Vertrekdatum

Voorkeur Accommodatie

 

Stedentrip DUBLIN

YourTravel stedentrip

Dublin is 'The Place to be'

Dublin is een plek waar u zich in het middeleeuwse centrum vergaapt aan oude gebouwen zoals bijvoorbeeld de bekende Saint Patrick’s Cathedral.

Publin

Deze bruisende stad telt  zo'n 800 pubs en heeft daarmee een ware pub-cultuur.

Bekend zijn natuurlijk de zgn. 'live  pubs', waar volop muziek wordt gemaakt en meegezongen kan worden. Kroegen zijn er in Dublin voor iedereen, Allen hebben ze een gemoedelijke huiskamersfeer..

Ook als u niet zo'n cafe-ganger bent, kunt u zich in Dublin prima vermaken. De stad kent een lange traditie op het gebied van literatuur en telt vele prachtige, monumentale panden en parken . Dublin heeft een enorm aanbod aan winkels en markten met uiteenlopende waren.

Stad in beweging

Daarnaast is Dublin is eveneens een stad in beweging.

Dat ziet u onder andere terug in de zogeheten Docklands, gelegen langs de oevers van de Liffey rivier. Het is een plek die volop in beweging is. Naast grote instanties als de Centrale bank en het convention centre schieten in deze opkomende wijk nieuwe hotels, hippe restaurants en koffietentjes uit de grond. Deze voormalige industrieplek vormt een nieuw kloppend hart in de stad. 

Eveneens gelegen aan de rivier treft u het CHQ. Deze plek barst uit haar voegen van historie, echter tegenwoordig doet het pand dienst doet als foodhall/exporuimte en biedt het ruimte aan EPIC, het Ierse Emigratie museum. 

Oudste universiteit van het land

De rij kan behoorlijk lang zijn, dus trekt u genoeg tijd uit voor een bezoek.

Niet zomaar een bezoek aan een bibliotheek, nee een van de oudste universiteitsgebouwen van het land. In de bibliotheek van het Trinity College ligt het Book of Kells, een geschrift 800 na Christus.

Gabh an lá

Pluk de dag

Stedentrip Dublin zoeken en boeken

Via het zoekmenu kunt u uw stedentrip zoeken en boeken. Let op: dit is slechts een selectie van ons totale stedentrip Dublin aanbod. YourTravel biedt het grootste aanbod aan stedentrip en stedenreizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland.

Kijk voor alle stedentrip reizen op deze website of neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Travel Agent op. 

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten