ZOEK & BOEK

Vind uw persoonlijke

Travel Agents

Avontuur en actie: dat is Peru!

Ga mee op een reis terug naar de tijd van de Inca’s en de Chachapoyas

Bewandel de vele mysterieuze paden, bezoek archeologische vindplaatsen en kom alles te weten over de rijke geschiedenis van dit land:

Peru is één groot openluchtmuseum.

Maar ook de explosieve geuren, kleuren, geluiden en smaken van Peru verrassen: maak kennis met Peru, het rijkste land ter wereld.

De geheimen van Noord-Peru

Het Amazonegebied is één van Peru’s best bewaarde geheimen en een ‘must-visit’ voor avonturiers. 

Verscholen in het Peruaanse noordelijke Amazonegebied, op zo’n 1,5 uur vliegen vanaf de hoofdstad Lima, ligt een paradijs aan ongebaande paden, unieke flora en fauna, hoge pieken en valleien watervallen en archeologische vondsten uit pre-Inca beschavingen.

Ontrafel de mysteries van Noord-Peru en maak kennis met de Gocta waterval, één van ’s werelds hoogste watervallen, het fort van Kuélap, de kustregio La Libertad, de mummies en mysteries van Leymebamba en het Amazonewoud van Loreto.

AMAZONAS Gocta fall Millennials Aleman @PROMPERU

Hoogtepunten van Zuid-Peru

Zuid-Peru is een aaneenschakeling van hoogtepunten: de populaire Inca trail naar Machu Picchu, koloniale steden als Puno en Cusco, sandboarden in de woestijn bij Huacachina, pinguïns en zeeleeuwen spotten bij Las Islas Ballestas en condors bewonderen in de Colca vallei. Dit deel van Peru heeft alles wat reizigers zoeken in een avontuurlijke en veelzijdige vakantiebestemming.

Toch heeft Zuid-Peru bezoekers nog veel meer te bieden. Verborgen tussen de drie indrukwekkende vulkanen de Misti, de Chachani en de Pichu Pichu ligt namelijk de koloniale ‘witte’ stad Arequipa. Struin hier over de lokale markt van San Camilo, bezoek het fotogenieke kleurrijke klooster van Santa Catalina en proef de overheerlijke lokale gerechten in één van de vele picanterías die de stad telt.

Peru...avontuurlijke en veelzijdige vakantiebestemming!

De voormalige Inca-stad Cusco is bij velen onderdeel van een rondreis door Zuid-Peru, maar vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan de indrukwekkende zoutmijnen van Maras en de cirkelvormige terrassen van Moray. Bent u wandelliefhebber en is de reden voor uw bezoek aan Zuid-Peru het maken van een wandeltocht? Overweeg dan de Ausangate Trek, de Lares Trek, de Salkantay Trek of de Choquequirao Trek en maak kennis met het avontuurlijke Peru!

Fort van Kuélap Credits Fernando López and PROMPERU

De rijke smaak van Peru

Hemel op aarde voor culinaire fijnproevers

Met ontelbare lokale markten, verschillende culinaire festivals, één van ’s werelds beste chefs, Virgilio Martínez Véliz, en meerdere noteringen in de ‘Top 50 restaurants ter wereld’, is Peru hemel op aarde voor culinaire fijnproevers. De goddelijke smaken zijn een mix van oude en nieuwe gerechten en zullen u lang bij blijven. 

Gerechten die u zeker niet mag missen tijdens uw bezoek aan Peru zijn het nationale visgerecht Ceviche, het vleesgerecht Lomo saltado of aardappelgerecht Causa. Uiteraard proeft u deze gerechten onder het genot van een Pisco Sour; Peru’s nationale cocktail.

Ceviche de pescado - Credits Enrique Castro-Mendivil

YourTravel biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Travel Agent op. 


 

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten