ZOEK & BOEK

Vind uw persoonlijke

Travel Agents

Maleisië: een schatkamer vol natuur en cultuur

Van de imponerende wolkenkrabbers van Kuala Lumpur tot de orang-oetans in de regenwouden van Maleisisch Borneo: Maleisië heeft de reiziger veel te bieden. KLM vliegt dagelijks non-stop naar Kuala Lumpur.

Natuur en cultuur in veelzijdig Maleisië

Maleisie KLM

Het land bestaat eigenlijk uit twee delen: West-Maleisië met de hoofdstad Kuala Lumpur en Oost-Maleisië, dat op Borneo ligt.

Elk deel is een aparte vakantie waard, maar wie wil kan het ook prima combineren. 

Mix van culturen

Maleisie KLM

Maleisië is een gastvrij land, waar verschillende culturen naast elkaar zorgen voor een boeiende mix van mensen en tradities.

Er zijn ook nog verschillende koloniale invloeden te bespeuren, met als belangrijkste misschien wel het brede gebruik van het Engels.

De grootste bevolkingsgroep is de Maleiers (ruim 50%), maar ook Chinezen hebben een groot aandeel. Dat merkt u het best in de Chinatown van Kuala Lumpur, met de drukke straathandel en Chinese eettentjes. Heel anders is het op Borneo, waar u nog inheemse stammen vindt en nazaten van de roemruchte koppensnellers.  

Bruisend Kuala Lumpur

De mix van culturen ziet u duidelijk terug in de hoofdstad Kuala Lumpur. Met typisch etnische wijken en veel verschillende religieuze gebouwen: van Indiase tempels tot de Jamek Moskee op de plek waar de stad is ontstaan.

Ontspannen kunt in Lake Gardens of tussen het groen van het fraai aangelegde KLCC Park, ook de ideale plek om een foto te maken van de indrukwekkende Petronas Twin Towers.

Voor fanatieke shoppers is het goed te weten dat Kuala Lumpur in Azië bekend staat om zijn shopping malls. Bijvoorbeeld Pavilion, waar u ook uitstekend kunt eten en uitgaan.  

Overweldigende natuur

Wilt u het iets minder bruisend, dan lonkt de overweldigende natuur van Maleisië. Reis vanuit Kuala Lumpur bijvoorbeeld naar de natuurgebieden in het noorden van West-Maleisië.

Met oeroude regenwouden, zoals Belum-Temengor, waar naast tien verschillende neushoornvogels ook grote zoogdieren leven, zoals olifanten, tijgers en tapirs.

Vliegt u door naar Oost-Maleisië (Borneo), dan komt u terecht in de mooiste natuur die de wereld te bieden heeft. Met bijvoorbeeld bijzondere (neus)apensoorten in het Bako Nationaal Park. 

Tropische stranden

Wilt u genieten van een diepblauwe zee en hagelwitte stranden, omzoomd door palmbomen? Dan gaat u naar de oostkust van West-Maleisië .

Daar kunnen de echte Expeditie Robinson liefhebbers helemaal hun hart ophalen. Maak een trip naar het van dit programma bekende eiland Pulau Besar en de omliggende eilandjes, en treed in de (inmiddels uitgewiste) voetsporen van de deelnemers. Primitief kamperen is niet nodig: u vindt er ook een luxe resort.

Logo KLM

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. YourTravel biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Travel Agent op. 

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten