ZOEK & BOEK

Vind uw persoonlijke

Travel Agents

  • Europeesche Verzekeringen

Mag u een reis annuleren vanwege een afgelast concert? 

Allrisk Annulerings verzekering

Vlak voor uw reis belandt uw beste vriend in het ziekenhuis. Of u wilde naar Londen voor een concert, maar dat wordt afgelast. Omdat er veel persoonlijke redenen zijn om een reis te annuleren, heeft de Europeesche Verzekeringen Allrisk Annulering in het leven geroepen.

Een afgelast concert of bosbranden op uw bestemming kunnen vallen onder uw Allrisk annuleringsverzekering

Met Allrisk Annulering krijgt u 100% van de annuleringskosten vergoed als u om een standaard reden annuleert, zoals een ongeluk waardoor u niet meer kunt vliegen of het overlijden van een grootouder (evenals de standaard Annuleringsverzekering).

De wedstrijd wordt geannuleerd, dit is buiten uw schuld en onvoorzien

Wilt u annuleren om een andere reden die voor u persoonlijk belangrijk is?

Dan krijgt u 75% van de annuleringskosten vergoed. Maar let op: deze verzekering stelt wel een paar voorwaarden aan het annuleren. Zo moet de reden van annulering ‘onvoorzien’ zijn en ‘buiten uw schuld’.

Wat betekent dat in de praktijk?

Dat leggen we graag uit met de volgende voorbeelden:

  • De reden van het boeken van het vliegticket is een concert. U heeft uw vliegticket en concertkaartje geboekt. Helaas wordt een week van tevoren het concert gecanceld. Dat is onvoorzien en buiten uw schuld. U kunt dus een beroep doen op de Allrisk Annulering.
  • Een voetbalwedstijd in Barcelona wordt gepland op zaterdag, onder voorbehoud. De wedstrijd kan nog verplaatst worden naar zondag of maandag. U boekt een terugreis voor de maandagochtend. De wedstrijd wordt toch naar maandag verschoven. Dit is niet onvoorzien. De Allrisk Annulering geldt niet.
  • De reden van uw reis is een bezoek aan een natuurreservaat. Alles is geboekt en er breken bosbranden uit. Dit is onvoorzien en buiten uw schuld.
  • De reden van uw reis is een bezoek aan een natuurreservaat. Om goedkope tickets te kopen, boekt u uw reis ver van tevoren. De tickets voor het natuurreservaat kunnen pas 3 maanden van tevoren worden geboekt. U wacht tot 2 maanden van tevoren en u komt erachter dat het natuurreservaat is volgeboekt. Dit is niet buiten uw schuld en onvoorzien. U had eerder kunnen boeken, want het natuurreservaat is voor u de reden om die reis te maken. De Allrisk Annulering geldt niet.

De verzekering biedt dus geen dekking voor annuleringsredenen waarvan u vóór het afsluiten van de verzekering al op de hoogte was (niet onvoorzien) of waaraan u zelf iets had kunnen doen (niet buiten eigen schuld).

U kunt geen beroep doen op de Allrisk Annulering wanneer:

  • U geen zin heeft in de vakantie;
  • U vindt dat het vervelend weer is;
  • De reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is;
  • U al recht heeft op een uitkering vanuit het Calamiteitenfonds.

YourTravel biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Travel Agent op.

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten