ZOEK & BOEK

Vind uw persoonlijke

Travel Agents

Alentejo...wat een rust!

De Algarve, Lissabon, Porto klinkt u wellicht bekend in de oren maar kent u de Alentejo?

Deze grootste provincie van Portugal ligt tussen de Algarve en Lissabon en is zeer dunbevolkt. Hoewel de Alentejo zo’n 100 kilometer kustlijn heeft met geweldige stranden en rotsformaties ligt de nadruk op het veelzijdige binnenland.

Verwacht een heuvelachtig landschap, vlaktes met graanvelden, wijn- en olijfgaarden, bossen vol kurkeiken en pittoreske, witte dorpjes op spectaculaire plekken.

Alejento de grootste provincie van Portugal

Monsaraz

Het 17e-eeuwse dorp Monsaraz bijvoorbeeld bevindt zich boven op een berg en ziet u al van veraf liggen. Vanaf de kasteelmuur heeft u een geweldig uitzicht op de omgeving en in de verte schittert het enorme stuwmeer van Alqueva. Dit stuwmeer is de grootste in zijn soort in Europa en het zorgt er voor dat deze regio zelfs tijdens de hete zomer voorzien blijft van water in rivieren en stroompjes.

Het gebied rond Alqueva is uitgeroepen tot Dark Sky Reserve wat betekent dat er weinig omgevingslicht is en u daardoor zeer goed sterren en planeten kunt zien tijdens heldere nachten.

Het 17e-eeuwse dorp Monsaraz

Évora

Een stad die in uw rondreis door de Alentejo niet mag ontbreken is Evora, niet voor niets door UNESCO opgenomen in de Werelderfgoedlijst.

Binnen de stadsmuren vindt u de grootste en belangrijkste Romeinse tempel van het Iberisch Schiereiland. Ook de 800 jaar oude kathedraal zal indruk op u maken. De sterkte constructie met dikke muren en weinig ramen diende als veilige haven voor de lokale bevolking tijdens vele oorlogen.

Elvas

Op slechts 10 kilometer van de Spaanse grens ligt de oude vestingstad Elvas. De stad werd tijdens de Spaanse aanvallen beschermd door een aantal fortificaties.

Het hooggelegen Forta da Graça is een volledig gerestaureerd, reusachtig fort met dubbele muren en bovenop het fort ligt het gouverneurshuis, als een soort kers op de taart.

Evora is opgenomen in de Unesco werelderfgoedlijst

En die rust?

Die vind u overal!

Geen files, goede wegen, voldoende parkeergelegenheid bij de dorpjes en geweldige accommodaties.

Van landelijk gelegen hotels, appartementen met uitzicht op een wijngaard tot de mooie Pousada van studentenstad Évora, ik boek het graag voor u.

Start uw rondreis door de Alentejo met een kort verblijf in de bruisende stad Lissabon, sluit uw rondreis af op een heerlijk strand in de Algarve en u beleeft een zeer veelzijdige vakantie!

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. YourTravel biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Travel Agent op.

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten