ZOEK & BOEK

Vertrekdatum

Voorkeur Accommodatie

Vind uw persoonlijke

Travel Agents

De natuur van Aruba

Het paradijselijke eiland is gezegend met veel natuur en talloze wonderen die je nergens anders vindt dan op Aruba

Verken de rustige zandstranden aan de westkust en de grillige baaien aan de noordkust. Beklim de treden naar de top van de Hooiberg, Aruba's iconische heuvel, gevormd door oude vulkanen, of geniet van de natuur in het grootste natuurpark van Aruba, National Park Arikok.

Aruba Arikok NP

Nationaal Park Arikok

In Nationaal Park Arikok gaan de prachtige Caribische witte zandstranden over in ruig woestijnland, torenhoge groene cactussen en kalkstenen kliffen, glad gebeukt door golven en passaatwinden. In dit grote Caribische natuurgebied vind je de Fontein grot en de Natural Pool - twee van de meest ongerepte en onvergetelijke natuurwonderen van Aruba.

Arikok is een van de grootste natuurreservaten in het Caribisch gebied en beslaat 20% van het One happy island. Het park neemt bezoekers mee op een reis door heuvelachtige rotsformaties en kalksteenterrein ontstaan door gefossiliseerd koraal.

Het park is ook de thuisbasis voor diverse zoogdieren, vogels en reptielen.

Aruba Guadirikiri grot

Grotten

In de diepe rotsuitsparingen langs de eilandkust vind je fascinerende smalle grotten waarin je getrakteerd wordt op een mysterieuze wereld vol geweldige stalactieten en stalagmieten.

De Guadirikiri grot is beroemd om zijn twee kamers, verlicht door natuurlijk zonlicht dat door de gaten in het dak van de grot naar binnen valt. In de donkere gedeelten van het grot nestelen honderden ongevaarlijke vleermuizen.

De Fontein grot is de populairste van de grotten en de enige waarin tekeningen van Arawak indianen op de plafonds staan. Hierdoor krijg je in deze grot een echt gevoel van de rijke eilandgeschiedenis.

Bubali Vogelreservaat

Gelegen op wandelafstand van de Palm Beach hotels, biedt het Bubali Vogelreservaat een unieke plek in de natuur om vogels te bekijken. Dit is een geweldige plek om kinderen mee naar toe te nemen om zo dicht bij vogels in de wilde natuur te komen.

Aruba Natuurlijke brug

Natuurlijke bruggen

Over een tijdsbestek van duizenden jaren hebben beukende golven en sterke wind langzaam de kalksteen kliffen langs de noordkust van Aruba uitgesleten en zo verschillende natuurlijke bruggen gecreëerd.

Vóórdat hij in 2005 instortte was de beroemde Natural Bridge tussen de ruïnes van de Bushiribana goudmijn en Andicuri Beach de grootste en meest gefotografeerde natuurlijke brug. De overblijfselen van deze brug zijn nog steeds een toeristische attractie op Aruba, waarbij de aangrenzende, intacte Baby Bridge ook een bezoek verdient.

Aruba Zandduinen

Zandduinen

Het duingebied wordt ook wel aangeduid als de ‘California Sand Dunes’.

Het gebied is, net als de nabijgelegen vuurtoren, vernoemd naar het beroemde schip 'California' dat hier zonk voor de kust. Het duingebied ligt op het uiterste, noordwestelijke puntje van het eiland, in een zeer sensationeel landschap. De uitgestrekte zandduinen bieden uitzicht op de historische vuurtoren en een spectaculaire rotsachtige kustlijn.

Verderop, langs dezelfde kustlijn, vind je de ongerepte, witte zandduinen van Wariruri en van Boca Prins, gelegen in het Nationale Park Arikok.

Aruba Natural Pool

Natural Pool

In een grillige rotsformatie omringt vulkanische gesteente een kleine kom, waarmee een kalm natuurbad werd gecreëerd: Aruba's Natural Pool.

Langs de verlaten kustlijn beuken tijdens het opkomende tij de spectaculaire golven regelmatig op de rotsen. Het unieke natuurbad, dat in het National Park Arikok ligt, staat ook bekend als 'Conchi' (kom)

Aruba boekt u bij uw reisagent

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. YourTravel biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Travel Agent op. 

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten