ZOEK & BOEK

Vind uw persoonlijke

Travel Agents

  • Bezoek het snelste F1-straatcircuit
  • Bezoek het snelste F1-straatcircuit
  • Bezoek het snelste F1-straatcircuit

Bezoek het snelste F1-straatcircuit

In 2021 werd in Jeddah binnen negen maanden een adembenemend en extreem snel stratencircuit aan de oevers van de Rode Zee gerealiseerd. De volgende stap in Saudi-Arabië is al in ontwikkeling en zal alles overtreffen. “Je zult je ogen niet geloven.” Nadat Formula One Management (FOM) groen licht gaf voor het organiseren van een Formule 1 Grand Prix, naar verluidt tegen een jaarlijkse vergoeding van ruim $50 miljoen, voegde Saudi-Arabië, naast de Spaanse Supercup, de Dakar Rally en de Formule E met de komst van ‘s werelds meest geliefde race een nieuw pronkstuk toe aan hun sportportfolio.

Saudi

Wereldkampioen Max Verstappen

Het beslissende slotstuk in Abu Dhabi is echter niet de enige race die in het collectieve geheugen zal blijven staan. De strijd bereikte een week eerder, tijdens de Grand Prix van Saudi-Arabië, al een kookpunt. Het script dat zich op 5 december 2021 op het Jeddah Corniche Circuit ontvouwde had door Steven Spielberg bedacht kunnen zijn: twee rivalen, een bizarre plottwist en een epische ontknoping. Het gloednieuwe F1-circuit van Saudi-Arabië kende zo een droomdebuut.

Saudi

Racen op een A locatie in Saudi-Arabië

Ook buiten het race-evenement om is een bezoek aan de Corniche van Jeddah de moeite waard. Als je wilt, kun je in het bandenspoor van de coureurs treden en dezelfde route afleggen als zij deden in hun bolides. Echte racefans weten: het is een magisch gevoel om over zo’n strijdtoneel te lopen. Verder beschikt de kuststrook over aangelegde lagunes, parelwitte stranden, imposante hotels en een jachthaven. Wie weet, misschien loop je hier wel een ex-Formule 1-coureur tegen het lijf. Neem ook eens een kijkje in het officiële F1 Visitors Center. De laatste Formule 1-race op het stratencircuit van Jeddah vond plaats op 19 maart 2023 waarbij Max Verstappen als 2e is geëindigd. In 2024 vindt de race plaats op 9 maart.

Saudi

Saudi

YourTravel  biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten