootocht over de kilometer lange Canal Grande. Dit kanaal loopt dwars door Venetië en heeft aan weerszijden prachtige koopmanshuizen, waaronder de bekende Ca’ d’Oro ( Het Gouden Huis). Het bekendste plein van de stad is het San Marco plein. U vindt aan dit plein onder andere het Dogenpaleis. Tussen het Dogenpaleis en de “prignoni” (gevangenis) ligt de Brug der Zuchten. Volgens de legende heeft de brug zijn naam gekregen door het gejammer en gezucht van de gevangen die op weg waren naar hun verhoor.

Rialto

De oudste brug van de stad is de mooie Rialtobrug. Alleen al het rondlopen in Venetië  is genoeg om betoverd te raken door deze unieke stad. Boek ook zeker een typische Venetiaanse gondeltocht en bezoek ook de nabijgelegen eilanden Burano en Murano. Het rustigere eiland Burano is al van veraf te herkennen aan de hoge gekleurde huizen en de hoge toren van de kerk. Het eiland is te bereiken met een “vaporetto”

TIP: Neem de busboot, de “vaporetto”

Aangezien Venetië een autovrije stad is, treft u er geen taxi’s, trams of bussen aan. In plaats daarvan kunt u gebruik maken van een soort busboot, de “vaporetto”, welke op meerde punten in de stad aanlegt. Er zijn diverse kaartjes te koop waaronder ook voor 24, 48 of 72 uur. Een typisch Venetiaans vervoersmiddels is uiteraard een gondel, maar dit is een prijzig vervoermiddel. U betaalt €100 voor circa 50 minuten. Ook kunt u gebruik maken van een watertaxi, maar ook dit is vrij kostbaar vervoersmiddel. In Venetië zijn er maar drie bruggen die alle eilanden met elkaar verbindt. Op verschillende plekken treft u een “traghetti” aan. Dit “pontje” brengt u voor ongeveer € 0,50 naar de overkant.

Shop till you drop

Ook voor de shopper is Venetië een ideale bestemming. Het is vrijwel niet mogelijk om zonder typisch Venetiaans souvenir terug te reizen. Venetië telt extreem veel souvenirwinkels, antiekwinkeltjes en shops waar u fraaie Venetiaanse carnavalsmaskers kunt kopen en natuurlijk: schoenenzaken.  Rondom het Piazza San Marco bevinden zich de bekende en dure modezaken. Ook kunt hier ook goed terecht voor sieraden bij een van de vele juwelierszaken. Iet op, voordeligere winkels vindt u in het gezellige Strada Nuova. Dit is een winkelstraat in een normale wijk in Venetïe waar u veel winkel aantreft die “normale” prijzen hanteren.

Proef de venetiaanse keuken

Door de ligging van Venetië bestaat de Venetiaanse keuken vooral uit vis en zeevruchten. De prijzen van de eetgelegenheden rond het San Marco plein liggen relatief hoor. Het is dan ook aan te raden om een restaurantje te kiezen iets verder van het plein gelegen. Echt Italiaans ijs van een “gelateria” mag natuurlijk ook niet ontbreken. Rondom de Rialtomarkt vindt u vele cafés restaurants.  

Stedentrip Venetië zoeken en boeken

Via het zoekmenu kunt u uw stedentrip zoeken en boeken. Let op: dit is slechts een selectie van ons totale stedentrip Venetië aanbod. YourTravel biedt het grootste aanbod aan stedentrip en stedenreizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland.

Kijk voor alle stedentrip reizen op deze website of neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Travel Agent op. 

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten