ZOEK & BOEK

Vind uw persoonlijke

Travel Agents

Ontdek Santo Domingo

Beleef het echte Dominicaanse leven

De stad Santo Domingo ontdekken is een geweldige manier om kennis te maken met de geschiedenis van het land en tegelijk ook met de sfeer en het echte Dominicaanse leven.

Het “koloniale stadsdeel” werd in 1502 gebouwd

De wieg van de Nieuwe Wereld sinds 1496

Een historiche enclave

Santo Domingo de Guzman werd in 1496 gesticht door Don Bartholomeus Columbus, Gouverneur van de “Grenslanden”. Daarmee is het de allereerste stad van de Nieuwe Wereld.

Het “koloniale stadsdeel” werd in 1502 door Nicolas de Ovando gebouwd en vormt als het ware een stad in de stad. Deze historische enclave van de hoofdstad is door de Unesco als werelderfgoed erkend en herbergt schatten van monumenten.

De totale oppervlakte bedraagt slechts 3 km² zodat men deze zone via mooie wandelingen kan verkennen. De geplaveide straten en de eeuwenoude voorgevels van de koloniale huizen vormen een pittoresk decor voor bars en cafés en voor restaurants en hotels waarvan een aantal geïntegreerd zijn in het hart van historische monumenten.

Catedral Primade de América

Zeven wonderen om er te ontdekken

Het Alcázar de Colón, Catedral Primade de América (de eerste kathedraal van Amerika), het Ozama-fort, het museum Las Casas Reales, de Nationale Botanische Tuin, de promenade "Malecon" en het Paleis voor Schone Kunsten, zijn de zeven wonderen van de Dominicaanse hoofdstad.

Deze zijn opgenomen in de “Lijst van de Schatten van het Cultureel Werelderfgoed”.

Twee van deze parels zijn echt niet te missen:

De Nationale Botanische Tuin

In deze Botanische Tuin bevinden zich verschillende permanente tentoonstellingen over orchideeën, bromelia’s en varens. Er worden geregeld culturele activiteiten georganiseerd met betrekking tot de autochtone flora.

De Nationale Botanische Tuin

Het Alcazar de Colon

Gedurende zestig jaar was dit de zetel van de Spaanse kroon in de Nieuwe Wereld, en dus speelde het Alcazar de Colon een strategische rol in de Spaanse verovering en kolonisering van Amerika. Hier hebben Cortez, Pizzarro, Balboa en Velazquez de verovering gepland van respectievelijk Mexico, Peru, Panama en Cuba.

Als residentie van Don Diego Columbus, onderkoning der Indiën, viceadmiraal en zoon van de beroemde zeevaarder, was het Alcazar de Colon de verblijfplaats van het eerste onderkoningschap van Amerika in de zestiende eeuw. Dit bouwwerk is gelegen op de Plaza de España in het oud-koloniale stadsgedeelte. Het werd gebouwd met koraalrots in een stijlmengeling van mudejar en gotiek, tussen 1510 en 1514 met behulp van 1500 inboorlingen.

Niet één enkele nagel werd gebruikt voor de constructie van de 22 plaatsen, 72 deuren en vensters van het eerste paleis in Europese stijl van de Nieuwe Wereld. In 1955 werd het gerestaureerd.

’s Avonds wordt dit gebouw verlicht en op een bewonderenswaardige manier in de kijker gezet, terwijl het hele plein zich met vreugde vult. In de maand december staat er een majestueuze kerstboom en de terrassen van de bars en de stijlvolle restaurants in de prachtige koloniale gebouwen blijven dan permanent bevolkt.

Dit is beslist een van de meest trendy plekken van het koloniale stadsdeel.

Het Alcazar de Colon

Via het onderstaande zoekmenu kunt u reizen zoeken en boeken. Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. YourTravel biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Travel Agent op.

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten