ZOEK & BOEK

Vind uw persoonlijke

Travel Agents

  • Europeesche Reisverzekering

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Vakantiegangers die op het punt staan een reisverzekering af te sluiten, krijgen allemaal te maken met dezelfde vraag: neem ik een kortlopende of doorlopende reisverzekering? Om de juiste keuze te maken is het belangrijk dat u weet wat het verschil is én welke variant het beste past in uw situatie.

Uw persoonlijke reisadviseur helpt u er graag bij!

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Kortlopende of doorlopende verzekering

Het verschil

Het grote verschil tussen de kortlopende en doorlopende reisverzekering is simpel. De namen zeggen het eigenlijk al. Een kortlopende reisverzekering sluit u af voor een vooraf vastgestelde periode, namelijk de duur van uw vakantie. De verzekering eindigt op het moment dat u weer thuis bent.

Een doorlopende reisverzekering sluit u af zonder einddatum. Die loopt door zolang u de verzekering niet opzegt. De doorlopende reisverzekering geldt dus voor al uw vakanties in de looptijd.

Gaat u per jaar drie weken of langer op vakantie? Dan is de doorlopende reisverzekering doorgaans voordeliger.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

De beste keuze

Het is vrij eenvoudig te bepalen wat voor jou de beste keuze is, een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Gaat u per jaar drie weken of langer op vakantie? Dan is de doorlopende reisverzekering doorgaans voordeliger. Bijkomend voordeel bij een doorlopende verzekering is dat u niet voor elke vakantie een verzekering hoeft af te sluiten. U vergeet bovendien nooit een reisverzekering, ook niet als u bijvoorbeeld lastminute een weekendje weg boekt.

Kiest u voor een doorlopende reisverzekering? Vergeet niet om veranderingen in reisgedrag of gezinssamenstelling door te geven aan uw verzekeraar. Bijvoorbeeld bij gezinsuitbreiding moet u dat doorgeven, ook al zijn kinderen tot en met 4 jaar bij de Europeesche gratis meeverzekerd.

En gaat u bijvoorbeeld voor het eerst op wintersport? Zorg er dan voor dat u de bijbehorende dekking toevoegt aan u doorlopende reisverzekering.

Kortlopende reisverzekering voor de duur van uw vakantie

Wintersport

Jaarlijks genieten veel Nederlanders van een wintersport

Om goed verzekerd de piste af te sjezen, moet aan de reisverzekering de dekking ‘Skiën en Snowboarden’ toevoegen. Daarin verschillen de kortlopende en doorlopende reisverzekering niet.

Om goed verzekerd de piste af te sjezen, moet ‘Skiën en Snowboarden’

Uw keuze, kortlopende of doorlopende?

Hopelijk helpt dit artikel bij het maken van de juiste beslissing voor een doorlopende of kortlopende reisverzekering.

Keuze gemaakt of nog vragen?

Neem contact op met uw persoonlijke reisadviseur.

Europeesche Verzekeringen

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten