Vertrekdatum

Voorkeur Accommodatie

 

Madrid

Madrid

Waar velen de Catalaanse hoofdstad, Barcelona, met een bezoek vereren, kiezen naar verhouding slechts weinig mensen voor een stedenreis naar de Spaanse hoofdstad, Madrid. 

De ‘gouden driehoek’

Het Prado, Museum Reina Sofia en het Thyssen-Bornemisza, zijn de 3 belangrijkste musea van de stad liggen.

Door het feit dat ze zo dicht bij elkaar liggen spreekt men wel van de ‘gouden driehoek’, gelegen aan de Paseo del Prado. Slechts tijd voor een museum, kies dan voor het het Museo del Prado, zoals het museum officieel heet. Een van de bekendste kunstmusea ter wereld vol topstukken. Na een museumbezoek, zoekt u het groen van de stad op. Maak in het Retiro-park een wandeling, of huur een bootje en vaar over het kunstmatig aangelegde meer in het fraai aangelegde park. 

Must see!

Een bezienswaardigheid die lastig over het hoofd te zien is, is het Palacio Real de Madrid.

Kijkende naar de enorme omvang van dit koninklijke paleis, is het niet verwonderlijk dat het enorme complex meer dan 2.800 kamers telt.

Tip: Elke woensdag 12.00 uur vindt de wisseling van de wacht plaats. 

Shoppen?

Liefhebber van winkelen?

Sla de Gran Via dan zeker niet over. Gedurende de laatste dag van de week treft u talloze oude snuisterijen op El Rastro, de grootste en oudste vlooienmarkt van Madrid. 

Stedentrip Madrid zoeken en boeken

Via het zoekmenu kunt u uw stedentrip zoeken en boeken. Let op: dit is slechts een selectie van ons totale stedentrip Madrid aanbod. YourTravel biedt het grootste aanbod aan stedentrip en stedenreizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland.

Kijk voor alle stedentrip reizen op deze website of neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Travel Agent op. 

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten