ZOEK & BOEK

Vertrekdatum

Voorkeur Accommodatie

 • Aruba
 • Aruba
 • Aruba
 • Aruba
 • Aruba
 • Aruba
 • Aruba
 • Aruba
 • Aruba
 • Aruba
 • Aruba
 • Aruba
 • Aruba

Aruba

Een prachtige en veelzijdige premium bestemming waar je in alle rust van de natuurlijke schoonheid van het eiland geniet.

Denk aan kilometerslange, hagelwitte stranden die je direct in vervoering brengen, tot een keur aan luxe spa’s en heerlijke culinaire hoogstandjes in meer dan 200 restaurants.

Met een gemiddelde temperatuur van 28 graden en een verkwikkende bries, waait de stress letterlijk van je af terwijl je in een permanente staat van ontspanning geraakt.

Eagle Beach, paradijselijke stranden

Aruba heeft de meeste zonuren in het Caribisch gebied

Ondanks dat Aruba tropische temperaturen kent en het er gemiddeld tussen de 28 en 32 graden is, voelt de zon altijd aangenaam door de constante zeebries uit de Noordoostpassaat. Het veilige eiland kent brede paradijselijke stranden met een azuurblauwe en kristalheldere zee.

Naast relaxen op deze stranden leent de kust zich ook uitermate goed voor diverse watersporten.

High rise & low rise

De hotels op Aruba zijn hoofdzakelijk te vinden in twee gebieden. De meest populaire kuststrook Palm Beach dat bekend staat om haar hoogbouw hotels, ook wel high rise genoemd. Terwijl Eagle Beach gekenmerkt word door de laagbouw, de low rise.

Beide plekken liggen in het noord-westen van Aruba, het toeristisch epicentrum. Dit deel van het eiland, samen met het zuid-westen is het voornaamste decor voor de paradijselijke stranden waar je letterlijk bij wegdroomt als je aan een Caribisch bounty-eiland denkt.

Aruba’s prachtige, onstuimige Noordoostkust

Aruba’s prachtige, onstuimige Noordoostkust

Arikok National Park

In het Noordoosten van Aruba ligt het Arikok National Park dat bijna 20% van het totale eiland beslaat en daarmee een van de grootste grootste natuurreservaten in het Cariben is. Het park neemt bezoekers mee op een reis door heuvelachtige rotsformaties en kalksteenterrein ontstaan door gefossiliseerd koraal. Het park is ook de thuisbasis voor diverse zoogdieren, vogels en reptielen.

De 188 meter hoge berg Sero Jamanota verleidt wandelaars tot een klimtocht die eindigend aan de top een van de prachtigste vergezichten van het eiland biedt. Ook vindt men in het park diverse verstopte baaien en grotten.

De Fontein grot en de Guadirikiri grot

Arikok kent twee natuurlijke grotten die men kan betreden. De Fontein grot en de Guadirikiri grot, beide erg geliefd onder bezoekers. Deze grotten vertellen het verhaal van de ontstaansgeschiedenis van Aruba, onder meer door de eeuwenoude indianentekeningen in de plafonds en aan de muren.

In en onder water

Omdat het water aan de Noordoostkust nogal ruw is biedt de Natural Pool, ook wel bekend als Conchi in het Papiaments, de nodige verkoeling. Dit natuurlijke zwembad is gedurende miljoenen jaren gevormd en wordt vanuit een opening continu met kraakhelder oceaanwater gevoedt. Vanuit het kalme water kan men de wilde golven zien breken op de rotsen en het geweld van de natuurelementen aanschouwen.

Ook valt er onder water genoeg te ontdekken, je kunt er dus ook heel goed snorkelen.

Heerlijk ontspannen en feesten op Aruba

Heerlijk ontspannen en feesten op Aruba

Carnaval

De Caribische eilanden staan bekend om hun ontspannen leefstijl. Daar hoort ook een van de meest uitbundige carnavalsvieringen in het Cariben bij, het carnaval op Aruba geldt immers als een van de grootste en mooiste in de regio. De hele maand februari en begin maart staan in het teken van het carnaval. Volgens de Arubanen is dit iets wat men minimaal één keer in zijn leven moet ervaren. Het hoogtepunt van het kleurrijke carnaval op Aruba is de Grande Parade in Oranjestad, welke altijd wordt gehouden op de zondag voor Aswoensdag.

Soul Beach Music Festival

Naast carnaval staat Aruba ook bekend om haar vele muziekfestivals. Van soul en R&B tot jazz, funk, Latijns Amerikaanse muziek en dance. Een van Aruba’s populairste muziekfestivals is het Soul Beach Music Festival, het grootste R&B festival in het Cariben, waar grote namen als R Kelly, Alicia Keys, Mary J Blige, Robin Thicke en LL Cool J hebben opgetreden.

De internationaal vermaarde krant USA Today verkoos het Soul Beach Music Festival zelfs tot één van de top vijf evenementen in het Caribisch gebied.  

Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbodYourTravel biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Travelagent op. 

 

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten