Vertrekdatum

Voorkeur Accommodatie

 

Krakau, het Florence van Polen

YourTravel stedentrip

Cultuur en architectuur

In de voormalige hoofdstad van Polen, viert cultuur en architectuur hoogtij. Waar Warchau, de huidige hoofdstad, veel te lijden kreeg tijdens de Tweede Wereldoorlog,  kwam Krakau vrijwel ongeschonden uit de strijd. De stad is reeds eeuwenlang een belangrijk handel, kunst- en bestuurscentrum, echter kunt er ook uitstekend terecht om te shoppen en te ontspannen.

Wavel

De sporen van meer dan 750 jaar geschiedenis zijn in Krakau, een van de oudste steden van het land, terug te vinden in vele bezienswaardigheden. Brengt u zeker een bezoek aan het kasteel en de kathedraal van Wavel, fotografeer het prachtige marktplein, sla de lakenhallen niet over en vergeet ook zeker de Mariakerk en de Universiteit niet.

UNESCO Werelderfgoedstad

Gezien de keur aan musea, massa’s monumentale panden wordt deze UNESCO Werelderfgoedstad  ook wel  het ‘Florence van Polen’ genoemd.

De wonden van de Tweede Wereldoorlog zijn vanuit Krakau terug te zien in het nabij gelegen voormalige concentratiekamp Auschwitz. Het kamp doet thans dienst als museum en het toont u aan de hand van documenten, foto’s en persoonlijke bezittingen de geschiedenis. 

Stedentrip Krakau zoeken en boeken

Via het zoekmenu kunt u uw stedentrip zoeken en boeken. Let op: dit is slechts een selectie van ons totale stedentrip Krakau aanbod. YourTravel biedt het grootste aanbod aan stedentrip en stedenreizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland.

Kijk voor alle stedentrip reizen op deze website of neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Travel Agent op. 

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten