Vertrekdatum

Voorkeur Accommodatie

Vind uw persoonlijke

Travel Agents

  • Verenigde Arabische Emiraten
  • Verenigde Arabische Emiraten
  • Verenigde Arabische Emiraten
  • Verenigde Arabische Emiraten
  • Verenigde Arabische Emiraten
  • Verenigde Arabische Emiraten
  • Verenigde Arabische Emiraten

Arabische Emiraten

Hypermoderne steden, uitgestrekte woestijnen en prachtige stranden.

Dit zijn enkele kenmerken van de Verenigde Arabische Emiraten. De meeste mensen kennen Dubai en Abu Dhabi, maar ook Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah behoren tot de zeven Emiraten. Elk emiraat heeft haar eigen karakter.

Alle Arabische Emiraten vakanties makkelijk zelf boeken en de reis verder vertrouwd en vakkundig af laten handelen door uw persoonlijke Travel Agent.

Bestemming Emiraten

Stedentrip Dubai

Dubai is wel het bekendste emiraat.

Het is een overweldigende bestemming, met iconische eyecatchers als het hoogste gebouw ter wereld: de Burj Khalifa, de Palmeilanden en de Burj al Arab, het enige zevensterren hotel in de wereld. Dubai heeft ook zeer veel grote winkelcentra, prachtige stranden en luxueuze hotels.

Stedentrip Abu Dhabi

Bestemming VAE

Er wordt vaak gezegd dat in Abu Dhabi het geld wordt verdiend en in Dubai wordt uitgegeven.

Abu Dhabi is het grootste en rijkste emiraat. Sheikh-Zayed-moskee en Yas Island zijn de belangrijkste bezienswaardigheden. De Sheikh Zayed Grand Mosque is niet alleen de grootste moskee van Abu Dhabi maar tevens de grootste van de emiraten. Op Yas Island vindt u onder andere het Formule 1 circuit en het pretpark Ferrari World Abu Dhabi.

Ras al-Khaimah

Dit emiraat wordt laatste tijd steeds populairder. Het ligt circa drie kwartier rijden vanaf Dubai. Ras al-Khaimah heeft bergen en woestijnen, maar is ook het meest groene emiraat met planten, bloemen en mangrovebossen. Ook in Ras al-Khaimah vindt u luxe hotels en prachtige stranden. 

Ajman

Ajman is een iets onbekender emiraat, maar heeft ook veel te bieden. Ook hier zijn enorme winkelcentra, prachtige hotels en verschillende culturele bezienswaardigheden te vinden. Bezoek het Ajman Museum wat gelegen is in het Ajman Fort. In dit kleinste emiraat vindt u een wit zandstrand van 16 kilometer lang, en is een stuk rustiger dan bijvoorbeeld Dubai of Abu Dhabi.

Fujairah

Aan de Golf van Oman is Fujairah gelegen. Fujairah is vrijwel in zijn geheel bergachtig en is dus niet omgeven door hete woestijnen. Fujairah is een uitstekende bestemming voor watersporten als surfen, duiken, snorkelen en jetskiën. Ook kunt u prima shoppen in het prachtige LuLu Mall Fujairah.

Sharjah

Dit emiraat kent nog geen massatoerisme en is nog redelijk traditioneel. Alcohol is hier bijvoorbeeld nog steeds streng verboden. Ook in Sharjah vindt u brede zandstranden en hoge wolkenkrabbers. Het Sharjah Fort met drie torens is tegenwoordig een museum. Soukh-Al-Markzi is een grote overdekte markt en is hét herkenningspunt van de stad. 

Umm al-Qaywayn

Umm al-Qaywayn is het dunst bevolkte emiraat. Toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten voor het emiraat, met als belangrijke toeristische attractie één van de grootste waterpretparken ter wereld. Tevens richt het emiraat zich op zeilliefhebbers, en heeft het emiraat twee grote shoppingmalls: 

Arabische Emiraten vakanties zoeken en boeken

Via het zoekvenster kunt u reizen zoeken en boeken. Dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. YourTravel biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland.

Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Travel Agent op.

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten