Vertrekdatum

Voorkeur Accommodatie

 

Stedentrip Bologna

Bologna, of te wel La Rossa, de rode. Deze bijnaam dankt de stad aan de rode gebouwen en daken.

Bologna heeft een geweldig rijke keuken; je eet er de lekkerste pasta’s van Italië.

Stedentrip

Piazza Maggiore en het kleine Piazza del Nuttuno

Het centrum van Bologna bestaat uit twee pleinen die aan elkaar grenzen: het grote Piazza Maggiore en het kleine Piazza del Nuttuno. Op het Piazza Maggiore vind je diverse bezienswaardigheden, zoals de San Petronio (de belangrijkste kerk) en het stadhuis. Op het Piazza del Nuttuno staat de Fontana del Nettuno, een fontein waarop de Griekse god Neptunus staat afgebeeld. Op vijf minuten lopen van de pleinen vind je de middeleeuwse eyecatchers van de stad: De torens Asinelli en Garisenda (97 en 48 meter hoog). 

Lekker compact

Bologna is een compacte stad. Binnen de oude stadsmuren – een groot deel staat nog overeind – vind je vrijwel alle bezienswaardigheden. Deze liggen allemaal op loopafstand van elkaar. Verder vallen de arcaden op. In het oude centrum namelijk vind je veertig kilometer aan bogengalerijen! Het is de reden dat niemand in Bologna in de stress schiet als er en spatje regen valt. Je wordt gewoon niet nat!

Veel uitgaansgelegenheden

Naast het mooie historische centrum is het vooral de sfeer die Bologna zo bijzonder maakt. Als het mooi weer is, drinken studenten tot laat in de avond hun biertjes op het Piazza Maggiore en het Piazza del Nuttuno. Daarna vertrekken de jongeren richting de studentenwijk. Zeker aan de Via Zamboni, de hoofdader van de wijk, zitten veel uitgaansgelegenheden. En terrassen. Je zit middenin de rode stad, met een bord pasta op je schoot. Veel plezier!

Stedentrip Bologna zoeken en boeken

Via het zoekmenu kunt u uw stedentrip zoeken en boeken. Let op: dit is slechts een selectie van ons totale stedentrip Bologna aanbod. YourTravel biedt het grootste aanbod aan stedentrip en stedenreizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland.

Kijk voor alle stedentrip reizen op deze website of neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Travel Agent op. 

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten