ZOEK & BOEK

Vertrekdatum

Voorkeur Accommodatie

Vind uw persoonlijke

Travel Agents

Beleef de winter in POLEN!

Het winterseizoen in Polen duurt iets langer dan in West of Zuid Europa. De sneeuw ligt daar heel vaak vanaf november tot maart. Poolse bergen bieden heel goede mogelijkheden voor gezellige wintervakanties, maar ook voor skieën, snowboarden en andere wintersporten. De maand december staat synoniem voor magie. De Polen houden enorm van de kerst- en eindejaarssfeer en allen doen wat ze kunnen om bij te dragen aan unieke feesten.

Beleef de winter in POLEN!

Winter city trip

Beleef de winter in POLEN! - Winter city trip

Zoals ieder jaar bieden de Poolse kerstmarkten de unieke kans om kennis te maken met Kerst op zijn Pools: met heerlijk eten, kerstliederen en de mooiste producten. De grote steden van Polen: Krakau, Warschau, Gdansk, Wroclaw, Poznan of Lodz maken plek voor de welbekende kerstmarkten.

Hoewel Kerstmis aan het eind van december is, bereiden de inwoners van Warschau zich al enkele weken eerder voor op Kerstmis. De culinaire geuren van de traditionele gerechten, het geluid van de prachtige Poolse kerstliederen en de kleurrijke versieringen scheppen een unieke ambiance. De winterse stad biedt vele attracties voor ieder budget – kerstmarkten, schaatsbanen, prachtig verlichte straten en pleinen. Met nog meer plezier bezoek je nu musea en andere bezienswaardigheden!

December is ook een zeer goede maand voor een citytrip naar Krakau. In december is het Historisch Museum, op de hoek van de kerstmarkt the place to be, want daar gaat dan een tentoonstelling door van kerststallen. Een Krakause kerststal is een bouwsel van blinkend papier, kralen en bolletjes van aluminiumfolie. Het telt verschillende verdiepingen, de drie torens van Krakau en soms ook lichtjes en bewegende figuren. Uren, dagen of maanden zijn de makers ermee bezig, om op de eerste donderdag van de maand december op de markt van Krakau onder het monument van nationaal dichter Adam Mickiewicz mee te doen aan de jaarlijkse kerststallenwedstrijd.

Winter in de Sudeten (Zuid-West Polen)

De bergen in het zuiden van Polen zijn uniek. Van laag tot hoog, van vlakke pistes tot stijgende... Met andere worden: voor iedereen!  Er is in Polen een ruim aanbod van prachtige wintersportcentra. Naast deze zijn er ook vele rustige en prachtige dorpen, die vooral geschikt zijn voor gezellige familievakanties.

Het Reuzengebergte ligt dichtbij de grens en is gemakkelijk met eigen vervoer vanuit Nederland te bereiken.

Beleef de winter in POLEN! – Sudeten

Het Czarna Góra Resort en de Zieleniec SKI Arena tellen samen 38 skiliften en meer dan 32 km skipistes. Volgens onafhankelijke ranglijsten en de beoordelingen van skiërs en snowboarders behoren deze centra tot de belangrijkste en best uitgeruste skicentra in Polen. Alhoewel ze vlak bij elkaar liggen zijn er duidelijke verschillen. Czarna Góra is groter, gelet op de hoogte en de meer uitdagende skipistes. Zieleniec Ski Arena heeft weer een dichter netwerk aan skiliften en bredere skipistes en sneeuw dat het langst blijft liggen in Neder-Silezië.

TIP: In het seizoen 2020/2021 hebben veel hotels in de regio Sudeten (Czarna Góra) een speciale actie ondernomen om aan haar winter gasten 95% korting op de skipas aan te bieden!

Een waar paradijs voor de skiërs vormt ook  Szklarska Poreba, een stad gelegen op een hoogte van 440-886 m. in Zuid-West Polen.  Dit populaire wintersportcentrum heeft 8000 inwoners en kan ca. 6000 skiërs herbergen. Aan de voet van Sniezka (Sneeuwwitje, 1602 m) ligt een ander bekend wintersportcentrum - Karpacz.

Beskiden

Beleef de winter in POLEN! – Beskiden

Een bekend wintersportcentrum in Polen is Szczyrk gelegen in de Beskid Slaski op een hoogte van 450 m. De stad telt 4500 inwoners en kan ruim 10.000 gasten ontvangen. Ski-routes van verschillende moeilijkheidsgraad zijn voornamelijk geconcentreerd op de Skrzyczne (1257 m), bij de Salmopolska-Pas en op de Bila in Szczyrk. Het net van skiliften wordt verbonden door een ruim 32 km lang "doolhof" van skiroutes.

Poolse traditionele keuken

Beleef de winter in POLEN! – Poolse traditionele keuken

Alles wat we vandaag in de Poolse restaurants en thuis kunnen eten is het resultaat van eeuwenoude tradities. Polen zijn dol op soepen die ze op vele manieren bereiden. Een belangrijk element van een feestdiner is gevogelte soep, dit wordt geserveerd met dunne zelfgemaakte noedels. Een ander populair gerecht is tomatensoep à la crème en soep met zoute augurken. Ook zure roggesoep is een aparte ervaring, soms toegediend in een uitgehold brood.

Eeuwenlang was de Poolse keuken gebaseerd op wild, gevogelte en varkensvlees. Vis was ook erg populair, vooral zoetwatervissen. Zeer populair zijn de pierogi, eigenlijk ravioli, met verschillende vullingen: op z’n Russisch, met aardappelen en wrongel, met vlees en ook gevuld met kool en champignons. In de winter is bigos populair, een mengsel van zuurkool, drie soorten vlees, worst en gedroogde wilde paddenstoelen.

Tatra gebergte en Zakopane – de winterhoofdstad van Polen

Beleef de winter in POLEN! – Tatra gebergte

Hoewel de Tatra niet zo hoog is als de Alpen en er minder skicentra zijn, is het skieën ongekend populair in Polen. Tijdens de winter, die hier meestal eind november begint, komen sleep- en kabelliften in beweging op 35 pistes. Alle pistes zijn verlicht en worden kunstmatig besneeuwd. Ook zijn er hier goede voorzieningen voor snowboarders.

De Winterhoofdstad van Polen is Zakopane, gelegen op een hoogte van 800-1000 meter boven de zee, aan de voet van de TATRA. Zakopane is een ski-kuuroord met de hoogste Europese standaard. In de stad die ongeveer 30.000 inwoners telt, zijn hotels, pensions en herbergen, die tezamen ruim 100.000 toeristen kunnen ontvangen. Op de gasten wachten zwembaden, tennisbanen en uitgebreide fitness-centra. Bijzonder rijk en aantrekkelijk is de folklore van deze regio - de Podhale.

Veiligheidsmaatregelen ivm Covid-19

TIP: Voor de veiligheidsmaatregelen ivm Covid-19 kijk op de site www.polen.travel/nl

Dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

Polen boekt u bij uw reisagent

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten