ZOEK & BOEK

Vind uw persoonlijke

Travel Agents

Reis mee met Tenzing Travel naar het pure Thailand

Op zoek naar het onontdekte Thailand? In het noordoosten, grenzend aan Laos, ligt de Thaise provincie Loei. Dit onbekende juweeltje bezit een rijke cultuur, met vele bijzondere tradities en een uiterst vriendelijke lokale bevolking.  

Kies voor het 4-daagse arrangement van Tenzing Travel: Loei Province, The Colours of Mekong Culture, vanaf € 611,- p.p.

Ontdek het authentieke Thailand in Loei

De ontdekkingstocht door Loei start met een rit naar het plaatsje Chiang Khan. Ga mee op een boottocht over de Mekong-rivier en geniet van de ondergaande zon.

U kijkt uit over de oevers van Thailand en Laos, waarbij de rivier de natuurlijke grens vormt tussen beide landen. ’s Avonds komt Chiang Khan tot leven met allerlei gezellige eetkraampjes in de hoofdstraat Chai Kong.

Neem deel aan Thaise tradities

Sta een dag vroeg op, voor het geven van een aalmoes (in de vorm van ‘sticky rice’) aan de lokale monniken. Zij lopen iedere dag tijdens zonsopgang via Mekong Street in Chiang Khan naar het klooster.

Dit ritueel kan normaal gesproken alleen van een afstand worden aanschouwd, maar in Loei mag u juist zelf aan de traditie deelnemen.

Draag witte kleding, uit respect voor de monniken en neem plaats op een rieten kleedje. Dan is het afwachten tot de eerste monniken voorbijlopen. Een indrukwekkende en vooral authentieke belevenis! 

 Thailand

Bezoek de mooiste tempels

Bezoek in ieder geval een van de mooiste tempels van Loei, de Wat Neramit Vipassana tempel. Met een prachtige ligging bovenop een heuvel, is het uitzicht alleen al de moeite waard.

In de tempel staat een replica van een van de mooiste boeddha-beelden van Thailand: Phra Puttha Chinnarat, waarvan het origineel in de Phitsanulok-provincie te vinden is. De tempel is prachtig versierd en wordt omgeven door een keurig onderhouden tuin. Op een paar Thai na, bent u daar ongetwijfeld de enige toerist.

Proef gerust lokale gerechten!

Verwacht in Chiang Khan  geen drukke bars, maar wel sfeervolle koffietentjes, met uitzicht op de Mekong-rivier.

Opvallend is dat de westerse toeristen op een hand te tellen zijn, maar dat juist de Thai zelf hier graag op vakantie komen. 

Op zoek naar een bijzonder ontbijt?

Ga dan naar de lokale ochtendmarkt in Chiang Khan….Een sterke maag is wel zo prettig, want voor sommige geuren (lees: geroosterd vlees) is het wel erg vroeg. De gefrituurde donutstengels van banaan, zijn erg lekker! Bestel een echte Thaise koffie, die wordt gedronken met gecondenseerde melk.

Tip: huur een fiets

Huur een fiets in Chiang Khan en verken de smalle zijstraatjes, waar charmante houten huizen het decor vormen. Sla tijdens de fietstocht de mooie boulevard langs de Mekong niet over, want hier wordt u getrakteerd op een prachtig uitzicht.

Thailand

4-daags arrangement 

Kies voor het 4-daagse arrangement van Tenzing Travel: Loei Province, The Colours of Mekong Culture, vanaf € 611,- p.p. en combineer het verblijf met andere regio’s in Thailand, zoals het bruisende Bangkok of het avontuurlijke Khao Sok National Park.

Verlengen aan een van de ongerepte stranden van Thailand? Dan is Koh Chang zeker een aanrader!

Logo Amazing ThailandTenzing

Dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. YourTravel biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Travel Agent op.

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten